Negatív fogadtatásra talált a PC-s Just Cause 4

  • Írta: zoenn
  • 2018. december 6.
  • Hír
Nemrég futott be az Avalance Studios nyitott világú játéka, ám a Steamet elárasztották a panaszkodó vélemények. A játékosok számos grafikai problémáról számoltak be, de a látvány is visszafejlődött a Just Cause 3-hoz képest.

Egy nap alatt "többnyire negatív" visszajelzéseket kapott a Just Cause 4 a Steamen. A PC-sek megsínylették a csapnivaló portot, rengetegen számoltak be bugokról, grafikai problémákról és a látvány is érezhetően visszafejlődött a Just Cause 3-hoz képest. Mindezek tetejébe a menü is képes furcsaságokra, és gondokba ütközünk akkor is, ha a billentyűzetkiosztáson szeretnénk variálni.

A Day 1 patch után is ugyanez a helyzet. Egy Nick930 nevű youtuber összehasonlító videót tett közzé a harmadik és a negyedik részről. Amint az látható, a vízeffektek sokkal csúnyábbak, mint évekkel korábban, a textúrák csak késve vagy egyáltalán nem töltenek be, és úgy általában, a Just Cause 3 sokkal pofásabb anyag még mindig.

Reméljük, a hibák többségét az Avalanche orvosolni fogja. Mindezek tetejébe a CPY nevű crackercsapat már két vállra fektette a játék Denuvo-védelmét is.

22.
crytek
Ennek örömére Humble haviba belerakták a Just Cause 3 XXL-t :)
21.
MzperXD
A mai játékokhoz képest és közelről nézve pl. Az autók nagyon bénák tudnak lenni. Xbox-on repülve minden villogva töltődik be ami elég lehangoló.. de ha kicsit dolgoznának rajta jó is lehetne még (nem fognak)
A játék maga annak aki szerette az előzőket, annak ez is tetszeni fog. A térképet én nem érzem még nagyobbnak...
20.
aruha
Szerintem a hatalmas játéktér és élettel teli világ miatt, nyilván kell kompromisszum a grafikában is. Nekem nem tűnik semmivel sem csúnyábbnak..Sőt szerintem az lesz nagy szó ha xboxon nem fog "akadni"...
19.
TheDude
Én elkövettem a hibát, hogy megvettem. A harmadikkal jól szórakoztam, szóval gondoltam azt a szintet csak hozza...hát, nem.
Fényévekkel rosszabbul fest, mint az előző rész. Azért ez sokat mondó. PS4 Pro-n játszom. PS3-on sem mutatna már jól, ahogy ez kinéz.
Az már csak hab a tortán, hogy hemzseg a bugoktól. A lábad alá szaldgáló állatkák, meg az egy helyben szoborként álló tapír már csak hab a tortán, aminek vígan neki lehet szaladni.
Minek adták így ki? Majd egy év múlva visszapattintom a gépbe, a sokadik patch után.
Költsétek másra az árát, tanuljatok a hibámból!
18.
delphijos
Emlékeim szerint a 3 is elég bugos és optimalizálatlan volt a megjelenéskor. PC-n erőmű kellett, konzolon meg “döcögött”.
17.
joeperry
A sorozat, ami harmadszor remake-eli önmagát :) Nem mondom, pár óráig el lehet vele szórakozni, de hiába néz ki jól, ha minden küldetésnek kb annyi a lényege, hogy lőj le mindenkit és robbants fel mindent, amit piros szín jelöl.
16.
Stranger
PS4/XO-n lemegy a felbontás 720p-re. Direkt nem mutattak róla gameplay-t... Plusz minden platformon gagyik a textúrák, túl erős a motion blur, crash-el a gém, stb.

A közösség összeszedte a problémákat:
https://www.reddit.com/r/JustCause/comments/a2ueue/bugs_issues_community_report/
15.
suresz
csak engem idegesít hogy ma már minden játékot textúráról-textúrára összehasonlítgatnak ? :F
14.
Blueberry
#13: Rajta senki nem tesz túl ;) amikor 3500 forintos játék olyan drága neki,hogy 70%-os leárazásra vár
13.
FrankBlack
Én nem látok akkora óriási nagy visszalépést, és hogy sokkal szebb lenne a 3 .Osztom GAMEROD véleményét, abból a szempontból nekem is jobban tetszik kicsit a 4.grafikája, hogy nincs annyira túlszínezve, mint a 3. Engem ott az nagyon zavart, ezért tettem is rá egy reshade modot, amivel már sokkal jobban tetszett:

https://imgur.com/a/pLkML

Ettől még azért persze jó lett volna inkább valami nagyobb előrelépés a grafika terén, nem pedig visszafele (még akkor is ha nekem mondjuk így is megfelel, és tetszik). De ugye sajnos nem csak a grafikára panaszkodnak nagyon sokan. Plusz nekem az eddig látott gameplay-ek alapján eléggé copy-paste, JC3 reskin-nek néz ki, de mindennek ellenére nekem még így is tetszik, ahogy a 2-3 is nagyon tetszett és sokat játszottam velük. Majd remélhetően foltozzák a komolyabb hibákat, és kicsit később valami jó leárazáskor olcsón megveszem… Jesszusom, kezdek olyan lenni mint Crytek ? :D
8.
GAMEROD
Szerintem szebb a 4. Nem kelt annyira rajzfilmes hatást és eltúlzott színeket.
7.
shatterhand
#5: Vmi egy gyerek aki oda vissza van tole mert mekkora fun osszetorni minden szart,hogy meglegyen a 100℅. Szoval van aki ezert vesszi:))
6.
almaspite
#5: Már akinek, más meg 8 órás fail videót tölt fel youtubera belőle, mert annyira szereti benne csinálni a hülyeségeket.
5.
TheFlash
egyáltalán hogy van igény erre? Tisztára unalmas ez az egész koncepció, ideig óráig elvagy vele, de aztán? 0 sztori, 0 minőségi küldetések, és ez az ugra bugrálás is elég hamar unalmassá válik
4.
Hunszi
Tornádó 50 méterre, széttép mindent, de 80kgs főhősünk rendületlenül áll még akkor is, amikor eltalálja egy 10 méters acélrúd :)) eddig sem a valósághű fizikáról volt híres a Just Cause, ezzel nincs is baj...de az új részben már írdatlan nagy túlzások vannak.
3.
hadzsime
Denuvo? Miért nyomatják még mindig azt a szart?
2.
Hunszi
Valaki ezen meglepődik? A 2. rész után, csak kínlódás ez a sorozat.
1.
Dízel
Vissza kell kérni a pénzt, felháborító. Olyan, vagy rosszabb mint az előző rész grafikája? :D Megérdemelték a feltörést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...