Készül a Horizon: Zero Dawn folytatása

  • Írta: szlav
  • 2019. április 14.
  • Hír
Talán senkit nem lep meg, hogy Guerrilla Games már dolgozik a nagy sikerű Horizon: Zero Dawn folytatásán, de hivatalos bejelentés még nem érkezett ezzel kapcsolatban. A játék egyik színésze azonban most elég nyíltan elszólta magát.

Ha össze szeretnénk szedni a legnagyszerűbb PS4-exkluzívokat, akkor elég előkelő helyet kapna a listán a Horizon: Zero Dawn. Épp ezért talán az lenne meglepő, ha a Guerrilla Games parlagon hagyná az IP-t, és nem folytatná azt, esetlegesen a következő konzolgeneráció során. A játék egyik szereplője szerencsére egész explicit módon megerősítette: már javában készül a második rész.

A Star Wars Celebration során egy lelkes rajongó váltott néhány szót Janina Gavankarral, aki a Star Wars: Battlefront II főszereplője, Iden Versio szerepében lehet elsősorban ismerős. A hölgy azonban szerepelt a Horizon DLC-jében, a The Frozen Wildsban is, ahol Tatai karakterét alakította. Ennek kapcsán köszönte meg Gavankar munkáját a fent említett rajongó, amelyre a következő válasz érkezett a színésznőtől: "Csak várd ki a folytatását, ki fogsz tőle feküdni! Tudok egy-két titkot, egyszerűen ki fogsz tőle feküdni." Az erről készült videót hamar törölték, de az újra feltöltve megtekinthető itt

Elkönyvelhetjük tehát, hogy a Horizon 2 érkezik, csak várnunk kell rá. Azt viszont, hogy mennyit, még továbbra sem tudhatjuk. Jó esély van rá, hogy a játék a következő generáció élmezőnyében erősítheti a Sony oldalát, de persze az is meglehet, hogy a két generációt áthidaló, PS4-re is megjelenő címről lesz szó.

145.
Kawada
#144: Na... te nem vagy sony-s. Te már mondtál rosszat PS-es játékra. Az ilyen divatfélfelszopók csak ne hívják magukat sonysnak... Az egy életforma, egy vallás. Amit csak a kiválasztott szemellenzősök érthetnek meg igazán.
144.
Nyarlako
#143: Igen, nekem is és csak erre tudok rejszolni. Fekete kontroller a seggemben, Crystal red a kézben.
Ilyenek vagyunk mi Sonysok.
143.
kamgecam
#137: jaj ne!!! ez beleégett a retinámba! szerintem traumatizálodtam, rángat az ideggörcs!!! :D
141.
Kawada
#140: Megkértelek szépen, hogy nyilvánosan ne mutogasd a kontrollerem.
140.
Nyarlako
#139: https://i.imgur.com/ANeMzTO_d.jpg
139.
zoli12i
#137: Írni is akartam, hogy én csak szigorúan fekete kontrollert használok a vágyaim kielégítéséhez, hogy elég PC legyek.
138.
atroll1
Jeeesus, az egész játék nem ér ennyi kommentet, mi van veletek? :D
137.
Nyarlako
#135: https://www.gaytimes.co.uk/wp-content/uploads/2017/07/playstation-london-pride-2017-4.jpg

