Rocket League - eljött a totális cross-play ideje

  • Írta: sirdani
  • 2019. január 15.
  • Hír
Link másolása
Ha valami, akkor ez aztán igazán nehezen jött össze, de végül eljött a várva-várt nap; mostantól teljesül a játékosok régóta szőtt álma, és mindenki együtt játszhat platformtól függetlenül a Rocket League-gel.

A Psyonix hivatalosan is bejelentette, hogy megérkezett az Xbox One, PC, Nintendo Switch és PlayStation 4 platformokat közösen kezelő matchmaking-rendszere, melynek köszönhetően mind a négy platform játékosai közösen gurulhatnak ki a pályára megmérkőzni egymással.

A sztori egyébként még 2018 szeptemberéig nyúlik vissza, amikor a Sony számára a vártnál több időt vett igénybe a cross-play funkciókhoz szükséges változtatások kialakítása, így egy ideig úgy tűnt, mintha az összes jelen generációs platformot érintő közös játék csupán egy messzi álom maradt volna. Időközben azonban a Fortnite teljes cross-play lefedettséget kapott, és most úgy néz ki, hogy a Rocket League is csatlakozik hozzá.

A cross-play lehetőség mostantól mindenki számára adott, melyet ugyan a rendszer alapjáraton automatikusan bekapcsol, ám ha biztosra szeretnénk menni, akkor a játék főmenüjében az Optionsre kattintva a Gameplay fülön a Cross-Platform Play funkciót kell megkeresnünk, illetve meggyőződnünk arról, hogy a mellette található kis ikon be van pipálva.

A Rocket League jelenleg Xbox One-on, PC-n, Nintendo Switchen és PlayStation 4-en érhető el.

7.
7.
Yanez
Kár, hogy nincs benne rendes online mód, ami arra ösztönözne, hogy gyakrabban visszanézzen az ember. Ezek így gyakorlatilag csak tét nélküli meccsek. Pl mint fifában a fut rendszer, na olyan kéne!
6.
6.
JohnSpartan
#3: Ps plus előfizetés nélkül sajna nem lehet online játszani.
5.
5.
Ryukian
#1: Ha rendelkezésre állnak a controllerek, akkor simán, osztott képernyőn akár 4-en is tudtok együtt játszani ugyanazon a gépen. :)
4.
4.
Őrnagy
#2: Köszi, ps4en játszanék a lányom ellen.
:)
3.
3.
waxvonsydow
Én a külföldön élő ismerősömmel játszottam egy pár napig még korábban mert volt playstation plus előfizetése de csak azért tudtunk játszni együtt egy pár napig én pc-ről ő ps4ről.változott ez most valamit vagy még mindíg csak a playstation plus előfizetéssel tudnánk online együtt játszani?
2.
2.
cobrausa24
#1: Igen, lehet úgy játszani egymás ellen is akár. Viszont számítógép esetében az a feltétele, hogy legyen ilyenkor 2 kontroller hozzá, különben nem lehet irányítani mindkét kisautót, csak az egyiket. Nem lehet úgy játszani, hogy valaki egér+billentyűzet kombóval és a másik játékos pedig kontrollerrel játszik, hanem ha egy gépen szeretne 2 ember játszani vele, akkor mindenképpen kell hozzá 2 kontroller. Nem tudom, hogy miért így csinálták meg.
1.
1.
Őrnagy
Ezt egyébként tudja 2 játékos 1 gépen egymás ellen játszani?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...