Évekkel ezelőtt vakvágányra futott az Alan Wake 2

  • Írta: szlav
  • 2019. április 4.
  • Hír
A Remedy képviselője elárulta: a stúdió évekkel korábban már nekifutott az Alan Wake folytatásának. A projekt fejlesztése azonban nem úgy sült el, ahogy tervezték, így a cím jegelve maradt.

A PAX East alkalmával a gamer sajtó ismét lehetőséget kapott arra, hogy egy-egy interjú erejéig elkapja a színpadra lépő fejlesztőcsapatok képviselőit. Így tett a VG247 is, akik Thomas Puhával beszélgettek a Remedy csapatából. A finn vállalat ezúttal a Control című új IP-vel haknizott a bemutatón, de az interjú során szó esett a sokak által régóta várt Alan Wake-folytatásról is.

Thomas Puha elárulta: a csapat korábban már dolgozott a kétségbeesett regényíró következő rémálomba illő történetén, de a próbálkozások sosem bizonyultak sikeresnek. "Évekkel ezelőtt dolgoztunk az Alan Wake 2-n, de sosem jött össze, jelenleg tehát parlagon hever a dolog. A következő néhány évre pedig már el vagyunk halmozva más projektekkel. Továbbra is nálunk van az Alan Wake IP, de a fejlesztés sajnos nem csak ezen múlik."

Nyilvánvaló, hogy a stúdió fókuszában elsődlegesen a Control áll, de a földöntúli akciójáték mellett is van mivel foglalkoznia a finneknek. Néhány éve ugyanis a koreai Smilegate őket bízta meg azzal, hogy sztorimódot készítsenek a keleten igen népszerű online shooter, a Crossfire folytatásához. Emellett tavaly nyáron egy másik divíziót is megnyitottak a vállalaton belül, amely a Vanguard névre hallgat. Az itt dolgozó csapat kétségtelenül egy teljesen új, eddig be nem jelentett címen dolgozik.

Mik tehát a kilátások az Alan Wake 2-t illetően? A csapat szívesen folytatná a különös történetet, a közeljövőben azonban nem sok biztatóra számíthatunk ezen a téren. A Remedy nem a világ leghatalmasabb stúdiója, így ahogy azt az interjú során a képviselőjük is elmondta: a legnagyobb akadályt az idő, pénz és erőforrások hiánya jelenti. Mi mindenesetre reménykedünk benne, hogy a Control sikeres lesz, ez pedig kellő löketet adhat ahhoz, hogy újra leporolhassuk a zseblámpát.

32.
Ultimate
#27: Ja. Így van. Menjen a picsába aki 10-20 éves dolgokat le mer spoilerezni jelzés nélkül. Fővesztéssel kéne büntetni!! Szegényarrajárók akiket ennyi ideig nem érdekel hát nem gondol rá senki hogy ők nem szeretnének spoilerbe futni?? Micsoda galádság!!!

Nem óhajtom Pacsirtát védeni. De itt nem ő a szánalmas és nem is Flash...Képzeld leszarom ki mit látott. Egy friss filmet játékot lespoilerezni tahóság. De több éves tartalmat amit az internet népe is kismilliószor kitárgyalt hagy lehessen már kötetlenül bárhol megdumálni anélkül hogyvalaki akit egyébként az adott produktum addig nem érdekel hirtelen felháborodjon mert spoiler... Majd odafigyeljen mindenki a spoiler jelzésre ha több évescuccot említ meg pusztán azért mert lehet valaki nem játszotta... De még arról sincs szó hogy totál offtopik spoiler lenne...
31.
hedzsooo
Hát erre pedig páran tuti befizetnénk, + akkor is ha Epic Games Store-on lenne csak elérhető! ;D
28.
strangerthingsfan
All time top 3 ez játék nálam. Alig várnám a 2-őt.
22.
Firsttime
#18: Leia meg erőhasználó.
19.
logic5
Rendkívül magasröptű ismét az eszmecsere :D Szánalom tényleg, ami ezen az oldalon megy :D
18.
NemecsekErno
#7: És az megvolt, hogy Han Solo meghal az Ébredő Erőben?
Ja, bocs, b...meg ezt meg én spoilereztem el....
17.
hoaw
Nálam is nagy kedvenc. Első játék, amihez megszereztem az összes teljesítményt.
16.
crytek
Remek játék az első része. Anno mikor tört 360-on végigtoltam és láttam jön végre pc-re szerintem az első és utolsó teljes áras steam vétel volt a játék.
15.
godach
Nevetni fogtok, de nekem majd 33 éven keresztül sikerült elkerülnöm azt a spoilert
SPOILER
Hogy Lea meg Luke testvérek.
Tavaly pótoltam a filmeket és eléggé meglepett.
14.
delphijos
Na és akkor most Han lőtt először ?
13.
Slater1992
#12: Micsodaaaa? Vasárnap néztem volna a birodalom visszavágot RTLen de így már kuka :D :D
12.
Ultimate
#7: Jólvan már jó hogy nem azértbaszunk le valakit egy fórumon mert leírja hogy Luke Vader fia... Ez a spoiler náciskodás már 2-3 hónappal késöbb is gáz, nemhogy 10 évvel késöbbi kommentre rámozdulni...
11.
Ultimate
#3: Nem maradtál le semmiről, egy rettentően túlértékelt játék volt.
8.
Kawada
#7: Könyvek példájával nagyon jól lehetne szemléltetni, de tartok tőle, hogy nem értené.
6.
manderel
Végigjátszottam, de nem különösebben fogott meg. A hangulat rendben van, de a játékmenet iszonyú monoton és repetitív. A kiegészítő is megvolt, de az alapjáték után már fel sem telepítettem.
Adnék egy esélyt a 2. résznek is ha elkészülne, de túl sokat nem várok tőle.
5.
Anti4730
En sose ertettem a jatek koruli hypot, hogy hu mekkora jatek azta kurva de kemeny, stb. Probaltam de szerintem nem nagy eresztes. Viszont a controllt nagyon varom, vegre noi foszereplo tps nezetben ritka manapsag az ilyen jatek.
2.
godach
Nálam kevés játék van tiltólistán, de ezt úgy odavágtam, hogy az valami csoda.
Nem emlékszem (és nem is akarok) hogy miért is került oda, de ami ott van ott is marad és tudom, hogy nem is akarok soha többet esélyt adni neki.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...