Én vagyok a néger a képen.
136.
Kawada
#135: Életem legrosszabb napja volt, amikor visszautasította a sony, hogy hivatalos ps4 exkluzív játékfelszopó legyek... Pedig ingyen csináltam volna.
135.
Kawada
#134: Nem szeretem. Szerelmes vagyok bele. Mikor asszonnyal együtt vagyunk, a dualshock egyik karja az ánuszomban van, miközben a ps4 a hasán vagy a hátán. Mikor hogy. Csak azért akarok egy psvr-t is beszerezni, hogy közben a szemgolyóim előtt lehesen a sony playstation felirat.
134.
kamgecam
dekor,kawada,duken,zoli,hajbel, stb mind én vagyok, igazából rajtam kívül senki sem szereti itt a sony exeket...;)
133.
Fata Morgana
Egy accom, van nekem is, ezek után a paranoiás beszólogatások után, hogy biztos kettő néven vagyok regelve nem értem sosem volt ilyen, viszont "mindenki magából indul ki" így pont én nem tudhatom kamgec gyerek meg Duken ugyanaz az egy személy vagy sem mert pont ugyanazokat a dolgokat veszik magukra.
Van XO-m és PS4-em de nem vagyok szemellenzős bőven van hol javítani mindkettő cégnek, még a Bloodborne-t egy kiemelkedő ex-nek tartom a HZD-t nem ez a magánvéleményem.
132.
godach
#125: De am, most volt kis időm és most olvastam bele a GoW kommentekbe. Ott egyszer, ti csináljátok a feszkót hátha ráharap valaki. (bár tény, hogy az első pár kommenten még én is jót röhögtem) másodszor, meg nem látsz ott mert bár megvan de nem érdekelt annyira, hogy nekikezdjek, spoilerfóbia miatt vidit se néztem róla és hála istennek csak pár képbe futottam bele. De nem írok alá, mint ahogy a souls játékok alá sem mert nincs mit. nincs tapasztalatom. de persze nektek csak mezei sony ellenes troll vagyok :)
131.
godach
#125: Most őszintén. Teljesen kifordulok magamból? Ez azért nem igaz.
Az, hogy elfogy a türelmem na az már inkább. Értelmesen, normálisan leírok olyan hibákat amiket észrevettem vagy amik nekem nem tetszettek egy játékban és mindezt úgy hogy nem a hasamra ütök hanem tényleg megvettem és tényleg próbáltam.
Erre jönnek olyan hsz-ek, hogy hazudok, nincs is meg, youtuben láttam, szerény 1%-os fogyatékos tartományba tartozom blablabla.
Vagy csak egy kommentel alattam mint kamgecam, hogy sony ellenes bosszúhadjáratom van. Nem vagytok tisztában, mit jelent a szemellenzős és mit jelent a fanboy. Vagy teljesen tisztában vagytok vele, ti is érzitek ezért magatokra veszitek. Erről meg már nem én tehetek.
De egyszer nem volt még, hogy csak úgy bebüfögjek valamit. Mindig megindoklom mit, miért. 1 accounttal és vállalom a következményét, még ha negatív színben is tűnök fel más előtt, csak azért mert nem egyezik a véleményem.
130.
kamgecam
#126: Eleinte senki sem ugrott senki torkának. Mindenki leírta szépen az álláspontját egészen addig amíg nem jött Vér István nevezetű úriember hogy egymásnak ugrassza az értelmes elitet. Ennek lett "áldozata" godach (ki tudja, lehet veristván, fata morgana álnéven...) aki a 28-as kommentben megkezdi nagyvolumenú egyszemélyes hadjáratát a szemellenzős ps felhasználók ellenében, ergó folytatja a személyeskedést de már nemcsak egyvalaki ellen, mint ahogy kisstílű Vér kollegánk csinálta, hanem mindenki ellen aki a "szemellenzős ps felhasználótáborhoz tartozonak gondolja magát, illetve akinek tetszett a játék, intelligens, sátáni módon manipulálva a mit sem sejtő tömeget és az eddig normális mederben folyó beszélgetést. (innen is gratulálok godach pajti, brávó!) Egyvalamire viszont nem gondolt barátunk, mégpedig hogy ezzel csinálja a legnagyobb reklámot a sonynak meg a Hzd-nek, ezzel saját magát is megvezetve. ;) A szemellenzős ps felhasználótábor és mindenki nevében aki szeret szórakozni köszönjük a reklámot godach és hogy látványossan sggbekrod magadat a sony cikkeknél. Igazi mókamiki vagy! :D Így tovább!- a GK fórumozók Playstation Felhaszálótáborának Hadvezére, vezető Igazgatója, Ura, Főnöke a világ legnagyobb Son FanBoy-a KAMGECAM, oh yeah! :D No aztán elég volt mára a csibészkedésből zsiványok, vége a shownak nyomás aludni,...vagy játszani. Legyen az BÁRMILYEN játék. Én a változatoság kedvéért újra letöltöttem a HZD-t. :)
129.
Ultimate
#128: Javaslom pótold a 3 kategóriákkal jobb lett mint a második és sokmindenben visszahozta az első részt (sajnos sokmindenben meg nem) csak több akcióval.:)
A látvány pedig máig büntet PC-n.
De az örök klasszik az a Crysis 1 marad. És igen voltak hibái de hogy techdemó. Bár manapság a játékok csak feleannyira lennének gameplay tekintetében techdemók (tisztelet a pár kivételnek akik túl is tudnak mutatni)..:)
128.
kryszisz
#127: Egy Crysis szintű single FPS-ért én ma már a két kezemet összetenném, pedig valóban voltak hibái már akkor is, leginkább a nagyon felhigított játékmenet, sok volt helyenként az üresjárat, ami hosszútávon unalomba tudott fulladni. Ezért volt jobb minden tekintetben a magyar fejlesztésű kieg, a Warhead, kompaktabb volt, ezáltal töményebb élményt nyújtott, amiben ugyanúgy lehetett taktikázni, lopakodni, de mégis sodróbb volt a lendülete, s ezáltal izgalmasabb a játék. Ettől függetlenül ha van játék, ami szépen öregedett, az a Crysis, a fizika (HL2-vel egyetemben) még a mai játékok többségének is odapörköl, aztán egy 12 éves címről beszélünk. Amúgy nekem a 2. része is bejött nagyon, a butítások ellenére (ami szerintem a konzolok teljesítménye miatt kellett), a 3. viszont máig kimaradt.
127.
Ultimate
#123: "A Crysis-t nem azért nem ismerik el sokan mert nem néz ki jól, hanem mert egy techdemó, sajnos játéknak gyenge, nem tudja hosszútávon a hangulatot fentartani hiába néz ki jól. "

