Oculus Quest - szintet lép az Oculus VR-szemüvege

  • Írta: sirdani
  • 2018. szeptember 27.
  • Hardver
Link másolása
Bejelentették az Oculus új, önmagában működő komplett VR-szemüvegét, az Oculus Questet. Az előzetes alapján pedig nem kisebb feladatot vállaltak a készítők, mint elhozni a következő szintjét a videojátékoknak.

Ha a következő szint elérése nem is fog összejönni, az Oculus Questre érdemes odafigyelni, ugyanis a vállalat VR-eszköze önmagában is képes játékokat futtatni; nincs szükségünk semmilyen külső kábelre vagy számítógépre, csak felvesszük a szemüveget, és már bele is vethetjük magunkat a szórakozásba.

Persze a szemüveget érdemes a maga kategóriájának megfelelően kezelni; 399 dolláros árával nyilván nem a csúcskategóriát kívánja meghódítani, de nem is a belépőszintet. Gyakorlatilag egy saját szenzorokkal és játékok futtatására alkalmas hardverrel felszerelt, némileg továbbfejlesztett Oculus Góról beszélhetünk, mely Zuckerberg meglátása szerint képes lesz megteremteni a játékosok számára a „Rift minőségű játékélményt”.

Az eszköz mindenféle külső szenzor nélkül működik, ám tartalmaz saját beépített giroszkópot, gyorsulásmérőt, illetve négy térérzékelőt, melyek együttesen teljes mértékben képesek lesznek 3D-s térképet készíteni a szobánkról.

„Az Oculus Questtel lezártuk az Oculus-termékek első generációját. Mostantól az ilyen eszközök generációjára koncentrálunk, hogy hatalmast előrelépést érhessünk el mind a technológiát, mind a tartalmat illetően.”

Az Oculus Quest (leánykori nevén Project Santa Cruz) várhatóan 2019 tavaszától lesz megvásárolható, megjelenésekor pedig 50 játék lesz elérhető rá, olyan címekkel, mint például a Robo Recall, a The Climb és a Moss. Ajánlott fogyasztói ára 399 dollártól fog indulni.

1.
1.
McDuff
Jó, oké, és? Mi a hardver? Mi van benne?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...