Anthem - komolyak az Electronic Arts elvárásai

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 6.
  • Biznisz
Link másolása
Az Electronic Arts megtartotta aktuális pénzügyi negyedévének összefoglalóját, ahol természetesen a múltbéli teljesítmény mellett a jövőre vonatkozó előrejelzéseket és elvárásokat is megfogalmaztak.

A negyedéves beszámoló szerint az Electronic Arts több bejáratott sorozatát is igyekszik idén felmelegíteni, így biztosan visszatér a Titanfall, a Need for Speed és a Plants vs. Zombies is. A közelebbi jövőben az Anthem lesz az első komolyabb megjelenésük, és a BioWare játékával szemben komoly elvárásokat fogalmazott meg a kiadó.

Andrew Wilson, a kiadó vezére ugyanis a befektetőknek tartott előadáson elárulta, nagyon bizakodóak a játék eladásait illetően. Blake Jorgensen CFO szerint az előrejelzések alapján 5-6 milliós eladást várnak a játéktól, méghozzá az aktuális pénzügyi esztendő végéig, ami 2019. március 31-gyel zárul. Mindez azt jelenti, hogy a premier után mindössze hat hét áll majd a játék rendelkezésére, hogy elérje a kívánt mutatót.

A bizakodás azért is meglepő, mert az Anthem kipróbálható demója rengeteg technikai problémától szenvedett, így nem biztos, hogy sikerült meggyőzni a játékosokat. Wilson azonban úgy véli, nem csak rövid, de hosszútávon is nagyon sikeres lehet a BioWare fejlesztése.

A végleges változat február 22-én érkezik, ám az EA és az Origin Access előfizetői már február 15-től lecsaphatnak rá. 

57.
57.
Aanash
A Destinyn bőségesen túllép a játék.
Az meg mióta él és virul nevetségesen kevés újítással?
Akkor ez nem fog?
Dehogynem.
És mennyi agyhalott évenként megjelenő alig változó játék sikeres?
Felesleges most boszorkányt égetni olyan a játék amilyen és kész.
Úgyis megveszik sokan, az meg hogy kinek nem tetszik semmit sem fog számítani.
Lehet akármennyit károgni.
Én is szidtam de esélyt is adtam neki és csak önmagában néztem semmihez sem hasonlítgatva, nulla elvárással.
Pozitívan csalódtam.
53.
53.
Ooorky
Égés szagot hoz a szél XD
43.
43.
olymind1
#36: Sokaknak tetszenek az ilyes féle lövöldözős játékok, azzal nincs is baj, csak ne a BioWare készítette volna.

Jobban örültem volna ha inkább egy egyjátékos RPG-t kalapáltak volna helyette, vagy egyjátékosnak tervezték volna az Anthem-et.

De hát ez van. Viszont én ebből a stílusból nem kérek.
42.
42.
Ooorky
#40: Passz, Warframe-et is csak azért tolom, mert Switch-en bármikor tudok menni vele 1-2 kört amikor el kell ütni az időt munka közben.
41.
41.
hedzsooo
#40: +1 Szerintem te még finoman is fogalmaztál ennek a játéknak az esetében.
40.
40.
GAMEROD
Nem hiszem hogy egy arcade lövöldével sokáig lehet uralni az eladási listákat, még olyan grafikával sem, amivel kipotyognak a kijelzőből a szereplők. Lehet hogy sokan megveszik, de felejtős lesz.
37.
37.
zoli12i
#22: Nincs fizetős dlc m, ami annyit jelenet, hogy NULLA plusz tartalmat adtak hozzá :DDDDDDDDDDDDDD

