Anthem - komolyak az Electronic Arts elvárásai

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 6.
  • Biznisz
Az Electronic Arts megtartotta aktuális pénzügyi negyedévének összefoglalóját, ahol természetesen a múltbéli teljesítmény mellett a jövőre vonatkozó előrejelzéseket és elvárásokat is megfogalmaztak.

A negyedéves beszámoló szerint az Electronic Arts több bejáratott sorozatát is igyekszik idén felmelegíteni, így biztosan visszatér a Titanfall, a Need for Speed és a Plants vs. Zombies is. A közelebbi jövőben az Anthem lesz az első komolyabb megjelenésük, és a BioWare játékával szemben komoly elvárásokat fogalmazott meg a kiadó.

Andrew Wilson, a kiadó vezére ugyanis a befektetőknek tartott előadáson elárulta, nagyon bizakodóak a játék eladásait illetően. Blake Jorgensen CFO szerint az előrejelzések alapján 5-6 milliós eladást várnak a játéktól, méghozzá az aktuális pénzügyi esztendő végéig, ami 2019. március 31-gyel zárul. Mindez azt jelenti, hogy a premier után mindössze hat hét áll majd a játék rendelkezésére, hogy elérje a kívánt mutatót.

A bizakodás azért is meglepő, mert az Anthem kipróbálható demója rengeteg technikai problémától szenvedett, így nem biztos, hogy sikerült meggyőzni a játékosokat. Wilson azonban úgy véli, nem csak rövid, de hosszútávon is nagyon sikeres lehet a BioWare fejlesztése.

A végleges változat február 22-én érkezik, ám az EA és az Origin Access előfizetői már február 15-től lecsaphatnak rá. 

61.
Kawada
#60: "Jó pénzszórást majd a skinekre és élvezzétek az ingyenes tartalmakat :)"

Nekem itt gurult el a gyógyszer egy kicsit... Ezt mondjuk nem te írtad. De valóban eléggé általánosan álltam a dolgokhoz dlc-skin-tartalom ügyben... Ettől még a SW-al kapcsolatban is így állok hozzá, aminek örülnék, ha maga a sztori szál rendszeresebben kapna valami toldást (hirtelen nem is tudom volt-e valami az első után...). Multi tartalom nekem eddig is rendben volt, de nyilván más a helyzet akkor ha casual időbeosztással tudok játszani, és más, ha ti már beleraktatok fene tudja hány 10 vagy 100 órát...

60.
zoli12i
#50: Jah, a kommentjeidre kb. ennyit lehet reagálni. A téma az volt, hogy SW2-be ingyenes tartalmakat ígértek, ami nagy kamu volt. Erre te úgy reagálsz, hogy ezt biztos valami youtubertől hallottuk ? WTF ? Mi ennek az értelme ?
Nem tudom értelmezni a kommentedet, főleg annak a függvényében, hogy nekem a játék a megjelenés óta megvan.
De lehet másnak szerettél volna kommentelni vagy nem tudom.
59.
Kawada
#52: Abban, hogy time limit event és a skin nem kontent, egyetértünk. Nem tudom mikor állítottam ennek ellenkezőjét... Nekem van SWBF2-m, de erről a fénykardos szarságról nem is hallottam, ennyire nem érdekel... Én heti 3-4 órát lövök vele (és bőven akadnak hónapok amikor ki is marad) és köszöntem szépen, jót szórakoztam vele, ha épp megnézek egy SW filmet és jobban elkap a láz, akkor többet játszom... Nekem az alap kontent bőven elég, és mivel kb. 35 dollár körül vettem meg, ha többé nem érkezik hozzá semmi, számomra akkor is egy jó deal volt és remekül szórakoztam... Lehet titeket azért zavar mert napi 8 órátok és heti 7 napotok van játszani, én örülök ha 1-1,5 órát játszhatok egy nap...

Megyek a fősodorral, fiatal vagyok és lázadó? Egy mondatban tagadod a saját állításod... A fősodor és a lázadás neked mikor vagy egy oldalon? Egyébként itt pont az a fősodor, hogy üljünk körbe és utáljunk együtt mindent ami EA...

