Resident Evil 2 - túl a 4 millión

  • Írta: sirdani
  • 2019. február 27.
  • Biznisz
Link másolása
A megjelenés után alig egy hónappal máris újabb mérföldkőhöz érkezett a franchise, ugyanis a Resident Evil 2 felújított verziója hivatalosan is meghaladta a 4 millió leszállított példányt.

Azt már viszonylag hamar tudni lehetett, hogy az 1998-ban megjelent alkotás remake-jének nagy lesz a sikere, ám ilyen remek eredményekre talán csak kevesen számítottak. A lelkesedés pedig aligha fog alábbhagyni a közeljövőben, hiszen a fejlesztők egyáltalán nem hagyják magára a játékot, elég csak a két hete megjelent The Ghost Survivors DLC-re gondolnunk.

Az örömteli hírt egyébként a csapat egy hivatalos tweetben jelentette be, melyhez egy ünnepi videót is kaptunk, amin a játék mögött álló fejlesztőket ismerhetjük meg. A Resident Evil 2 PlayStation 4-en, PC-n és Xbox One-on érhető el.

27.
27.
AfterLife
Ilyen az, ha van tűz a fejlesztőkben. Ez a játék pontosan olyan lett, amilyennek ígérték. Van eleje, van vége. Nem béta-állapotban jelent meg, okosan építették fel és árad belőle a hangulat. Nem azt mondom, hogy tökéletes, de még a hiányosságai ellenére is követendő példa. Valahogy ez az eladásokat is "furcsamód" megdobta...
18.
18.
Orrharapo
#12: Mint befektető mibe fektetnéd a pénzed? Egy olyan multi játékba, ami hosszú évekig fog termelni neked. (Fortnine csak idén februárban hozott 126 milliót a gazdájának, a PubG szégyen szemre csak 103-at...Ráadásul az előző évet az Epic 3 milliárd dolláros nyereséggel zárta. Nem bevétel, ez már nyereség. Ennek bizony jelentős részét a Fortnine adta. Vajon miért akarja minden kiadó ezt a modellt követni? Igazi pénznymoda) Igen szép eredmény a Resident Evil-től. Szerintem zseniális darab. Viszont ha tisztán a pénzt nézzük, akkor egy multi játék sokkal több pénzt hoz. Nagyobb is a kockázat, de nagyobb is a nyereség ha bejön. Egy single ha jól megcsinálják, akkor egy korrekt nyereséget hoz. De ritkán kiemelkedőt. Nem fog elkopni, nem is szabad neki. Csak pénzügyileg közel se akkora bevétel.
12.
12.
Rézfánfütyülő
Szóval a single játékok halottak. Kemény az élet, Amy Henning meg mintha kissé 100%osan salty lenne amiatt, ami a Vicerallal történt. Amúgy is zavar, amikor egy író árusítja ki a saját trade-jét, főleg mikor az adatok és minden más is ellene szólnak.

A single játékok nem nagyon mennek sehova, sőt, egyre több és sikeresebb születik. Ha a konzolokat nézzük, a ps4 szinte teljes életét azok dominálták, és nem úgy tűnt hogy nem érné meg. Ezt a "single játék halott" szarságot az olyan cégek szeretnék elhitetni az emberrel, akik készen állnak arra, hogy mosollyal az arcokon vasaljnak ki az emberekből extra pénzt egy olyan játékra, amiért már egyszer fizettek. "Szolgáltatás! Folyamatos élmény!" Aha.

Kifejezetten örülök a Resi sikerének, a játék közel hibátlan élményt ad, visszahozza a túlélőhorror sok elveszettnek hitt elemét. Én előrendeltem és nem bántam meg, úgy tűnik, ha a nyugati cégek nem is, a Capcom megtanulta a leckét.