Ui.: Ja bocs, vagy 2 pályát meg 2 karaktert több, mint egy év alatt Xd
36.
36.
zoli12i
Ha ez a játék nem bukik meg, akkor hatalmasat csalódok a gamer társadalomban.
35.
35.
Ooorky
The shilling is strong in this one.
33.
33.
Yonkou
#31: Egyet értek.
Az emberek azzal érvelnek, hogy “egyszer már kiadtam 60 eurot, miért nem enyém minden a játékban?!”. De persze a sok agyatlan nem képes felfogni, hogy egy mmo szintű játék hosszú távú supportolasa nem olcsó. Ezen felül minden kiadó profitot akar maximalizálni, az más kérdés, hogy az EA ezt a létező kiadók közül a legpofatlanabb módon csinálja szinte mindig.
A játékban viszont bőven van potenciál, amit ha van értelme, idővel kiaknázhatnak. Nem hiszem, hogy megjelenéskor hibátlan lesz a játék, mert semmi sem az, de sokkal több benne a lehetőség mint ahogy azt a fanyalgók leírták már a megjelenése előtt.
32.
32.
Yonkou
#30: A content mennyiségében egyenlőre biztosan nem tud versenyre kelni az anthem egy több éves játékkal szemben, minőségben viszont nagyon is esélyes. A warframe end game szinten kb egy agyatlan rush. Bízom benne, hogy itt az end game ötletesebb lesz.
31.
31.
Aanash
Én várom a játékot.
A Demo után megkapta a törlést a Destiny, egyszerűen elment a kedvem tőle.
Engem nem zavar ez a skin vásárlós dolog, érdekes módon itt megy a lázadás de a sok free to play játék megint csak tele van ilyesmikkel mégse utálkoznak.
Amíg a skinekkel akarják megoldani a plusz bevételt és nem a Destiny féle módon, addig egy rossz szavam sincs.
Hagynak érvényesülni, aki meg nem bir magával nyissa a csak a bukszáját nem fogok álmatlanul forgolódni.
Inkább jöjjenen ritkán ingyenes tartalmak mintsem állandóan fizetősek, én ráérek.
30.
30.
Zarache
#28: Anthemben ugyen ugy szinezed a felszerelsed ahogy akarod es itt van RGB skala(nincsen paywall mogott a szinezes). Szoval barmilyen szint ki tudsz keverni. Ezek melett van anyag valasztek is es azok kozott vannak mintasak is ha femet valasztasz akkor a femek kulonbozoi szinei is ott vannak. Vannak meg matricak amig most meg nem voltak szinezhetoek ertheto okokbol. Az egyetlen amivel kevesebb, hogy a skillek es az energy nem szinezheto minden masban joval tobb.
Skinek ugyan ugy darabokbol epulnek fol igy azt pakolsz magadra amit akarsz.

Szeretem en is a Warframet, de ebben nagyon alul marad. Viszont contentben nemtudom mekkora lesz a kulonbseg.
28.
28.
Ooorky
#27: Warframe-ben 20€-ért teljesen eltérő játékstílust adó páncélokat adnak... amit utána úgy festegetek ahogy kedvem tartja.
27.
27.
Zarache
#25: Az a 20€ egy skin is fake addig amit nincsen bizonyitekra. Foleg ha kiszamolod a normal es a Legion of Dawn verzio kozott 20€ a kulonbseg es 4 skin, 1 fegyver es soundtrack (ami ingyen fent lesz amugy is XD ) amit tartalmaz. Igy eros tulzassal mondhatom, hogy 5€ egy skin ott. Ennek legalabb vannak kezzelfoghato alapja.
Illetve egy B2P MMOFPS-ben max 20€ egy legendary skinert elfogadhato, de nem azert ami a kepen volt. Azert az tul draga.lenne :D
Illetve a lootbox mentes skinek semmilyen elonyt nem jelentenek igy nem ertem azt, hogy retardalt dolgok kerulnek be.
26.
26.
PaprikaJancsi
#18: Akkor azonos élménnyel hagytam abba én is a kalandozást. Unalmas volt nagyon a játékmenet, és úgy összességében céltalannak és üresnek tűnt a játék. Persze demo alapján nem ítélkezünk, de nekem ez kimarad.
25.
25.
ollie92
#13: $20 egy Javelin skin :) kikerült a leak és aztán ment is a szánalmas mentegetőzes, hogy fake. Mivel mimdenki kiborult, így a bioware picit átdolgozza majd.
24.
24.
Ooorky
#23: Mit írok, nem is volt bukás, EA jófejségből árulta fél áron 2 héttel megjelenés után, hogy még többen játszhassanak ezzel a remek játékkal!
23.
23.
Ooorky
#22: Igaz! EA a legszimpibb cég, soha sem akartak loot box-okba elrejtve bónuszokat adni a játékosoknak! Az egész csak mocskos rágalmazás volt! A magyar hater-ek miatt lett bukás!
22.
22.
Batman
Tudtommal a Battlefront 2-ben sincsen fizetős DLC. A játékot már egy vacsora áráért megkapod, aztán van roadmap és jönnek az új karakterek, szal marhára p2w az is.
21.
21.
Batman
#17: Itt látszik, hogy számodra nincs jó játék csak goty és szar.
20.
20.
Ooorky
#14: Igazad van! Csak skineket és színeket lehet venni és az EA megmondta, hogy becsszó nem lesz benne semmi P2W ezért úgy is lesz!
19.
19.
Ooorky
#11: Sok hülye a demo alapján itéli meg, pedig ott a youtube ahol sokkal jobb verzióval játszanak és az 120% hiteles! #anthemgoty
18.
18.
kamgecam
#10: Nekem sem jött be. Rettenetesen unalmas. Két kört futottam vele és töröltem is a demot.
17.
17.
Ooorky
#7: Ja, húzzon innen a sok negatív, ez lesz az évtized játéka két hétig!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...