E3 2019: A Sony kihagyja az expót

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 16.
  • Hír
A Los Angeles-i rendezvény történetében elsőként fordul elő, hogy a Sony nem lesz jelen. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a konzolgyártó nem tart saját konferenciát, és a játékait sem próbálhatják ki a látogatók.

Elég nagy érvágással indul jövő júniusban az Electronic Entertainment Expo. A Sony bejelentette, hogy kihagyja a 2019-es rendezvényt, azaz nem tart sajtótájékoztatót, és a Convention Centerben sem állítanak fel saját standot, így az exkluzív címeiket sem próbálhatják ki a látogatók.

A cég a Game Informernek eljuttatott közleményében kitér arra, hogy jövőre "új lehetőséget keresnek a közönség bevonására". A Sony innovációt szeretne, és igyekszik másképp gondolkodni a riválisainál, ezért teljesen új módokon juttatják majd el a bejelentéseiket a rajongókhoz, ami egy önálló rendezvényre enged következtetni.

Azt azonban kizárták a cégnél, hogy az EA Playhez hasonlóan egy külső helyszínen, de még az E3-hoz közel tartanának saját bulit. Szerencsére a 2019-es év még így is ígéretes lesz, és nem csupán a játékmegjelenések szempontjából, a konzolgyártó bizonyára nagy hírverést fog csapni.

A bejelentést követően a Nintendo képviselője elhintette, hogy ők bizony ott lesznek a 2019-es E3-on, hiszen "az expó még mindig remek lehetőséget biztosít arra, hogy megosszák a játékokat a rajongókkal és az üzleti partnereikkel". Hasonlóan gondolkodik a Microsoft is, azaz ők is ott lesznek jövő júniusban Los Angelesben.

69.
leviske
Érthető. A jelenlegi rendszerben sok multiplatform fejlesztő büntetlenül megengedhette magának, hogy némi pénzért cserébe csak a Xbox rendezvényén vegyen részt, ezzel azt a látszatot keltve, mintha exkluzív cím lenne.

Hónapokkal eltolva viszont pl a CDProjekt és EA vagy jelen lesz a Sony előadásán is, vagy annyival kisebb sajtónyilvánosságot kap.
68.
Marcus88
#63: Én az exek miatt választottam a PS-t.
Előtte 6 évig 360-asom volt.
Szűk egy éve karácsonykor a mérlegre tettem a 2 gépet és mivel én úgy gondolom egy konzol játékra való így azt választottam amire a legtöbb és legjobbak jönnek!
PS4:Sok jó ex,múltis címek,gyengébb graff mint box!
X:Kevés ex,szebb múltis címek,erősebb gép!
Életem legjobb döntése volt a SONY,bitang jó játékfelhozatala van nekik!
67.
delphijos
#48: Ezzel az ember meg önmagát szívatja meg. Olyan mintha vennél egy jó nadrágot x-ért , és UNÁNA járnád a boltokat hogy van-e olcsóbban. Az X drágább, és erősebb gép. Ép eszű ember sejtheti hogy a legszebb minden azon lesz. Plusz az RDR2-nél a Pro verzióval van gond is. De ha Te otthon, mondjuk egy sima box-on (vagy PS-en) élvezed a játékot ( és azon se néz ki rosszul ) akkor mi a fenének kell hőbörögni hogy esetleg máson ( drágábban persze ) szebb. Ez felesleges. Ha veszel egy kocsit, ott is sanszos hogy -akar hasonló árban is - van jobb. De ha a tiéd is jó, akkor nem mindegy ?
66.
Neotechtr
#62: Hagyjad már magadat, te ogre, simán 46 FPS-el tolom a Zassassins Kreed Originált a gépemen 1060P-ben Full grafikán, amiből csak a fele van visszavéve...! Te meg itt a játékszereddel csak skálázott HDMI-t kapsz 31 Fix vertikál szink! Kicsoda vagy te, hogy beszósz?