#10: A Fortnite egy trend része. Sehol nem volt, amíg a battle royal hype train meg nem indult, most pedig sokat hoz, hogy ezerrel zakatol. De nem olyan sokáig. Előtte volt a looter shooter (ami most kegyesen haldoklik az Anthem katasztrófa miatt) azelőtt meg a moba, azelőtt meg megint valami más. Trendek jönnek mennek, aztán eltűnnek, és más lesz helyettük, de a single játék, és a sztoriközpontú játékélmény lassan azóta itt van, hogy egyáltalán léteznek a játékok, és nem fog csak úgy kikopni, vagy eltűnni.
10.
10.
Dízel
"Nem éri meg single gamet kesziteni" nem a f*szt nem, csak minőséget kell lerakni az asztalra.
6.
6.
JohnSpartan
Nah a Resiben csalni nem fog senki... :DDDD
4.
4.
GAMEROD
A multiplayer is halott, főleg pc-n ahol 5 percen belül csalókba, hackerekbe botlik az ember. Aki ezt nem veszi észre, már alapból áldozatnak született. Nálam első napos vétel volt pc-re például a GTA5, kapásból azzal kezdett hogy még az apartman zuhanyából is kilőttek, mikor kiértem az utcára pénzes zacskókat dobáltak elém. Utána kipróbáltam benne az autóversenyzést is, nem lepett meg hogy egykét ember 5 másodperc alatti eredménnyel zárt a ranglistán, főleg hogy egy kört sem lehet átlag 2 percnél előbb befejezni, nemhogy hármat. Innentől kezdve bohóckodjanak azok, akiknek két anyja van.
3.
3.
Mindig érdekesek ezek az összefüggések, amit látni vélek. Mindig vannak hírek, a single player halott, játék, mint szolgáltatás a jövő, kell lenni multiplayernek, hogy a kicsit aktuálisakat említsem. De ezek a hírek, mindig valahogy az ipartól jönnek, ilyen-olyan nyilatkozatok, interjúk formájában. De ezt nem az emberek, vagy a játékosok akarják, hanem a kiadók, mert nekik úgy jobb. Kevesebb és félkész munkával akarnak nagyot kaszálni és elmondják neked, hogy a single halott, nem kell senkinek, hogy ne is várj ilyet, ne csalódj, ha nincsen. Hogy neked is az új, fos játékaik kelljenek, ahol nem kell sztori, művészet, fantázia és idő.

És akkor valahogy mindig kiderül ezek mellett, hogy a jó single játékok ezerrel mennek. De nem is kell ide Witcher 3. A Resi 2 húsz éves cucc, 20 éves játékmechanikákkal. Mégis veszik. Mert 20 éve is jó volt és most is jó minden multi szar meg mikrotranzakció nélkül. És jé... Akkoriban is sikeres volt, meg most is az, csak a kiadók mondják nekünk, hogy amúgy ez nekünk nem jó. Meg akarják mondani, hogy mi legyen jó nekünk. De a legtöbb PS exkluzív játék is single player, több esetben multi sincs mégis mennek azok is, és többnyire jók is. MEg év játéka, meg ilyenek. Zéró mikrotranzakcióval. A lényeg, hogy én nem hiszem, hogy a mai hírek mellett aggódnia kellene valakinek, hogy nem születnek már jó és ilyen játékok. De az újakra a pénztárcánkkal kell szavazni. Most én pl nem veszem meg az Anthem-et, de a Tomb Raider 3 meg a Darksiders 3 is itt van - a Resi mellett. Ha nem vesz mindenki minden szart meg és kibírja, hogy ne játsszon egy szar játékkal, mint pl valaki számára az Anthem, utána meg a jó játékot veszi inkább, akkor ez a műfaj mindig fenn fog maradni.
2.
2.
JohnSpartan
Ettől a játéktól nem is vártam mást.
Most fogom befejezni a Leon second runt és így standardon mind a 4 variációs lehetőség meglesz. :)

Amúgy dúrva hogy eslőre 12 óra alatt sikerült 2. 9 óra 3. 6 óra a 4. meg most tartok a vége fele 4 és fél óránál.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...