Egyébként, ha a live service olyan, mint mondjuk a R6:Siege-ben, akkor igen. Jó dolog is tud lenni. De az ingyen nem megy... Season passek, mikrotranzakciók orrvérzésig... ez van. De ott se kötelező semmit se megvenni.
58.
Kawada
#54: Nem védem az EA-t, csak nem tartom se jobbnak, se rosszabnak mint a többi nagy kiadót, akivel viszont érdekes, hogy itt senkinek semmi baja. Én teljesen megérteném azt, ha a játékos társadalom egy emberként háborodna fel bármi ellen (legyen az mikrotranzakció, lootbox, tényleg, bármi). De nem látom ezt a következetességet. Engem ennyi zavar csupán... Meg a konstans rinyálás és hiszti bármi és minden miatt.

Nem értem, hogy miért van az, hogy egyes embereket pl. zavar az, hogy az Anthemben vannak skinek és mennyiért), miközben egy k* Assassin's Creed Origins-t, ha elindítok, 5 perc gameplay után a pofámba nyom egy komplett online boltot és a főmenü minden 2. menüpontja valamilyen store-ba visz ugyancsak. És ez egy single player játék.

Olyan érzésem van itt sok emberrel kapcsolatban, mintha lenne egy nővéretek, akiről tudjátok, hogy a legnagyobb k* a városban, akit mindenki ott rak meg, ahol ér, de titeket csak egy bizonyos ember zavarna ha megb*szná... És még nem is feltétlenül ez az egy a legszemetebb vele.
57.
Aanash
A Destinyn bőségesen túllép a játék.
Az meg mióta él és virul nevetségesen kevés újítással?
Akkor ez nem fog?
Dehogynem.
És mennyi agyhalott évenként megjelenő alig változó játék sikeres?
Felesleges most boszorkányt égetni olyan a játék amilyen és kész.
Úgyis megveszik sokan, az meg hogy kinek nem tetszik semmit sem fog számítani.
Lehet akármennyit károgni.
Én is szidtam de esélyt is adtam neki és csak önmagában néztem semmihez sem hasonlítgatva, nulla elvárással.
Pozitívan csalódtam.
56.
A Jeti
#55
Igen, ezt feltételezem az ea eddigi hozzáállásából. A Titanfall 2 volt az a játék amiben először kukázták a dlcket. És, hogy miért nem tudott fenn tartani játékosbázist? Ráfogták akkor arra, hogy azért mert senki nem kíváncsi arra, hogy a másik milyen csilli villi fegyverrel ölte meg és ehhez hasonló indokokat beszéltek... Véletlenül sem azért mert 1 év alatt kijött a multihoz kb 3 map. Hurrá, ingyenes tartalmak. Hamar unalmassá vált, arról nem beszélve, hogy egy remek játék volt. Hidd el, ezzel is csak 1-2 évre terveznek. Mint minden mással manapság.
55.
Yonkou
#52: Tehát szerinted “ingyen” nem fog elég tartalom jönni az anthembe se, de legalább is nem annyi mintha el kérnének minden kis szar content patchért 20-40 eurót. Érdekes elmélet. Ha igazad lesz, a játék gyorsan kihal. Csak a kérdés, hogy miért tennék ezt ahelyett, hogy megerősítenék ezt a játékot úgy hogy évekig fejjék azokat az embereket akik hajlandók havi szinten több 10-20 eurót kiadni skinekért. Ez a játék nem egy competitive shooter lesz, nem játszhatják el ugyan azt mint az swbf2-nél, csak ha egy-két év után kukazni akarják, aminek megint csak semmi értelme. Ha nem lesz elég nagy az érdeklődés iránta akkor persze ez úgy is bekövetkezik.
54.
Ooorky
#52: Ő nem a fősodorral megy hanem a pénze után, minden EA cuccot körmeszakadtáig véd. ;-)
53.
Ooorky
Égés szagot hoz a szél XD
52.
A Jeti
#51
Látszik mennyire mész a fősodorral. Fiatal vagy, lázadó. A dlc maga a fos, de a live service az jó. Igen, megvettem a dlcket mert tudtam mi van benne, mikor jön stb... A live servicenél annyit tudunk, hogy "fog jönni hozzá tartalom". Érdekesség, hogy a swbf2 roadmapjában a fénykard ki-be kapcsolás is benne volt mint jövőbeli újítás, tartalom. Na ezt meg csak ilyeneknek lehet eladni tartalomként mint te is. A lényeget leírom mégegyszer; egy szar skin meg egy ótvar time limited event az nem tartalom.
51.
Kawada
#49: De, nagyon átjött... 5-6k egy skinért drága. Gondolom olcsóbb kéne, hogy legyen, mert te pont olyan hülyegyerek vagy, akit érdekel, hogy ne lila legyen a páncélja, hanem szürke, és ha 2k lenne, akkor megvennéd?

