Japánban leáll a PlayStation Vita gyártása

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 19.
  • Gyászhír
A Sony a PlayStation Japan hivatalos oldalon jelentette be, hogy leállítják Japánban a PlayStation Vita gyártását. Igazából az a csoda, hogy ezt a döntést nem korábban hozta meg a japán vállalat.

Nem újkeletű a hír, hiszen a tavalyi Tokyo Game Shown jelentette be a  Sony Interactive Entertainment alelnöke, Hiroyuki Oda, hogy 2018 végén leállítják a 2012-ben útjára indított kézikonzol, a PlayStation Vita gyártását. Végül a leállás kicsit elhúzódott, a japán PlayStation ugyanis csak most jelentette be hivatalos oldalán, hogy ennyi volt.

A döntés egyelőre csak Japánt érinti, de miután egy ideje már a dobozos játékok forgalmazása is leállt, csak idő kérdése, hogy a nyugati piacon is a megmaradt készleteket megpróbálja kiszórni a Sony.

Az eredetileg a Nintendo 3DS kihívójának szánt PlayStation Vita 2012-ben mutatkozott be, de sajnos nagyon korán kiderült, hogy nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

14.
NemecsekErno
Egyszerűen felismerte a Sony, hogy egy külön alcéget kell fenntartani a Vita-s játékok fejlesztésére, kiadására és arra, hogy biztos ne vágjon alá a PS-nek. Valamint redundánssá vált a mobilos játékpiac mellett.

Aki meg manapság még mindig telefonméretű képernyőn akar játszani az teljesértékű PS játékokkal nyomhatja a Sony Xperia telefonokon a Remote Play segitségével.

A Nintendo meg kénytelen volt kiadni új konzolt, mert sosem járulnának hozzá, hogy telefonon jelenjenek meg a húzó cimeik, illetve nem fognak PS,XB szintű konzolokat gyártani.

Ez nem azt jelenti, hogy igény van a kézi konzolokra, hanem hogy nincs más, amin Zeldázni lehetne.
13.
Nyarlako
#11: 3rd party cimekbol nem all rosszul amúgy. De a gep ára viccnek is rossz és ezek már a butított modellek.
11.
strangerthingsfan
#10: igazad van, pedig a vitában volt kakaó.
10.
Nyarlako
#9: A Sony nem veheti fel a versenyt a Nintendoval bejáratott, handheldre is jól illő címek terén. És meg se próbálták, szépen kihúzták a szőnyeget a vita alól saját maguk.
9.
zozo76hun
lehet nem is futna akkora koroket most a nintendo a switch-el, ha a vita tarolt volna. kitoltotte volna az urt.
8.
Ooorky
Sega, Atari, Nokia, most a Sony... Sose tanulnak.
6.
pécégémer
Nem èrtem a kudarcot. Hálás featur pèldául a remote play ps4gyel, illetve ps3map is működik. Kènyelmes, főleg, ha veszel hozzá pár ezerèrt egy peget, vagy hogy hívják azt a cuccost, ami controllerèrzetet ad. Valószínű, hogy a ps4 es fejlesztèsekbe bevonták a vita staffot is, így elhanyagoltá vált a kèzi kütyü. Többek között megyzűnt a youtube támogatottság is, vagyis csak böngèszőn keresztül lehet jelenleg használni. Èn csípem. Wc-n jó vele játszani.
4.
ollie92
Remélem a jövőben majd visszatér a Sony egy baszó handhelddel. De mivel a mobilpiac ekkora lett és csak növekszik, nem hiszem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...