TGA 2018: Az Ancestors és a Rage 2 is ott lesz

  • Írta: fojesz
  • 2018. december 4.
  • Teaser
Link másolása
Ahogy közeledünk az idei The Game Awardshoz, úgy sűrűsödnek a teaserek a díjátadó kapcsán. Kiderült például, hogy az Ancestors: The Humankind Odyssey és a Rage 2 is új kedvcsinálót kap az esemény apropóján.

A The Game Awards díjátadóra idén december 7-én, magyar idő szerint éjjel fél 3-kor kerül sor, ahol a szokásos trófeaosztogatás mellett egy sor bemutató és bejelentés várható majd. Idén több mint tíz új játék mutatkozik be a műsor során, köztük az Obsidian új címével, de a már jól ismert anyagok kapcsán is számíthatunk új videókra, helyzetjelentésekre.

Az Ancestors és a Rage 2 is ott lesz

Hosszú idő után újra hallat majd magáról az Ancestors: The Humankind Odyssey, amin az Assassin’s Creed atyja, Patrice Désilets és új stúdiója, a Panache Digital Games dolgozik. A túlélőjáték igazi különlegességnek tűnik, hiszen sok millió évvel ezelőtt, Afrikában játszódik majd, ahol a játékosnak az a feladata, hogy majomemberként felfedezze a környezetét, terjeszkedjen, fejlődjön, és generációt lépjen a klánjával. A Take-Two Private Divisionje által terelgetett címből egy hosszabb gameplay videó várható, és az eredeti tervekkel ellentétben nem lesz epizodikus alkotás.

Egy rövid teaser videó társaságában a Bethesda is megerősítette, hogy képviselteti magát a shown, méghozzá a Rage második részével. A bemutatót illetően nem kaptunk részleteket, de az biztos, hogy a készítők ezúttal sem hagyják otthon a humorérzéküket, a linkelt előzetesben már be is jelentkeztek "a legjobb posztposztapokaliptikus western játék címéért" - szerintünk joggal.

Végül jöjjön a Fortnite: természetesen idén is számíthatunk helyzetjelentésre az Epictől a játék kapcsán (tavaly az 50v50 játékmódot leplezték le), és bár többen arra tippeltek, hogy a bemutató a battle royale épp aznap induló hetedik szezonjára lesz kihegyezve, Nick Chester PR-os szerint egyáltalán nem erről lesz szó. A fejlesztők egyébként arra is figyelmeztettek, hogy "legyen kéznél a játék" a műsor során, ez alapján úgy tűnik, valamilyen ingame esemény kerülhet terítékre.

Viszont a Warner Bros. Montreal sem jelent be semmit

Évről évre felmerül a pletyka, hogy a The Game Awards során bejelent valamit a Rocksteady vagy a Batman: Arkham Originst fejlesztő Warner Bros. Montreal, és idén sincs ez másképp - bár a híresztelések most is alaptalanok. A Rocksteady már cáfolta is, hogy bármit bemutatna a díjátadón (Superman-játékon pedig végképp nem dolgozik), a minap pedig a montreali stúdió is csatlakozott hozzá.

Patrick Redding, a csapat kreatív direktora szerint ők részt vesznek ugyan a The Game Awardson, viszont pusztán üzleti okokból látogatnak el oda, nem mutatnak be semmit. Mindez azért is érdekes, mert (az épp aktuális) pletykák szerint a srácok egy olyan Batman-játékon dolgoznak, aminek a története a Court of Owls köré épül.

A Kinda Funny folytatja a műsort

Ahogy arról már beszámoltunk, idén ugyan elmarad a PlayStation Experience, lesz helyette viszont Kinda Funny Game Showcase, ami a Kinda Funny nevű YouTube-csapat saját műsora. A livestream során több mint 60 játékot mutatnak majd be, ezek közül fél tucat ráadásul azonnal meg is jelenik. 

A show inkább kisebb bejelentéseket tartogat, a Sega, a Humble Bundle, a Futurlab, a Devolver Digital, a Bithell Games, az Outer Loop, a Kitfox Games és a Drinkbox Studios például biztosan tiszteletét teszi.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...