A Crysis-t azért techdemózzák le sokan mert rengeteg ember haragudott rá mikor megjelent gyakorlatilag szinte nem volt gép amin jól futott. De hogy techdemó lenne? Mondj nekem a Crysis idejéből avagy elötte lévő időkből olyan játékot amiben FPS-ben ennyire szabad kezet kapsz, ilyen szinten reagál le az AI és ilyen szinten megteremtették az idegenek támadását, Tán a HL2 amit fel lehet hozni amiben jobb AI (bizonyos szituációkban jobb,bizonyos szituációkban életszerátlenebb) volt de ennyire szabad kezet nem kaptunk, illetve tartalmasabb sztori. És a Halo széria ami meg ízlések és pofonok kategória. Stalkerben adott volt a szabadság de egy bughalmaz volt segg AI-val,messze alulmaradó minőséggel. A többi cucc (pl Bioshock,COD) pedig csőpályás stuffok voltak szinte zéró szabadsággal "elmegy" AI-val.Nagyjából ennyi.
Mit értek mindez alatt?
Például ahogyan egy bázisra betörhetsz avagy elkerülheted. Rajtad állt hogy csinálod. Szárazföldön szemtől szemben. Bokorról bokorra haladva. Hangtompítós fegyverrel szedegetve az embereket. Vizi járművel csenve vízről. Rambó módi. De még azt is meg tudtad csinálni hogy akár a szikláról terepjáróval beugratsz egy házba, kipattansz kirohansz hátul. Az ellenfél durván kommandózva megindult a házba. Ekkor robbantáás.:)
Baromi messze volt a Crysis a techdemótól. Épp ezért húzták le sokan a második részt,ami minden tekintetben (sajnos még grafikai szinten is) egy hatalmas visszalépés volt, de különöskpépp gameplay tekintetében. Máig ritka az olyan FPS ami olyan szabadságot és AI-t nyújt mint amit a Crysis nyújtott. Nem volt túl okos az AI. De reálisan reagált a tetteinkre rengetegszer. Ha hullát talált..Ha zajt hallott..Ha meglátott..Egyébként szép lenne ha nem lenne szebb játék a Crysis-nál lévén egy 12 éves játékról beszélünk. De elismerésre méltó hogy még máig megállja a helyét és szétmodolva bizony tud büntetni még ma is a látványa. És sajnos a gameplay is ami inkább napjaink játékaira nézve szomorú...
126.
kryszisz
#123: Huhh, én GK-ra már lassan csak kommenteket olvasni járok, jókat tudok szórakozni, ahogy itt emberek a kb semmiért egymás torkának tudnak esni vagy 100 kommenten keresztül. Ráadásul olyan emberek (többnyire), akik más cikkek alatt bizonyították nemegyszer, hogy amúgy értelmesek is tudnak lenni. Ami itt (meg nagyjából minden PS vonatkozású hír alatt) megy az a Mónika show írott verziója, semmi több. De az esetek többségében szórakoztató, legalább addig sem a valós problémáimra koncentrálok:D
Amit ide leírtál az a legértékesebb hozzászólás ami a cikk alá született, és nagyjából le is fedi a véleményem, köszönöm:) A Horizon nem RPG, az életben senki a fejlesztők közül nem mondta, hogy ez egy RPG lesz, ezért nem is értem miért hasonlítják sokszor a Witcher 3-hoz (nem most, itt másért borult ki a bili, de általában szokás), az open world jellegen kívül köze nincs hozzá. A HZD egy ARPG, ami azért nagyon nem ugyanaz. A sztori és a lore volt az, amitől a legjobban tartottam, s végül az nyűgözött le leginkább, nem is feltétlenül a fősodor, hanem maga a világ, mi, hogyan és miért van úgy ahogy, nagyon tetszett, hogy nem egy elcsépelt sci-fit kaptunk. Rengeteg potenciál maradt benne a folytatás(ok)ra. A harcrendszer - ahogy te is írtad - kiváló, talán az egyik legjobb amivel játékban valaha találkoztam, rengeteg taktikai lehetőséget biztosít, változatos, én igazából a játék végéig nem untam az összecsapásokat. A látvány máig álleejtő, bár a legszebb open world koronát azért elorozta az RDR 2, nem tudom milyen csodaprogramozók dolgoznak a R*-nál, de le a kalappal előttük. Na de visszatérve, igen, a Horizon egy remek játék, de valóban nem kiváló, ezzel egyet kell értsek azon kommentelőkkel, akik ezt írták alant (bár a megfogalmazást inkább hagyjuk). Az AI emberi ellenfelek esetén síkhülye (bár ez ennek a gen.nek kb sajátossága, a F.E.A.R játékok óta nem láttam valóban értelmes AI-t játékban), emlékezetes karakter Aloy-on kívül kb nincs is, a mellékküldetések pár kivételtől eltekintve harmatosak (a Frozen Wilds azért javít ezen). De így kb ennyi negatívumot tudnék felsorolni hirtelen, ami annyira azért nem sok. Nem egy 9-10 pontos játék, de egy masszív 8-ast simán megérdemel, ha pedig az említett hibákat javítják a folytatásban, na akkor születhet klasszikus. Én drukkolok nekik.