Korábban feltettél egy kérdést, hogy mikor fizettünk többet vagy kevesebbet egy játékért: Válaszolok neked. Én most kevesebbet költök. Mert 3-4 éve a rohadt BF4 dlc-ket vettem, hogy megkapjam ezt a pár pályát és tudjak "részese maradni a dolgoknak". Nekem, aranyéletem van, mert nem kell DLC-t és egyéb szarságot vegyek, mert ezek szerint az ilyenek mint te, megveszik. Büdös életemben nem vettem semmi in-game cuccot valós pénzért. Megvettem a játékot és köszönöm szépen... Ha van ingame currency, akkor elnyitogatom azokat és kész. Nem tudom neked ez átjön-e... Vagy hagyjuk is...
50.
Kawada
OMG... Jézus... ennyire futja? Esetleg valami válasz?
49.
A Jeti
#48
Nem jött át... Hagyjuk is...
48.
Kawada
#44: Megkérdezhetem továbbá, hogy te mikkel játszol? Csak mert egy olyan dolog nincs szerintem az Anthemben pl., ami az utóbbi idők bármely kiadó, bármely játékában (ideértve single player only játékokat is!) ne lenne benne... De várom a cáfolatokat.
45.
Kawada
#44: De te magadból indulsz ki? Ennyire gyenge jellem vagy, hogy meglátsz egy skint és meg kell vegyed, vagy mi? :D Mi a f*szért vennék egy skint is akár?
44.
A Jeti
#38, 39
Igen
Nem youtubertől hallottam

Kár, hogy ez nektek nem esett le... Jó pénzszórást majd a skinekre és élvezzétek az ingyenes tartalmakat :)
43.
olymind1
#36: Sokaknak tetszenek az ilyes féle lövöldözős játékok, azzal nincs is baj, csak ne a BioWare készítette volna.

Jobban örültem volna ha inkább egy egyjátékos RPG-t kalapáltak volna helyette, vagy egyjátékosnak tervezték volna az Anthem-et.

De hát ez van. Viszont én ebből a stílusból nem kérek.
42.
Ooorky
#40: Passz, Warframe-et is csak azért tolom, mert Switch-en bármikor tudok menni vele 1-2 kört amikor el kell ütni az időt munka közben.
41.
hedzsooo
#40: +1 Szerintem te még finoman is fogalmaztál ennek a játéknak az esetében.
40.
GAMEROD
Nem hiszem hogy egy arcade lövöldével sokáig lehet uralni az eladási listákat, még olyan grafikával sem, amivel kipotyognak a kijelzőből a szereplők. Lehet hogy sokan megveszik, de felejtős lesz.
39.
Kawada
#38: Biztos valami nagyon neves jutúbertől hallotta.
38.
Batman
#29: Egy játékról beszélünk? :D
37.
zoli12i
#22: Nincs fizetős dlc m, ami annyit jelenet, hogy NULLA plusz tartalmat adtak hozzá :DDDDDDDDDDDDDD

Ui.: Ja bocs, vagy 2 pályát meg 2 karaktert több, mint egy év alatt Xd
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...