Rekord bevétellel zárt a 20th Century Fox

  • Írta: lewton6
  • 2007. január 5.
  • Hír
Link másolása
Parádés haszonnal zárta az évet a 20th Century Fox. A filmgyár nem kevesebb, mint 3 milliárd dollár tiszta bevételt könyvelhetett el az év végi bevallásban.
Parádés haszonnal zárta az évet a 20th Century Fox. A filmgyár nem kevesebb, mint 3 milliárd dollár tiszta bevételt könyvelhetett el az év végi bevallásban. Igaz, 2006-ban nem volt Star Wars, de úgy néz ki, a stúdió Lucas bácsi nélkül is elboldogul. De még hogy! $3559521971, tehát több mint 3 milliárd dollárnyi összeget kaszált idén róka koma olyan filmekkel, mint az Ice Age 2: Olvadás, Borat, Az Ördög Prádát Visel, az X-men trilógia záró akkordja, vagy a kis költségvetésű Little Miss Sunshine.


A blockbuster listát természetesen az Ice Age 2 vezeti 644 millióval, aztán következik az X-men 456 millióval, a mutánsokat pedig maga Az ördög követi 319 millió dollárral. A Borat óriási sikere nem csak pénzügyi volt, de még a kritikusok is agyon dicsérték. 240 milliót szedett össze világszinten, begyűjtött 2 Golden Globe jelölést és 75 kritikus választotta be a TOP10 listájába.


A fesztiválkedvenc Little Miss Sunshine 60 milkát szedett össze hazájában, plusz még pár díjat is összeszedett kegyetlenül ironikus humorával. Az európai forgalmazásról még tárgyalnak.


Két nagy durranással zárta az évet a stúdió: Eragon és a Night at the Museum, Ben Stiller-el a főszerepben. A részben Magyarországon forgatott sárkányos fantasy 170 milliót kalapált össze világszerte, míg Stiller filmje "csak" 127-et. Viszont ezt csak az egyesült államokban! Azért EZ teljesítmény! :P
1.
1.
Adam9212
"Igaz, 2006-ban nem volt Star Wars, de úgy néz ki, a stúdió Lucas bácsi nélkül is elboldogul."



Hmmm.. majd ha jön a 3D-s SW! Na akkor aztán...! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...