BioWare: nem vagyunk veszélyben az Anthem miatt

  • Írta: Shifty
  • 2019. február 26.
  • Hír
A premier előtti negatív visszhangok az Anthem eladásain is meglátszanak, ennek ellenére a BioWare vezető producere, Michael Gamble a Twitteren megnyugtatott mindenkit: nem kell félteni a stúdiót, nem fogják bezárni őket.

Hihetetlen hátszélben várta megjelenését a BioWare legújabb játéka, az Anthem, és sajnos a negatív fogadtatás sem alaptalan, hiszen sem a játék próbakörei, sem a hivatalos megjelenés nem volt zökkenőmentes. Egyelőre a kritikusok is közepesre értékelik a The Division és a Destiny kihívóját, és ugyan a játék szigetországi eladásai elegendőek voltak ahhoz, hogy a cím a premier hetében az élen zárjon, az eddig ismert adatok szerint a dobozos változat eladásai a Mass Effect: Andromeda eredményeit is alulmúlta, hiszen mindössze feleannyit adtak el belőle.

A digitális változat mutatói valószínűleg jobban alakultak, és minden bizonnyal az Origin Access előfizetői közül is sokan nyúzzák a játékot, így az eladások tekintetében egyelőre nem lehet végső következtetést levonni - talán még az Electronic Arts korábbi elvárása is megvalósulhat, miszerint március végéig 5-6 millió példányt adnak el a játékból.

A közepes értékelések és a sok-sok hiba után azonban joggal merült fel a kérdés a rajongókban, mi lesz a sorsa a stúdiónak, hiszen a Mass Effect: Andromeda és az Anthem kudarca után könnyen elfogyhat az Electronic Arts türelme. A Twitteren záporoznak az ilyen jellegű kérdések, így Michael Gamble vezető producer válaszában leszögezte, nem kell félteni a csapatot, mert rengetegen játszanak a játékkal, így a korábban bejelentett ütemtervüket is tartani szeretnék, aminek keretén belül rengeteg tartalom érkezik majd az Anthemhez.

94.
Aanash
Nálam a játék nem akad nem szaggat pedig alap ps4-en játszom.
Viszont minden misszió után folyamatosan kidobál a játékból.
Van úgy hogy egymás után akár négyszer ötször is.
Jó lenne ez ha a szerverekkel vagy akármikkel kezdenének is valamit.
Részemről ennyi a negatívum.
93.
kopic
https://www.metacritic.com/game/pc/anthem

Hahahahaha...Ha-ha
91.
Kawada
#89: Nem, szerintem az tud érdemleges véleményt alkotni, aki 1 hónapja nem minden cikk alatt azzal köszön be, hogy "remélem pofára esnek", és aki érdemben foglalkozott a játékkal. Ha rajtam múlna, metacriticsen úgy lehetne user ratinghez hozzá szagolni, ha bizonyíthatóan megvan neked a játék.
86.
bitbandita
"Hihetetlen hátszélben várta megjelenését a BioWare legújabb játéka..." Talán szembeszélben, nem?
81.
"Nem vagyunk veszélyben.."
Viszlát Bioware! Jó volt amíg tartott.
76.
AfterLife
#74: Figyelemmel kísértem, hogy milyen viták zajlanak itt az oldalon - nemcsak ennél a hírnél -, de azért valljuk be, te is ugyanúgy fikázol más dolgokat(lásd.: Star Wars) ugyanilyen vehemenciával, mint Ultimate az Anthem-et, ami szomorú. Ebből soha nem lesz eredményes vita. De nem is erről beszéljünk.

Az Anthem véleményem szerint nem szar játék, de számos probléma van, ami miatt sorra kapja a jogos kiritkákat, az enyém már meg van fogalmazva blog formájában, ami nem más véleménye, csakis a sajátom! De nyilván, én is láttam, olvastam más kritikákat, amik hozzáadódtak az Anthem-ről kialakított képhez. És lehet, hogy számodra, vagy itt mások számára ezek az innen-onnan összeollózott problémák nem annyira nyomnak sokat a latba, attól még ott vanak és sokukon nem 5 perc lesz, míg változtatnak, ha egyáltalán eljutnak vele odáig.

