State of Play - a Sony saját élő showja

  • Írta: sirdani
  • 2019. március 22.
  • Bejelentés
Úgy néz ki, hogy kezd körvonalazódni a Sony terve, és a hatalmas sajtókonferenciák helyett inkább a kisebb streamek felé nyit a vállalat. A Nintendo Direct formátumához hasonló, saját élő közvetítés jön State of Play címen.

Az utóbbi hónapokban egyértelművé vált, hogy a Sony komolyan gondolja a 2019-es E3-tól való távolmaradást, és helyette inkább saját eseményeket fog tartani, a mai napon viszont már konkrétumok is napvilágot láttak a cég terveiről.

State of Play névvel jön a Sony saját élő közvetítése, vagyis a vállalat az évi egy-egy nagyobb show helyett - és itt most elsősorban az E3-ra gondolhatunk - inkább több kisebb sajtótájékoztatót fog tartani, melyeken a korábban bejelentett projektek fejlesztésébe kapunk némi betekintést, illetve az újabb alkotások leleplezésére is itt számíthatunk.

A hivatalos bejelentés szerint ráadásul évente több State of Play-előadásra is számíthatunk, így ez idén sem lesz másképp. Az első élő közvetítés mindjárt itt is van, egészen pontosan március 25-én, helyi idő szerint 22 órakor veszi kezdetét a State of Play első felvonása, melyen új trailereket, bejelentéseket és infókat is kaphatunk a Sony exkluzív játékairól, így eléggé nagy a valószínűsége, hogy némi szerephez jut majd a Ghost of Tsushima, a The Last of Us: Part II, a Concrete Genie, a Dreams, vagy akár a Death Stranding is.

Az első State of Play Twitchen, YouTube-on, Twitteren és Facebookon is elérhető lesz, de természetesen a Gamekapcson is élőben követhetitek majd a friss fejleményeket és bejelentéseket.

Ezek is érdekelhetnek

62.
godach
#57: Figyelj. Én értem te miről beszélsz, bár megmondom őszintén, nem igazán tetszik, hogy begyepesedett kreténnek nevezel, mert egyáltalán nem tartom magam annak.
Szóval értem hogy miről beszélsz, de vannak rossz tapasztalataim.
Nekem is rengeteg lemezes játékom volt, 3 éve van, hogy nem veszek csak inkább digitálisan.
Most pl a Days Gone-t megrendeltem dobozosan, de csak egyetlen ok van a fizikai megoldás mellett, mégpedig hogy utána a csoportomban el tudjam ajándékozni. Semmi más.
Van egy rakat ps2 játékom. Köztük, nagyon sok bontatlan. Aztán, kényelmetlenül ért a tény, hogy a ps3 funkciói közül, ki lett véve a támogatása a kompatibilitásnak. Persze, fut a gépen de meg kell vennem újra. Hát, elmennek ők a....
Van itthon ps2, sőt még a fiam is kapott egyet, de akkor is. HDMI elosztó kellene már így is a gépbe, hogy a sok konzolt, ne oda vissza kelljen kikötözgetnem és csak azért (küszködjek) egy ps2 beüzemeléssel, mert ilyen, olcsó, mocsok megoldáshoz folyamodtak.

Nem a bekötéssel van bajom, nem azzal hogy plusz egy konzolt kell a tv alatt tartani, hanem magával az eljárással. Szóval, bár nem annyira mint egy streaming szolgáltatásnál, de dobozos részről is meg tudnak szívatni, ha akarnak. Azóta megfogadtam, hogy soha többet nem tárazok be.
Én hülye, még kis naívan, rengeteg mindent megjelenés napján megvettem, csak hogy támogassam a céget.