U.i.: már nem tudom ki írta így 100+ komment után, de nekem is a Bloodborne a kedvenc PS exem ezidáig (ezt a Tlou 2 megváltoztathatja talán), úgyhogy pacsi:)
125.
Duken
#87: Légyszi olvasd el megint hogy ő hogy reagálta le a srácot aki csak leírta a véleményét. Aztán olvasd el hogy én mit írtam fata morganának, normális stílusban személyeskedés nélkül és ő hogyan reagálta ezt le. Atán írd le megint hogy ki a menthetetlen és a fórumozók levonhatják a következtetést hogy milyen ember is vagy te! Még csak nem is az volt a baj hogy valaki rosszat mert mondani a játékról. Azzal semmi baj sincs, láthattad ultimatel is normális mederben ment a beszélgetés. A probléma az hogy fata sértegetni kezdte az embert a semmiért. Érted? A stílussal ,az embertelen hangnemmel, a másik semmibe vételével van a baj. Megfigyeltem te is normálissan tudsz vitatkozni egészen addig míg meg nem érkezik fata morgana. Akkor aztán beállsz mögé és te is kezded, mintha egy más ember lennél teljesen kifordulsz magadból.
124.
Duken
#88: Köszi! Veled lehet is normálissan vitatkozni mert nem kell attól félnem hogy személyeskedni kezdesz hanem meghallgatod más véleményét és a tiedet is elmondod azt kész. Nem kell ezt túl bonyolítani. Rám számíthatsz ha normális vitát, beszégetést akarsz. :)
123.
Ps fanboy
#83: Bár nem nekem tetted fel a kérdést, mivel én nem vettem részt ebben a buliban. De ha már itt vagyok, gondoltam megemlítek egy-két észrevételt. Én azt veszem észre, hogy itt sokan kétségbeesetten próbálják úgy beállítani a Ps exek kedvelőit, mintha mindegyik elfogult lenne a Sony márkajelzést illetően, amúgy igen vannak ilyenek is, ahogy az Xbox és PC táborban is akadnak ilyenek. Csak az baj, hogy a Sony ellenzékiek ezt úgy próbálják bizonyítani, hogy direkt szembe mennek az árral, és olyan játékokat akarnak besározni, középszerűvé degradálni, amiket világszerte elismerés övez minden szempontból, és nem, nem a kicseszett Sony logo miatt. Hanem azért mert ezzek szimplán jó játékok, hidd el a játékosok 99 százalékának tökmindegy, hogy min játszanak, ha mobilra jönnének ki ezek a címek akkor azon játszanák. Legyen az bármilyen játék, exkluzív, multiplatform, akármi, a többségünk úgy is a játék minőségén, és az általa nyújtott élmény alapján fogja megitélni. És ha egy játékról az a hír söpör végig a világon, mind kritikai, mind a játékosok részéről egyöntetűen, hogy ez a játék abban a stílusban amit képvisel kiemelkedően jó, akkor basszus el kell fogadni, hogy az a játék jó. Félre ne értsd, nem kell, hogy tetszen, sőt nyugodtan lehet kritizálni normálissan megfogalmazott érvekkel. Mivel semmi sem tökéletes, mindenben van hiba. De a "Sony fonboyok mindent exkluzívot túlpontoznak pedig azok a játékok csak középszerűek" meg hasonlók, nem számít érvnek, csak egy csökevényes agyú ember vagdalózásának.