Például itt az volt az egyik kérdés, hogy egy looter-shooter-t, miért egy RPG-hez hasonlítunk? Azért, mert az Anthem-nél ott figyel az RPG jelölés, ergo az emberek teljesen jogosan várják el tőle az RPG-k sajátos vonásait, ha már a BioWare annak vallja az Anthem-et. És ez csak egyetlen kritikus probléma a sokból. Vannak itt koncepcióból adódó felépítési problémák, tartalmi és változatossági hiányok, egy sor technikai gond, újrahasznosított tartalmak(Endgame Stronghold-ok), szóval nem véletlen az, hogy sokan nincsenek elájulva az Anthem-től és ezt nem egy BioWare-től várnád el. Nyilván itt az EA is sokban hibás, de ezekről szintén beszélek a blogomban.
74.
Batman
Szeretném megkérni az adminokat, hogy töröljék a profilomat, mert nem találtam rá lehetőséget az oldalon. Sok volt a hülye az elmúlt pár napban. Köszönöm!
73.
Batman
#72: Ez tipikusan az a példa, amikor fingod nincs róla miért nevezték Anthemnek a játékot, de elkezdesz kombinálni hülyeséget.
72.
Dízel
Már az beképzelt dolog volt tőlük, hogy Anthemnek (himnusznak) nevezik a játékukat. Mintha valami monumentális, eposzi alkotás lenne. Ehelyett... :D Nem is tudom mit emeljek ki.. Igazaból semmit. Nagy volt a hype, a pofa, és túl sokat képzeltek magukról meg a játékokról, úgy, hogy az nem hogy "himnuszi", de még jónak sem mondható. 10/5
71.
Kawada
#70: Ezt onnan tudod, hogy te voltál a 6.?
70.
Ooorky
#62: Milyen érdekes, a magyar laposföld társaság is pont 5 fős és pont ugyanígy érvelnek a konteójuk mellett, mint ti.
63.
Batman
#42: Valszeg annak indult a játék, mert shoot looterben nem szoktak ennyi történetet eldobálni. Körülbelül egy fél regényt meg lehet telíteni a sok sok "minitörténettel" amikkel találkoztam idáig.
58.
Batman
#56: Az ilyen szélkakasok mint ez az útimét azt csinálja, hogy amikor majd felismeri, mennyi tartalom jön a játékhoz, akkor szépen lassan kezd beletörődni, hogy ez nem is olyan rossz, majd 1 év leforgása után azt mondja, hogy hát az induláskor valóban gyenge volt de szépen felküzdötték magukat stb. Ismerem a fajtáját, ezek ilyenek.
57.
Oistrakh01
Biztos csóró és nincs pénze az Anthemre... Ezért bizonygatja hogy szar és nyugtatja magát hogy ezért nincs meg neki.
42.
Macifasz
#16: Hát, azért BioWare mércével elég gyengécske a sztori...a karakterek meg főleg, egyedül Owen érdekes, de ő meg idegesítő lesz egy idő után. Én amúgy a játékmenet és a játékmechanika egyszerűsége ellenére piszok mód élvezem, de sztem ez sokkal nagyobbat üthetett volna, ha az EA nem erőlteti az online open world részt, hanem hagyták volna, hogy ebből egy szimpla single game legyen. :-(
37.
Batman
#35: És az a baj, hogy azért mert neki nem tetszik, azért itt győzködni akar másokat, meg próbálja rámnyomni a bélyeget, hogy ez számomra a világ legjobb játéka :D De nem baj, jó játszópajtit fogott ki, elvagyok vele.
35.
Kawada
Az 50 pontot adó review-k lényegébe pont azt mondják mint az a kevés, aki 80 pontot ad rá. Hogy maga játék, a gameplay mechanika, a mozgás dinamikája és a harc k* jó, csak van nagyon sok idegesítő dolog a játékban (hosszú töltés, ami egyébként ssd-ről nem vészes, logikátlan, szörnyű menürendszer minden téren, nem tzúl változatos küldetések, rossz lootrendszer, stb.). Csak épp van amelyik jobban felb*ssza magát és ad 50 pontot, a másik pedig egy játékon belül főleg a játékra koncentrál, ami kárpótolja a hiányosságokért.

Azt mondani, hogy a játékkal nincsenek gondok, épp akkora balfaszság mint 4/10-et adni mondván, hogy szar. Ez ha nem Bioware játék lenne, mindenhol 8-8,5 pont körül lenne. Egy játékkal ha jó játszani, akkor az nem szar. És ezzel jó játszani. De ha téged nem érdekel, akkor menj és játsszál valamivel, amit szeretsz, ne itt győzködd teljes munkaidőben az embereket, hogy szar... Mint a fogyatékos android/iphone fan, aki 8 éve, az év 360 napján próbálja meggyőzni a másikat, hogy de hülye, hogy azt veszi... Csak azt szerintem 15-17 évesek csinálják, nem 30-40 évesek...