Szóval, ja valamilyen szinten hülye vagyok.
61.
Crow77
#60: Ritka dolog,de most egyetértek veled!
60.
kamgecam
De figyu, az nem lehet srácok hogy a kettő megvan egymás mellett? Mármint ha belegondolunk milyen hatalmas a piac, ha mindenki igényét ki akarják szolgálni akkor szépen elférnek egymás mellett. A tévé sem pusztította el a mozit. A casual rétegnek ott lesz a gaming stream, akik csak egyszer kijátszanak valamit azt cuppannak rá a következő élményre. Meg ott vannak a gamerek akik céltudatosabban, tapasztalattal a hátuk mögött megveszik fizikálisan, digitálissan amit halálukig birtokolni akarnak. Nem fog megszünni, az kibszott nagy nonszensz lenne. Ha azt tényleg meglépnék ott hagynám abba az egészet.De amondó vagyok hogy jöhet bármilyen streaming szolgáltatás, a lemezes vagy digitális játékok nem mennek sehová. Sőt ha van esze a cégeknek az egyik támogatni fogja a másikat. Pl teszem azt streamingbe ki tudom próbálni a játékokat és amelyik tetszik azt meg is veszem fizikálissan hogy megmaradjon és ne a szolgáltató kényének legyek kiszolgálva. De annyit meg megér a streaming hogy tudni fogom nem zsákbamacskát árulnak, nem kell a höbörgő tömegre vagy a kritikusokra illetve youtube videokra támaszkodnom hanem magam eldönthetem melyik játék kell nekem véglegesbe. Amit esetleg szeretném ha még az unokáim is megtapasztalnák, ahogy egy jó könyvet.
59.
Crow77
Juj és még állandó net kapcsolat is kell hozzá!!! :)
Itt a vég mint annó amikor a microsoft szerette volna fizikára és al ra használni.
Érdekes,hogy ez a probléma a Google hírnél nem jött elő!
Változnak a kretének is ezek szerint!
58.
Ultimate
#57: Az ilyen nyomorult "haladni kell" hozzáállásnak és begyöpösödésnek köszönhető napjaink helyzete is. DLC áradat..Season pass áradat..Félkész játék kiadása csak beférjen az üzleti negyedévbe majd utólag javítjuk...Fizetős multi...Mind mind a gondolkodni képtelen kreténeknek köszönhető akik a kezdet kezdetén is csak fizettek fizettek és fizettek bármennyire mondta az értelmesebbje hogy buktatni kell a dolgot...Ez lesz a streaming is ha így halad,egyre több a kretén.
57.
Ultimate
#55: A Warez hiánya... Ki a tökömet érdekel a warez??? Mit birtoklok? Egy rakat ps játékot lemezesen. De jöhet a digit is bizonyos szinten azt is birtoklod. Nem előfizetéshez kötött hogy elérem-e azokat a játékokat vagy sem. Nem fognak érte utólag pénzt kérni nem fognak a könyvtárjaimból eltünni. Stream? Nem fizetsz nem játszol. Az ár csak emelkedni fog. És ahogy lenteb kifejtzették ha valamire nem lesz igény akárcsak a filmeket szépen kiveszik a játékot. Persze a warez a bajom....Milyen elképzelésem mit veszek szentírásnak. Gondolod nem fogják monopol helyzetben ha nincs más csak streaming gaming emelni az árat folamatosan ahova akarják? Gondolod nem fogják szanaszét szaggatni az egészet kiadók és egyéb élősködők? Majd fizethetsz 25 különböző helyre ha minden kedvenceddel akarsz játszani. Nem nehéz ezt előre látni ugyan ezt tolja már most a netflix. Részemről is lezárva majd ha kihúztad a fejed az ülepedből a témában és nem filmes streaminggel veted össze az amúgy összevethetetlen gaming streaminget szólj,de jelenleg csak a nettó baromságokat szajkózod....