Monnyonle!
65.
Yanez
#64: Szerintem pedig nem volt és nincs itt olyan, hogy rossz fiú vagy jó fiú. Van két domináns konzol, különféle ígényű embereknek. Mindkettő jó a maga módján, de nem is ők számítanak, hanem amit kínálnak. Nem arra kell koncentrálni, hogy sony meg ms, ps meg box.
64.
Neotechtr
#63: Hát ez tény és való, hogy igaz. Régen egyébként én is nagy Sony pártóló voltam, sőt én voltam a világon a legjobban felháborodva, hogy ki ez a ms, hogy be meri tenni a lábát a piacra. De nem az exek miatt, azok természetesek voltak, hogy voltak. Naja. Akkor még a Sony volt a jófiú és az MS a rossz. Most a piaci helyzet fordított a dolgon. De még addig jó, amíg mind a kettő van, különben nagy elkanászodás lenne. 100%
63.
Yanez
#61: Dehogyis minden egyes ember! Nekem is vannak ismerőseim (köztük a testvérem is), aki nem az exek miatt vett ps-t és soha eggyel sem játszott rajta. Sokan vannak így vele. Viszont én a gamer társadalom többségéről beszélek, akik tájékozódni szoktak és ezzel egyetemben belecsöppeni a marketing hálójába. Az exek pedig az egyik legjobb marketing modell!
62.
Max3000
Sicc innen,itt a pixeleken fps-en öljétek egymást ha kérhetném,az ex vita ha jól tudom egy másik topikban zajlik.:D
61.
Neotechtr
#60: Nyilván nem mondanám be, hogy semmit nem számítanak az eladásokban az exek, csak azt témáztam itt valamelyik témában, hogy nem feltétlenül minden egyes ember csakis az exek miatt veszi a gépet. Nyilván, aki jártas a témában az igen. De valaki erről nem is tud/nem is érdekli, valakit meg nem izgat fel a téma.

De most belegondolsz: most akarsz venni egy gépet, neked mindegy melyik, kérsz tanácsot a cimborádtól. Elmeséli melyik milyen, hogy van a multi, milyen szolgáltatások mennyiért vannak, mennyibe kerülnek a játékok hozzá. Külön el fogja mondani, hogy de a Sony-hoz van több nagyon jó játék is, ami csak azon van és ki is hangsúlyozza, hogy az kell neked. Meg elmondja azt is, hogy a MS-nál meg fizetsz 3000-et és 1000 játékod ott lesz, lehet, hogy nem is olyan egyértelmű a választás hirtelen.
60.
Yanez
#56: Az MS gépe jobb és jobb minőséget kínál mindenben, de nem az exekben. Az előző genben legalább egy rakat exel indítottak ők is, és ez az eladásokon meg is látszott! Akkoris a sony gépe alulmaradt, mind minőségben, mind teljesítményben. Ám az exek mégis kihúzták őket a csávából. Nem az exek a legfontosabbak, de elsődlegesek kell legyenek, ha egy konzolról van szó, és arról, hogy minél többet kell elpaszzolni belőle.

Sokan itt az exek mennyiségén és kételyes minőségén vannak kiakadva, hogy ez miért számítana. Nos, megintcsak kiemelném, hogy ha több masinát szeretne egy cég eladni, akkor bizony szükség van minél többre és jobbra. Ott vannak pl az MS exek. Nincs velük gond, nem azért fogyott kevesebb One az utóbbi időben, mert annyira gázak lennének, hanem mert pc-re is megjelennek.

Ez gamerbarátibb megoldás, ez ellen nem vitatkozom, de akkor ne azzal gyertek, hogy egy konzol eladásánál nem számítanak az exek! Ha a sony is elkezdené dobálni pc-re a címeit, higgyétek el, hogy felére csökkene a konzol eladása. Üzleti modellekről/megoldásokról van szó, nem arról, hogy melyik játék jobb, vagy hogy melyik fogy jobban.
59.
Neotechtr
#49: Ez is pl egy tök jó játék lehetne, mint sok másik. De a "rohadt" játékipar meg pont arra törekszik, hogy minél kevesebb befektetett munkával minél nagyobbat kaszáljanak (a felhasználók meg arra, hogy minél olcsóbban, minél nagyobb tartalmat kapjanak). Mondjuk pont, hogy a sony szokott fasza single játékokat csináltatni és valamikor össze is jönnek jól, de nem hinném, hogy náluk is rábólintana valaki erre az ötletre pl. Simán azt mondanák, hogy drága és hosszadalmas fejleszteni ahhoz, hogy lehet, hogy a másik felét nem is játssza le az ember. De mondom, ott még vannak jók. De pl egy elektronik arc vagy az ubi már megint máshogy gondolkodik a játékokról. Ami rosszabb, hogy kaszálnak is vele.... Mindegy marad a remény, hogy talán a Sony, vagy a CD Projekt Red jó játékokat hoz, de azoknak sem lehet örökké minden egyes darab telitalálat... ráadásul jó drága és sok idő őket elkészíteni is.