Nem szeretem a looter shootereket. Alapvetően a hosszú, single player játékokat szeretem, de ugyanúgy van a gépemen Apex és R6 Siege is. A másik oldalt a Witcher 3, most épp a KOTOR képviseli nálam (A PS4 Pro mellett). És ott az Anthem, amivel amióta megjelent, mindig játszom 1-1,5 órát amikor tehetem (eddig 13 óra körül vagyok benne, úgyhogy nem tudom túlzásba vinni) mert egyszerűen rohadtul élvezem az akciót benne.
Amiről itt megy a "vita", az az, hogy de hülye az egyik, mert van egy hétvégéje amikor leül és megnézi a Die Hard vagy a Halálos Fegyver trilógiát, és nem mindig 3,5 és fél órás művészfilmet néz... Nőjetek már fel!
31.
Bred
Havernál kipróbáltam mert van ilyen origin-es előfizetése vagy mi. Jó játék lehetne csak egy dolog szar benne aminek jónak kéne lennie és az a loot. Kb a "legjobb" fegyvereket is alig lehet kinézetben megkülönböztetni a az átlagostól, endgame-ben pedig a képességeid már lópikulát se érnek a sebzés szintjén :C
24.
Neotechtr
Angry Joe-nál teljesen jól bemutatva és teljesen indokoltan 4/10 lett a játék. 50 perces review. Ez után már látni lehetett, hogy ez max a 15€-s árkategóriában tud indulni, de úgy sem egy jó móka lehet. Persze pár "igényes" ember felszólalt Joe ellen, aki erre egy több, mint egy óra hosszú magyarázatot is kiadott az érthetetleneknek, amit még csak félig néztem meg, de már most tudom, hogy a játék olyan szinten minden téren botrányosan gagyi, hogy nekem már a 15€-t sem érné meg, de még ha on the house lenne, akkor sem biztos, hogy megérné az ember idejét. És tényleg: EZT készítette a "nagy, eredeti" Bioware 6 évig?

Én most nem minősíteni szeretném a játékosait, de tényleg ez lenne az? Van a játékban vagy 5 fegyver modell, és minden fegyver fajta, legyen az fehér, vagy lila, ugyan úgy néz ki? Totál működésképtelen kraftolás rendszer? Kicsit több, mint 9 perces küldetésből 5 perc 47 töltő képernyő és 3 perc 39 gameplay? Endgame, mint 3 insta, abból kettő újrahasznosított...? De nem is sorolnám ide mindegyik hibát, mert hosszú baleset lenne. Borzasztó.
20.
beatdownhc4ever
Valaki vesz még dobozosan játékot? jó biztos vannak páran, de nem annyian mint régen...A játék meg lerakhatatlan...számomra legalábbis. Számomra Division 2-vel együtt 2 legjobb vétel az évben idáig.
19.
tundrish
#17: UTFG! Ez a "luzer" piszok sok dolgot gyönyörűen megjósolt az aaa kiadók egyre vadabb degeneráltságai közül.
18.
tundrish
Egyébként az EA elmehet a pic*ába. Ott van nekik a bioware gárdája és ahelyett, hogy csináltatnának velük egy story driven SW vagy ME játékot, erre a s*arra pazarolják el őket. De hát persze, tudjuk, így lehet a legtöbb lóvét leakasztani az arra fogékonyakról. Vedd meg teljes áron a félkész szutykot, aztán költs még egy vagon pénzt évekig, hogy használható játékod legyen.
17.
Batman
#15: ki ez a luzer? P*nat se sokat latott latszolag, igy persze h savanyuak a jatekok
15.
tundrish
Hát igen. Metascore jelenleg 60, usereknél 4,3.
Jó öreg Jimnél meg:
https://www.thejimquisition.com/blog/anthem-boring-trash-jimpressions
13.
bAguziB2
Egyébként ti milyen bukásról beszéltek? :D Aki egy kicsit képben van a looter shooterekkel kapcsolatban, az tudja, hogy kb az összes így nyitott, sőt. Destiny 1,2 , Division, Diablo 3 (bár az nem looter shooter, de ugyan az a kategória)

Ráadásul ez a szoftver egy olyan előnnyel rendelkezik, amivel a többi nem: a Bioware írta hozzá a sztorit és a live service alatt azt is viszik tovább, nem csak a looter shooter vonalat.

Az EA-val én sem vagyok kibékülve a Battlefrontok óta, de erős túlzás az angliai, dobozos eladások alapján megítélni valamit, ami egyébként a hibái ellenére nagyon jó időtöltés. Hozzáteszem, olyan hibákkal rendelkezik, amiket mind lehet orvosolni, nem újraírásról van szó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...