Neked is.
56.
godach
#53: Jaja. Végiggondolva, van igazság abban is amit te mondasz.
Bár, számomra már most a Steam is bizonyos stream szolgáltatás. Persze, a hardvert én adom, de a szoftvereket ők. Nem tudom, ha lekerülne pár cím, mit tudnék csinálni. Szóval, engem emiatt a kis összemosás miatt nem zavar a dolog.
55.
godach
#54: Mégis, most mit birtokolsz? Mindenhez cd kulcs szükséges. Hivatalosan, ha azt lelövik, marad a crack. Streamingnél, szerinted nem lesz?
Egyébként, szerintem téget pontosan a warez hiánya zavar, pont az a fajta vagy, aki amiatt hőbörög. Mint régebben a folyamatos internet kapcsolatnál is, azok hőzöngtek.
Részemről, téma lezárva. Van egy elképzelésed amivel nincs gond, de szentírásnak veszed. Azzal már van...
Szép estét
54.
Ultimate
#50: Te még mindig ott tartasz hogy filmes stream szolgáltatást vetsz össze játék szolgáltatással... De tessék akkor nyiltan kimondom a véleményem azokról akik a game streaming szolgáltatást akár csak egy buznyákkal is támogatni fogják: A gamervilág söpredéke,akinek az egész gamer világ pusztulását lehet (remélhetőleg nem) majd köszönni mikor is totálisan átmegy az egész egy lehúzásba amiben nem birtokolsz semmit azt tesznek veled amikor amit csak akarnak és ha csak egyszer is megszorulsz és nem fizetsz az amúgy hamar jóval drágább és drágább szolgáltatásokért (lásd Netflix is milyen szinten emelget) majd pisloghatsz otthon mondjuk betegszabin hogy nincs mivel játszani mert nuku előfizu. Nagy jövő.
Persze konteó... Minden konteó ami kiveri az ember szemét mert egyes betokosodott emberek képtelenek kihúzni a fejüket a seggükből.... Atyaég tényleg inkább hanyagolj...Már ott el kellett volna engednem hogy megint valaki a film streaminggel hasonlítja össze a game streaminget...
53.
Nyarlako
#52: Én úgy vagyok vele akkor haladok ha az a haladás számomra több pozitív mint negatív dolgot hoz. Márpedig a stream only gaming jövö nekem nagyon sötét.
A VR pedig nem lett átütö siker, a Kinect epic fail, a Move megmutatta hogy egyszer volt budán kutyavásár a Wiinél.
Temették mindig mikor kitaláltak valamit az egeret, kontrollert, hagyományos TV-t is (ami nem 3D), meg hogy a tabletek lecserélik a pc-t és társaik és lám, azokból se lett semmi.
A film és zene stream azért nem jó példa amúgy mert az egyoldalú.
De azt jól megmutatják miért jó ha mellé a kedvenceid megvannak fizikai vagy digitális formában mert ha lekerülnek a szolgáltatásból máshogy többé nem férnél hozzá ha meg akarod nézni vagy hallgatni.