58.
Ooorky
57.
Fata Morgana
Ez vagy jó ötlet vagy nem a Sony részéről, bár ki bár mit mond az E3-at jegyzik a szakmában + egy rakat játékot láthatnak egy helyen a játékosok + ott vannak kiadók fejlesztők egy nagy buli az egész rendezvény.
Lehet a Sony sajátot akar, és ott mi lesz bemutatnak pár exet amiből tuti vagy 3-4 csak PS6-ra jön majd és utána bemutatják a multis címeket amit már addigra mindenki látott az E3-on, hát nem tudom sok szerencsét nékik ehhez a merész húzáshoz.
56.
Neotechtr
#52: Igen, mert ahogy megláttam a képet a gamepad-ről, eszembe is jutott, hogy meg kell rendelnem az Xbox-ot az unokaöcsémnek karácsonyra, különben beégek a postával a nagy leterheltség miatt. De most miattad elolvastam a másik felét is.

Egyébként az csak használna nekik, ha valahogy meg tudnák újítani magukat, mert legalábbis számomra, vagyis a véleményem szerint most a konkurenciájuk is az átlag játékosoknak igen jó alternatívát mutat a szolgáltatásaival és a gépével. Ettől függetlenül azt azért én is osztom, hogy ha harc van, az csak a játékosoknak jó a végén. De nem lehet mindent az exekre feltenni, mert aki nem vak (vagy elvakult), az látja, hogy az nem igazán biznisz. A PS generációk alatt mindig voltak ilyenek, de mellé sok indok volt mindig a PS mellett. Most viszont már egy tisztán látó, átlag sugarú felhasználónak nem a PS jelenti az értelmes irányt és sokaknak az exek sem jelentenek semmit.

Igazából ott tartunk, hogy már az MS gépe a jobb és egy csekély összegért kvázi "minden" ott van rá, beleértve a legújabb megjelenéseket is, valamint crossplay-t, visszafele kompatibilitást és mindent.
55.
kamgecam
#52: Neked is pusztulnak az agysejteid Yanez? :D
54.
kamgecam
53.
Max3000
#49: Mondjuk lehet akármennyi akciófilmben volt már,de eltudnék képzelni egy olyan játékot,amiben párhuzamosan zajlik 2 sztori,egyiket te csinálod,a másikat a cimbid.Eleinte még együtt harcoltok,aztán külön folytatódik a játék,külön bandákba keveredtek egy kurvajó sztoriban,majd a végén egymást kellene eltennetek láb alól,de addigra olyan történetek bontakoznak ki,hogy eleinte meglepődnél,hogy a cimbidet kell végülis megölni,de a drámai sztori miatt kénytelenek vagytok egymással megküzdeni.Aztán "cseréltek sztorit" és teljesen más pályákon mentek megint.


Aztán lehet álmodik a nyomor.De kurva jó lenne egy ilyen.
52.
Yanez
#51: Látom csupán a cikk címéig sikerült eljutni. :D
51.
Neotechtr
Ez már messziről látszott számomra, hogy a Micro kicsinálja a Sony-t most. Nem tudnak mit mutatni, az előző show is ismétlés volt már. A vállalat meg majdnem belebukik a veszteséges exekbe. Mármint nem azt mondom, hogy minden egyes darab veszteséges, de az összes exbe beleölt pénz és idő nem térül meg összességében és csak marketingbe lehet elírni. És ahogy látjuk az exek sem feltétlenül kellenek minden ps-esnek, mint ahogy itt hiszik a gyerekek. De nem csak a lista a másik hírben... Mennyit adtak el összesen ps4-et? 85 milliót? (de fogalmam sincsen) És ha csak a felhasználókból minden 10-edik vett több darabot eddig és ezt összehasonlítjuk az exek összeladásaival, akkor is láthatjuk, hogy elenyésző százaléka a tulajoknak játszik velük. De ezekkel már nem sokáig tud jönni a Sony, a Days Gone is sokadszorra eshetett kútba a háttérben, mert videó volt, játék meg nem. Multiplatform címeket mutogatna-e akkor a Sony az expón? Minek, arra az xbox jobb, meg ott a PC is.

