Több mint négymillió eladásnál jár a PlayStation VR

  • Írta: fojesz
  • 2019. március 27.
  • Biznisz
Link másolása
A Sony általában a PlayStation 4 eladási adataival szokott büszkélkedni, és a PlayStation VR számait ritkábban emlegeti, a hétfői State of Play apropóján azonban pontos helyzetjelentést kaptunk a VR-szemüveg kapcsán.

A Sony a hétfői State of Play VR-bejelentéseit összegző blogposztban árulta el, hogy a PlayStation VR-ból 2019. március 3-ig több mint 4,2 millió példány kelt el. Fontos hangsúlyozni, hogy a szám a ténylegesen gazdára talált darabokra vonatkozik, nem pedig a boltoknak leszállított egységekről van szó.

Habár a konkurencia részéről híján vagyunk a pontos számoknak, a PlayStation VR ezzel valószínűleg piacvezető a VR-szemüvegek piacán. Az IDC elemzőcég számai szerint 2018 utolsó negyedévében 463 ezer PlayStation VR-t vittek haza a játékosok, ezzel szemben Oculus Riftből 300, HTC Vive-ból pedig 230 ezret. A Sony előnye természetesen részint annak köszönhető, hogy a PlayStation VR olcsóbb, ráadásul megelégszik egy PS4-gyel, továbbá az sem hátrány, hogy a japán cég kiépített fejlesztői kapcsolatokkal rendelkezik, amiket remekül tud kamatoztatni, ha exkluzívokról van szó.

A State of Play első adását egyébként itt tudjátok visszanézni, a VR-bemutatók során olyan címek képviseltették magukat, mint az Everybody's Golf VR, a Blood & Truth, a Five Nights at Freddy's VR, a No Man's Sky és a Marvel's Iron Man VR.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...