Márpedig gamingnél azt nyomnák hogy akár 4-5 éves címek is szépen kikerülnek mert már nincs rá kimutatható igény, pár játékosért nem fogják ottartani.
52.
godach
#51: Két oldala van az érmének valóban.
Ha filmek terén nézem, a Netflix kitaposott egy ösvényt, amit most egyre-másra járnak a többiek.
Persze, volt bukás is, mint a Kinect (ami szerintem akkor is hatalmas ötlet és dolog volt ha más szerint nem, vagy a VR ami most mintha stagnálna, de egyszer már temettük)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a8/VPL_DataSuit_1.jpg

Szerintem és tényleg csak személyes vélemény, hogy a fejlődésnek két módja van. Az egyik, amit rögtön benyel az ember a másik pedig amit adagolni kell nekik.
VR+Kinect, hatalmas dolog lenne. De mint ahogy írtam lentebb is, van bukás és van győzelem is.

Apropó, nem úgy akartam beszélni a jövőről, hogy márpedig ezek konkrét tények, szóval félre ne érts. Mehet más irányba is. Tapasztalatból azonban azt mondom, hogy bizony haladni kell a korral.
51.
Nyarlako
#50: Érdekes úgy beszélni aról hogy ez lesz a jövö hogy még nem vetetette meg magát komolyan a piacon.
Az is lehet megy a levesbe hamarosan és megbukik.
50.
godach
#49: A tied meg aztán főleg.
Ragaszkodsz, kapaszkodsz valamibe, ami lassan a múlt lesz.
Vannak dolgok, amik bebuknak. Vannak, amikhez hozzá kell majd szokni.
A stream is egy olyan dolog.
Példámat meg azért hoztam fel, mert eszem ágában sem lenne elmenni, venni egy filmet. (nem azért, mert sajnálom rá, hanem mert jobb esetben, időhiány miatt megnézem max 2x.) Telekom TK-ban, viszont szoktam kölcsönözni.
Miért? Mert kényelmes, gyors, azonnal ott van és már akkor is késő lenne, nem kell töltögetni (1gigás netem van itthon, tehát pillanatok alatt lejönne) de "mára" körülményes még átrakni a második kijelzőt is TV-re, inkább fizetek érte.
Ilyen lesz a játékok streaming szolgáltatása is. Lesz, aki kicsivel többet ad ki, csak a kényelem, gyorsaság és rugalmasság miatt. Lesz aki nem, de azok is be fognak állni a sorba.
A többi, mind konteó
49.
Ultimate
#48: Ebben most mi volt a civilizálatlan,istenem... A f*szság az f*szság. Arra nincsenek szavak. Ahogy mondani szoktak,a fénysebességnél csak egy dolog terjed gyorsabban..A f*szság...
48.
godach
#47: Még mindig ott tartunk, hogy nem tudsz civilizáltan beszélgetni. Elég is volt belőled a hétre.
47.
Ultimate
#46: Még mindig ott vagyunk hogy nettó f*szság összevetni egy filmet streaming szolgáltatást egy játék stream szolgáltatással.....
Tk-t nem. Boltokban lemezeket igen. Tonnaszám vásárló embereket, terrányi adatmennyiségben filmeket letöltő embereket igen.
46.
godach
#45: Nem tudom. Kicsit én is félek a streamingtől, de legyünk őszinték.
Látsz most videó vagy dvd film tk-t? :D
45.
Ultimate
#43: Nem is mondtam hogy jobba lenne bármi vagy rosszabb. Csak ettől még az az évenként 1-2 említhető ex tény marad az elmúlt évet leszámítva mikor is 3-4-re ugrott ez a szám. Amiket soroltál mindenek csak nem system sellerek és pláne nem komoly felső pontszámot érdemlő játékok. Ha tetszik tetszik az egy dolog ettől még nem lesznek 9 pontos feledhetetlen AAA játékok. Én nem várok semmit csak arra reagáltam hogy tévhit hogy évente pár ps ex van. Az hogy most belesoroljuk a ps-re megjelenő kutyát nem érdeklő utolsó utáni játékokat egy dolog,de mikor ps exről beszélünk pláne mikor szokásosan az xbox ellen akkor bizony van nagyjából 10 játék amit fel lehet ebben a generációban sorolni (Mint a GoW, Spider,Bloodborne,Uc4 és hasonlók),az pedig 6 évre nézve karcsú.