De lehet csinálnak majd egy külön Showt, csak éppen az E3-ig semmijük sincsen.
50.
Yanez
#36: Teljesen egyetértünk! Ha meglesz a stabil 30fps és a 4K, nekem több nem is kell! Csak én pont azt magyarázom odalent, hogy a divat miatt rágyúrhatnak az erősebb hardverre, aminek a levét mi fogjuk meginni, ami a beárazást illeti. Remélem tévedek, de erre sajnos megvan az esély! Aztán hiába fog itt menni a farokméregetés, hogy mit tud a ps5, ha dupla pénzbe fog fájni. Inkább akkor adjanak ki rögtön két modellt, hogy az aranyláncos pistikéknek is meglegyen az örömük úgy, hogy közben nekünk ne kelljen ráfizetni. Ergo egy ps5 és ps5 pro már az elején jó döntés lenne!
49.
Max3000
#46: Szókimondó jobban illik ide valóban.Na meg akikre céloztam a 33-as kommentemben,szerintem ők most nincsenek itt.Yanezról sem tudnám elképzelni,hogy rángatná a görcs,ha valami nem 60 fps.Na meg egyébként tényleg nem tudok az ilyenekről másképp vélekedni,sajnos sokan vannak,akik csak vágynak valamire,minthogy tudatosítsák magukban az okot,hogy miért nem valósul meg.

Egyébként az megint más,ha valami a 30-at sem éri el és mondjuk rendszeresen be is szaggat.Az már tényleg csúnya dolog,pedig engem sem zavar ha valami 30.

Van egy olyan érzésem,hogy a következő generációban sokkal jobban fekszenek majd rá az online mókákra.Amit egyébként utálok,de sajnos szerintem ez lesz.Észrevehetően több lesz a multiplayer game.Na már most,nekem a legfőbb vágyam,hogy érjék el azt,hogy én is csatlakozzak az online csatákba.Csináljanak tényleg olyan játékokat,ami valóban elmossa a határokat a single és a multi között.Mert ez sem a division-nak,sem a destiny-nek nagyon nem jött be,akárhogy ígérték.Mind a kettő üres lövölde lett a sztorit meg rakd össze te.
48.
Oldman
delphijos!
Igazad van, meg nem is...
Azzal jàtszunk amit elènk tesznek, fejre àllhatunk, attòl nem lesz jobb az adott jàtèk. ( technikailag èrtve ) A kritikàk meg amiatt alakultak ki, mert a pc-ps-xbox platformok nem egyformàn teljesìtenek, ès emiatt van összehasonlìtàsi alapunk, amit szóvà is teszünk. Ha mindegyik 30 fps-el futna, eszünkben sem jutna a 60-èrt sìrni. Làsd, a mostani erősebb box - ps 4 pro mennyivel eltèr minősègileg egymàstòl az RDR 2-t figyelembe vève. Làttam èlőben, èg ès föld.
47.
Neotechtr
#44: Hát igen, végük lett a konzoloknak is ugyan úgy, mint a PC-nek...
46.
Oldman
Max3000!
Rendben nem nyers, szòkimondò. Ez nem is biztos hogy baj. :)
Az ingadozò kèpfrissìtès az igazi gond egyes esetekben, stabil 30-al mindenki kibèkülne, egyetèrtek! Az AI felfejlesztèse tènyleg előnyös volna, de szerintem ez programozòi tudàs kèrdèse, mint erőforràsè. Persze lehet tèvedek. Remèlhetőleg mindegyik àltalunk felhozott hiànyossàgra a konzollal kapcsolatban orvoslàsra kerül hamarosan.
45.
Max3000
#44: Úgy van.Pontosan erre akartam kilyukadni én is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...