GDC 2019: A Rift S váltja fel az Oculus Riftet

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 20.
  • Bejelentés
Link másolása
Bemutatkozott az Oculus legújabb VR-szemüvege, az Oculus Rift S, amely lényegében az Oculus Rift leváltására hivatott. A kábel és a PC marad, a külső érzékelők viszont mennek.

Új VR-szemüveget mutatott be az Oculus, az Oculus Rift S a cég zászlóshajójának számító Oculus Riftet hivatott leváltani. Ennek megfelelően a kiegészítő továbbra is PC-hez kötött (szó szerint, hiszen vezetéket használ majd), a legfontosabb változás, hogy az Oculus Questhez hasonlóan a Rift S nem igényel külső szenzorokat.

Ehelyett kamerákkal és beépített érzékelőkkel biztosítja az Oculus a pontos helyzetkövetést, sőt a Rift S egy plusz érzékelőt is kapott a Questhez képest azért, hogy biztosan stimmeljen minden a Riftre írt játékokkal is. Ezt fontos hangsúlyozni: a Rift boltjában jelenleg több mint ezer cím található, ezek pedig mind játszhatók lesznek a Rift S-sel is, továbbá a később megjelenő játékok is használhatóak maradnak a mezei Rifttel.

A Rift S dizájnját a Lenovóval közösen dolgozta ki az Oculus, a szemüveg kijelzője szemenként 1280x1440 pixel felbontást ígér, 80 Hz mellett. A kiegészítő emellett támogatni fogja a Passthrough+ fícsört is, ami lényegében azt jelenti, hogy a felhasználó "átláthat" a Rift S-en a kamerák segítségével.

A Rift S az Oculus Questtel együtt rajtol el tavasszal, a megújult Oculus Touch kontrollerekkel együtt 400 dollárt kóstál majd. Ahogy azt a cég társalapítója, Nate Mitchell  a GamesIndustry.biznek elmondta, a Riftet ezzel párhuzamosan kivezetik a piacról.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...