PlayStation Store - végre visszatérítik a pénzünket

  • Írta: Shifty
  • 2019. április 1.
  • Hír
A Sony a hétvége folyamán frissítette a PlayStation Store pénz-visszafizetésre vonatkozó irányelveit, így mostantól lehetőségünk van arra, hogy bizonyos helyzetekben visszakérjük a játékért kifizetett összeget.

A módosított szabályzat szerint bármely előrendelt termék ára visszakérhető, egészen a megjelenés pillanatáig, legyen szó játékról vagy letölthető bővítményről. A premiert követően 14 napunk van élni a visszafizetési jogunkkal, ez esetben azonban már vannak kitételei az igényünknek. Egyrészt a megjelenés után eltelt két hét során nem szabad telepítenünk a játékot, nem is játszhatunk vele, nem is streamelhetjük. Ha ezeket a feltételeket megszegjük, a Sony nem fogja visszafizetni a termék árát.

Ez alól egyedül akkor van kivétel, ha az elindított játékról használat közben kiderül, hogy lényegében hibás termék. Sajnos a Sony meghagyta magának a kiskaput, hogy szabadon értelmezhetővé tette a "hibás" termék fogalmát, ugyanis a módosított szabályzatban nem részletezi, mit tekint majd "hibásnak".

Ezek is érdekelhetnek

19.
Ooorky
#18: Én is azt sz**tam be, hogy a demo 2 pályájába fektették az energiájuk 90%-át...
18.
Nyarlako
#12: Van mikor a tesztek meg videók ellenére is szar valami vagy csak nem jon be élesben kipróbálta.
17.
kamgecam
#14: +1 Erre lenne a legnagyobb szüksége ma az embereknek. Nagyon nagy szükség lenne a következetességre és a fegyelmre manapság.
16.
kamgecam
#6: Nem nyomban. Szó sincs róla. De akkor már igen ha egy ilyen cikk alatt is habzó szájjal veri az asztalt az ember. Ott már bizony nagy gondok vannak. Nem csak az hogy "mocskos sony hater" lesz valaki, hanem alapjaiban, neveltetésben, intelligenciában vannak gondok. Meg nemtörődömségben hogy arra se veszi a fáradtságot hogy végigolvassa a cikket. Az már érzelmi retardáltság. Nem tudom elképzelni hogy milyen meghasonlás kell ahhoz hogy egy ember egy cégre vetítse ki minden problémáját, nyomorúságát. És öszintén nem tudom hogy az ilyet jobban szánom-e vagy megvettem de inkább az öszinte szánalom és a szomorúság szokott győzni. Hogy itt tartunk egy degenerált, elkényeztetett generációt sikerült a mai társadalomnak kinevelni ahol a többség úgy viselkedik mint egy kis óvodás.
15.
Kawada
Azért miközben ilyeneken megy a felháborodás, nézzetek már fel egy PS Store-ra, hogy hány játékhoz érhető el Demo... Mert tudtommal a refund és a torrentezés is arra fel van legitimálva, hogy nincsenek már demók. PS-en "akad".
14.
frankdelgado
#13: "Öcsi"... . :), én még hiszek abban, h a kemény bánásmód nevel az életre...
13.
Ooorky
#12: Kemény vagy öcsi, most jól beszóttál.
12.
frankdelgado
A visszatérítés azoknak a nyomorúságoknak van, akik előrendelnek minden xart. Ahelyett hogy megvárnák a megjelenést, plusz 1-2 hét, elolvasnák a teszteket, majd megvennék. Így meg tele van a világháló a sírásukkal. Értem ez alatt bármelyik platformot.
11.
Ooorky
#8: Nintendo-nál csak telepítésig lehet pénzt vissza kérni (azt is csak az EU-ban) , én is besz***am egy játékkal.
Ennél szarabb hozzáállás nem létezik.
9.
adamsfamily
Ez így elég ratyi.Ha nem telepíted a játékot,akkor honnan kellene tudnod,hogy hibás!?
A microsoft ebből a szempontból normálisabb,mert ott 5 alkalommal lehet eljátszani azt,hogy visszakérd a pénzt és azt is úgy,hogy ha 14 napon belül nem játszottál a játékkal,csak 2 órát.
Amikor megvettem a Forza 7 standard kiadását,felhívtam a support-ot és 10 perc beszélgetés után visszaadták a pénzt és rá 3 napra még vissza is telefonáltak,hogy megérkezett-e az utalás a számlámra.
8.
Nyarlako
#6: PS játékosként azt mondom ez a "refund" továbbra is egy rakás szar, és nesze semmi fogd meg jól. Meg a Sony vezetöség más dolgai is, mert a fehérgalléros gecik teljesen külön világban élnek már a valóságtól és ha így folytatják lehet még a PS5 az új Xbox One lauch.
6.
godach
#5: Nemerjilyetmondani, mert nyomban mocskos sony fajgyűlölő leszel :)
5.
Ultimate
"a megjelenés után eltelt két hét során nem szabad telepítenünk a játékot, nem is játszhatunk vele, nem is streamelhetünk róla. Ha ezeket a feltételeket megszegjük, a Sony nem fogja visszafizetni a termék árát."

Tehát ott vagyunk ahol eddig. SEHOL... Ugyan ez volt a Nomansfail-nál (ami mostanra lett elfogadható szinten)... Ugyan az a mocsok hozzáállás mint eddig nincs itt semmi változás. Ennyit arról hogy "végre"...A korrektség ott kezdődik hogy 2-3 óra gameplay megengedett, lásd steam visszatérítés... Ez így csak a szarnak egy pofon.
4.
batnor
#3: Illetve ahogy eddig is most is csak wallet-ra töltik vissza pénzt és nem a kártyára amiről a vásárlás történt, ha azzal történt a vásárlás természetesen.
3.
batnor
Eddig is ez a rendszer volt csak valaki úgy gondolta, hogy frissült a policy mindjárt a semmiből jött az egész :D
2.
atroll1
És eddig hogy volt? Szerintem nem sok minden változott
BTW, ha már "this is for the players" átvehetnék a steam-től, hogy 2 órán belül indok nélkül visszafizetik a játék árát.
1.
A Jeti
A csodálatos ww2-t szó nélkül visszatérítették anno. Már akkor full normális volt a support.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...