Niantic és az ENSZ - összefogás a turizmusért

  • Írta: szlav
  • 2018. november 20.
  • Érdekesség
Link másolása
A Pokémon GO-ért felelős Niantic összefogott az ENSZ turisztikai világszervezetével annak érdekében, hogy támogassák a fenntartható, felelősségteljes turizmust.

A Niantic kiterjesztett valóságú mobilos játékai egészen forradalmiak a maguk kategóriájában. Emlékezzünk csak vissza a Pokémon GO nyarára, amikor szinte az egész világ telefonnal a kézben indult zsebszörnyekre vadászni! A parkok és egyéb kültéri helyszínek megteltek emberekkel, a szobrok, jellegzetes épületek és egyéb tájékozódási pontok pedig egyik pillanatról a másikra váltak Pokémon-edzőteremmé, vagy PokéStoppá.

A jelenség nem kerülte el az Egyesült Nemzetek Szövetségének a figyelmét sem, így annak turisztikai világszervezete most szövetségre lépett a San Franciscó-i játékfejlesztő-stúdióval. A "Travel.Enjoy.Respect." kampány keretei közt (melynek bemutatóvideóját alul láthatjátok) elhatározták, hogy a Niantic játékait is bevonják a programba, ezzel népszerűsítve a felelősségteljes, környezettudatos turizmust.

"A Nianticnál az a célunk, hogy olyan interaktív játékokat hozzunk létre, melyek mozgásra, szociális interakcióra és felfedezésre ösztönzik a játékosokat. Meg szeretnénk adni azt a lehetőséget, hogy együtt játszhassunk a valódi világban, s közben felfedezzük a környezetünk fantasztikus történelmét, amely talán az orrunk előtt hever" - nyilatkozta Anne Bauttenmüller, a stúdió marketingigazgatója. "Izgatottan várjuk, hogy az ENSZ turisztikai osztályával (UNWTO) kollaborálva új kalandokra hívhassuk a játékosainkat, emellett pedig felhívjuk a figyelmet a felelősségteljes turizmus fontosságára."

Az UNWTO társprogramjáért felelős Ion Vilcu a következőket tette hozzá:

"Elkötelezettek vagyunk aziránt, hogy népszerűsítsük a fenntartható, tudatos turizmust. A Niantic, mint az UNWTO egyik legújabb társtagja, remekül illeszkedik az összképbe. A Niantic csapata úttörő a valós világban játszódó mobiljátékok terén. Nem csupán arra ösztönzik a játékosokat, hogy új helyeket ismerjenek meg, de arra is késztetik őket, hogy megbecsüljék a világ, a különféle kultúrák szépségét."

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...