Negatív fogadtatásra talált a PC-s Just Cause 4

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 6.
  • Hír
Link másolása
Nemrég futott be az Avalance Studios nyitott világú játéka, ám a Steamet elárasztották a panaszkodó vélemények. A játékosok számos grafikai problémáról számoltak be, de a látvány is visszafejlődött a Just Cause 3-hoz képest.

Egy nap alatt "többnyire negatív" visszajelzéseket kapott a Just Cause 4 a Steamen. A PC-sek megsínylették a csapnivaló portot, rengetegen számoltak be bugokról, grafikai problémákról és a látvány is érezhetően visszafejlődött a Just Cause 3-hoz képest. Mindezek tetejébe a menü is képes furcsaságokra, és gondokba ütközünk akkor is, ha a billentyűzetkiosztáson szeretnénk variálni.

A Day 1 patch után is ugyanez a helyzet. Egy Nick930 nevű youtuber összehasonlító videót tett közzé a harmadik és a negyedik részről. Amint az látható, a vízeffektek sokkal csúnyábbak, mint évekkel korábban, a textúrák csak késve vagy egyáltalán nem töltenek be, és úgy általában, a Just Cause 3 sokkal pofásabb anyag még mindig.

Reméljük, a hibák többségét az Avalanche orvosolni fogja. Mindezek tetejébe a CPY nevű crackercsapat már két vállra fektette a játék Denuvo-védelmét is.

22.
22.
crytek
Ennek örömére Humble haviba belerakták a Just Cause 3 XXL-t :)
21.
21.
MzperXD
A mai játékokhoz képest és közelről nézve pl. Az autók nagyon bénák tudnak lenni. Xbox-on repülve minden villogva töltődik be ami elég lehangoló.. de ha kicsit dolgoznának rajta jó is lehetne még (nem fognak)
A játék maga annak aki szerette az előzőket, annak ez is tetszeni fog. A térképet én nem érzem még nagyobbnak...
20.
20.
aruha
Szerintem a hatalmas játéktér és élettel teli világ miatt, nyilván kell kompromisszum a grafikában is. Nekem nem tűnik semmivel sem csúnyábbnak..Sőt szerintem az lesz nagy szó ha xboxon nem fog "akadni"...
19.
19.
TheDude
Én elkövettem a hibát, hogy megvettem. A harmadikkal jól szórakoztam, szóval gondoltam azt a szintet csak hozza...hát, nem.
Fényévekkel rosszabbul fest, mint az előző rész. Azért ez sokat mondó. PS4 Pro-n játszom. PS3-on sem mutatna már jól, ahogy ez kinéz.
Az már csak hab a tortán, hogy hemzseg a bugoktól. A lábad alá szaldgáló állatkák, meg az egy helyben szoborként álló tapír már csak hab a tortán, aminek vígan neki lehet szaladni.
Minek adták így ki? Majd egy év múlva visszapattintom a gépbe, a sokadik patch után.
Költsétek másra az árát, tanuljatok a hibámból!
18.
18.
delphijos
Emlékeim szerint a 3 is elég bugos és optimalizálatlan volt a megjelenéskor. PC-n erőmű kellett, konzolon meg “döcögött”.
17.
17.
joeperry
A sorozat, ami harmadszor remake-eli önmagát :) Nem mondom, pár óráig el lehet vele szórakozni, de hiába néz ki jól, ha minden küldetésnek kb annyi a lényege, hogy lőj le mindenkit és robbants fel mindent, amit piros szín jelöl.
16.
16.
Stranger
PS4/XO-n lemegy a felbontás 720p-re. Direkt nem mutattak róla gameplay-t... Plusz minden platformon gagyik a textúrák, túl erős a motion blur, crash-el a gém, stb.

A közösség összeszedte a problémákat:
https://www.reddit.com/r/JustCause/comments/a2ueue/bugs_issues_community_report/
15.
15.
suresz
csak engem idegesít hogy ma már minden játékot textúráról-textúrára összehasonlítgatnak ? :F
14.
14.
Blueberry
#13: Rajta senki nem tesz túl ;) amikor 3500 forintos játék olyan drága neki,hogy 70%-os leárazásra vár
13.
13.
FrankBlack
Én nem látok akkora óriási nagy visszalépést, és hogy sokkal szebb lenne a 3 .Osztom GAMEROD véleményét, abból a szempontból nekem is jobban tetszik kicsit a 4.grafikája, hogy nincs annyira túlszínezve, mint a 3. Engem ott az nagyon zavart, ezért tettem is rá egy reshade modot, amivel már sokkal jobban tetszett:

https://imgur.com/a/pLkML

Ettől még azért persze jó lett volna inkább valami nagyobb előrelépés a grafika terén, nem pedig visszafele (még akkor is ha nekem mondjuk így is megfelel, és tetszik). De ugye sajnos nem csak a grafikára panaszkodnak nagyon sokan. Plusz nekem az eddig látott gameplay-ek alapján eléggé copy-paste, JC3 reskin-nek néz ki, de mindennek ellenére nekem még így is tetszik, ahogy a 2-3 is nagyon tetszett és sokat játszottam velük. Majd remélhetően foltozzák a komolyabb hibákat, és kicsit később valami jó leárazáskor olcsón megveszem… Jesszusom, kezdek olyan lenni mint Crytek ? :D
12.
12.
belaman
11.
11.
belaman
8.
8.
GAMEROD
Szerintem szebb a 4. Nem kelt annyira rajzfilmes hatást és eltúlzott színeket.
4.
4.
Hunszi
Tornádó 50 méterre, széttép mindent, de 80kgs főhősünk rendületlenül áll még akkor is, amikor eltalálja egy 10 méters acélrúd :)) eddig sem a valósághű fizikáról volt híres a Just Cause, ezzel nincs is baj...de az új részben már írdatlan nagy túlzások vannak.
3.
3.
hadzsime
Denuvo? Miért nyomatják még mindig azt a szart?
2.
2.
Hunszi
Valaki ezen meglepődik? A 2. rész után, csak kínlódás ez a sorozat.
1.
1.
Dízel
Vissza kell kérni a pénzt, felháborító. Olyan, vagy rosszabb mint az előző rész grafikája? :D Megérdemelték a feltörést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...