Én nagyon bízom benne hogy a streaming bebukik. Hiába mondogatják sokan hogy ez a jövő illetve aki nem képes 5 percnél előrébb gondolkodni hiába imádja már most meg várja..Egyelőre jó a hozzáállása a játékosoknak az oldalak javán a döntő többség fikázza ócsárolja,pláne aki átlátja hogy a stream only gaming egy iszonyatos lehúzásba fog átmenni hamar amint csak az marad, és a minősége (ide értve minden oldalát) sem fogja elérni azt amit te otthon kipattintasz magad elé saját gépen.
44.
Nyarlako
#43: Lófaszt nem ér ez a felsorolás mert kihagytad a legfontosabb PS exkluzivot, a Life of a black tigert.
43.
kamgecam
#38: És? Pécén kb ugyan ez a helyzet. Egyik se jobb a másiknál és mindkettőnek nyilván megvan az előnye hátránya. Választás kérdése, legjobb ha van pécéd psed meg ráadásként esetleg nintendo vagy xbox. Bár azért egy két rejtett cucc, gem. Ilyenek mint az Odin Sphere, Gravity Rush 1-2,Yakuza széria, Hidden Agenda, Frantics,Fist of the North Star, Bound, Everybodys Golf, Matterfall, God Eater széria, Earth Defense Force 4-5, Tetris Effect, Nex Machina, Shadow of the Colossus remake stb, de abban egyetértek hogy jöhetne több nagy system-seller cím. De mindegy nem tudom mit vártok, hogy bizonygassam milyen szarok a ps játékok vagy hogy nincs diverzitás? Nem fogom, mert ez egyszerűen nem igaz. Nekem az időmbe így se fér bele minden ex és válogatnom kell. A nintendo címek közt is. De persze több címből több is jöhetne és nagyobb lehetne a választék, jobban lehetne válogatni. A vicc az hogy még így hogy viszonylag nem oly bőséges a választék a többi platformhoz képest még mindig a sony erölteti meg magát legjobban. (játékok terén) Ezért kéne a verseny hogy ne kényelmesedjenek el a cégek, stúdiók és ne homogenizálódjon el minden. Nem kell a sonyt se hátba veregetni az tény, de a többit mégannyra se. Nintendonak is van egy két kihagyhatatlamn címe és a ZBotW kötelező egy valamire való kockának de a többi címek wiiu remasterek és úgy adják el bszod mintha új játék lenne. Na mindegy.Bízom benne hogy köv. genben nagyobb választék lesz és nem csak a streaminget hanem a játékokat és a belső fejlesztő stúdiók támogatását is erőltetni fogják! Minden platformon.
42.
godach
#39: Nincs nehéz dolga. Tőlem is azt látja, hogy ONE vagy Pro után ha előkapom a wii-t, ugyan úgy elvagyunk vele mint az n64-el. A gyerek meg általában amit lát, olyan lesz. Van PC-je is, de ha PSP-zni támad kedve, azt nyomkodja. Ő, még inkább kedveli a játszható dolgokat, mint a grafikát.
41.
godach
#40: Az is van neki. Mondjuk NES, de van
40.
Nyarlako
#39: SNESben van az igazság.
39.
kamgecam
#37: Tetszik a koncepciód. Lehet én is előhalászom neki a gameboy-omat meg a gamecubot. Ps3at majd megint be kell szereznem. Ha látja majd a lényeget a régi pixel játékokban akkor tudni fogja a különbséget parasztvakítás és jó játék között. Okos.
38.
Ultimate
#35: Az említhető jobb alkotások száma a négyet sem éri évente...Valóban tévhit a 4 mert az a 4 az valójában 2-3 maximum. A tavalyi év volt jobb ilyen téren.

Ps4 exek (még meg sem jelent is van köztük,illetve 1-1 kimaradt).
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:PlayStation_4-only_games

Ezen az oldalon úgy kell kaparni hogy 10 valóban elismerhetően jó játékot ki lehessen emelni (ezek közül is kapásból 2-3 a tavalyi év) amire azt lehet mondani hogy "kihagyhatatlan". Idén novemberben lesz 6 éves a generáció.
Nincs itt semmi tévhit. Évente 1-2 system sellernek nevezhető valóban komoly ex jelenik meg ps4-re a tavalyi év volt eddig az elmúlt lassan 6 évből az egyetlen amit jobban meghúztak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...