A Diablo alkotója ostorozza a Blizzardot

  • Írta: zoenn
  • 2018. november 19.
  • Érdekesség
Link másolása
David Brevik egyike volt az 1996-os Diablo designereinek, és noha már nincs a cégnél, a feleségével közös livestreamben azzal vádolja a Blizzardot, hogy jobban törődik a profittal, mint a saját dolgozóival.

David Brevik és felesége még október elején streamelte a Path of Exile című akció-RPG-t - tehát még a mobilos Diablo: Immortal bejelentése előtt -, a közvetítés során pedig szóba került a designer korábbi munkaadója, a Blizzard is.

"Istenem, a Fortnite igazi sz*rlavinát indított el!" - kezdte mondandóját Brevik az Activision Blizzard fejeseinek profitéhségét magyarázva. Szerinte nagy baj, hogy a cég a dolgozóit alulfizeti, holott az Overwatch és a társai sikeresek. Korábban az alkalmazottak az alacsony alapbéreiken felül a játékok bevételei után kaptak részesedést - a cég állítólag megszüntette ezeket a bónuszokat, "mert több nyereségre van szüksége a részvényárfolyama növeléséhez".

Brevik felesége, thejunglequeen azért megjegyezte, hogy "nem tudják biztosan, hogy tényleg erről van-e szó", de könnyen elképzelhető.

A Newsweek később meginterjúvolta a szakembert, aki elismerte, hogy "nem rendelkezik bennfentes információkkal" a munkavállalói juttatásokkal kapcsolatban, bár ő azt hitte, hogy a nemrégiben távozott alapítónál, Michael Morhaime-nél is ennek hiánya verte ki a biztosítékot.

1.
1.
semike
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...