És hogy a te kommentedre is reagáljak. A Crysis-t nem azért nem ismerik el sokan mert nem néz ki jól, hanem mert egy techdemó, sajnos játéknak gyenge, nem tudja hosszútávon a hangulatot fentartani hiába néz ki jól. Mellesleg csak szólok, hogy a Crysis-nál már sokkal jobban kinéző játékok is vannak a piacon. A textúrái részletességét már rég behozták más játékok is, ráadásul jóval atmoszférikussabb módon. Az animációit meg már konkrétan rég túllépték, ami azért nem mindegy, mivel az animációk azok amik igazán élővé teszik a látványt, nem csak a szimpla grafika. A Horyzon Zero Dawn-t meg inkább ne feszegessük, hogy az mennyire jó játék vagy sem mert akkor hozzál fel jobbat hasonló stílusban. A Witcher 3 jobb? Aminek olyan darabos a harcanimációja, hogy épp csak az ember szemét nem szúrja ki, mert ha lecsupaszítunk mindent a Witcher-ről és csak a harc marad, és odatesszük a HZD mellé, akkor a Witcher 3 mint akciójáték igencsak kiábránditó. Persze tudom a Witcher 3 másban erős, a jól előadott kis történetekben amit a rengeteg melléküldetés szolgáltat, meg az, hogy beleszólásod van a sztorik alakulásába, meg a sok gyüjtögetni való, meg a különböző főzetek meg bla bla bla, ellehet benne merülni mert nagyon komplex, én is imádom. Viszont ha epikus harcokra vágyok, a leglátványossabb keretek között, akkor nem a Witcher-t fogom előveni hiába kiemelkedő az openworld játékok között, hanem HZD-t. Mert a HZD ezt vállalta be, hogy egy openworld akció kaland játék lesz a legjobbik fajtából, és az is lett. Annyiféle fegyver van benne, hogy ilyen kombinatív harcrendszert amit abból kilehet hozni még nem láttam, és ezt mégváltozatossabá teszi az a rengeteg típusú ellenfél. A világ kellően változatos, már ha csak a felszínt nézzük is, és még azt is megfejelik a földalatti hytek komplexumokkal, mindezt olyan látvánnyal, hogy ha az ember érzékeny a vizualításra, meg úgy eleve a magasminőségű dolgokra, akkor nem kérdez ilyen baromságot, hogy a miben kiemelkedő a Horyzon Zero Dawn.
121.
godach
#120: Általában mindig ez van.
Tetszi vagy hülye vagy :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...