Sztrájkolnak a Riot Games alkalmazottai

  • Írta: Shifty
  • 2019. május 7.
  • Hír
Link másolása
A Kotaku még tavaly tárta fel, hogy a Riot Games amerikai részlegénél mindennaposak a legkülönfélébb szexuális zaklatások. Az ügyek miatt később több korábbi alkalmazott feljelentést tett, amit a stúdió nem igazán kezelt jól.

Tavaly jelent meg a Kotaku oldalán egy beszámoló, ami szerint a Riot Games Los Angelesben található irodájának céges kultúrája eléggé mérgező, a női alkalmazottak ugyanis rendszeresen szexuális zaklatásoknak vannak kitéve, miközben a cég azt is figyelmen kívül hagyta, hogy a Kaliforniában jogerős törvény értelmében etnikumtól és nemtől függetlenül ugyanazért a munkáért ugyanannyi fizetést kellene fizetnie az alkalmazottaknak.

A történtek után öt, korábbi Riot Games-alkalmazott döntött úgy, hogy hivatalos útra tereli az őket ért sérelmeket, így beperelték a stúdiót, a cég ügyvédei azonban az öt feljelentőből kettőt a rendes bírósági eljárás helyett választottbíróság elé kényszerítettek. Valószínűleg a sok-sok sérelem után ez lehetett az utolsó csepp a pohárban a stúdió több mint 100 alkalmazottjának, akik a hír hallatán úgy döntöttek, sztrájkolni kezdenek a Riot Games irodája előtt.

A stúdió úgy reagált, hogy jelenlegi döntésük végleges, azonban retorzióra a sztrájkolóknak nem kell számítania, illetve a jövőbeli ügyekben a dolgozók visszautasíthatják majd, ha arra kényszerítik őket, hogy választottbíróság előtt dőljön el az ügyük.

37.
37.
Thor Vath
#10: Csak ha nő vagy :) Mert ha férfi, azért is téged ítélnek el: összevállaztad a kezét.
19.
19.
SLi
#14: Hát ez aztán baromi életszerű...
inkább az ész osztás helyett legyél baromi hálás hogy ennyire fogalmad sincs hogy zajlik egy ilyen, és milyen is egy ilyen erőszak vagy zaklatási helyzet.
14.
14.
Ooorky
#13: Ha tényleges erőszak történt volna az a minimum, hogy azonnal felmond és feljelenti, nem pedig tűri évekig majd kirakja twitterre, hogy #metoo
13.
13.
Eddie Krueger
#10, #11: Imádom. Szexuális zaklatásról férfiaknak (tisztelet a nem kevés kivételnek) valahogy mindig az jut eszébe, hogy "mé'? mer' eccer a vállára tette valaki a kezét?" És miután jól megegyeznek, hogy biztosan csak ennyi történt, jön az "ezek a mai nők má' mindentet zexuális szaklatásnak vesznek", és a következő ilyen hírnél megint kezdődik a "nehommá ne tehesse valaki a vállára a kezit!". Na, ez a circle jerk definíciója.

Különben is, nem voltál ott, honnan tudod, hogy tényleg egyszer a vállára tette a kezét valaki, és semmi több nem történt? De azt is lehet úgy csinálni, hogy a hányinger kezdje el kerülgetni a fogadó felet, és különben sem szükséges fizikai kontaktus a szexuális zaklatáshoz. Bőven elég utalásokat tenni és nem abbahagyni, ha kérik.
10.
10.
biohazard rex
#4: Az én vállamra tette már nő is és férfi is a kezét a munkahelyen, most akkor engem megerőszakoltak? Menjek bíróságra?
9.
9.
Mondi21
8.
8.
Ooorky
7.
7.
B-Shaggy
#6: Na megkaptad magadnak mára a Top3at :D Gamingcirclejerk imádná
6.
6.
SLi
#5: nettó baromság mert egy teljesen más helyzetben, teljesen más körülmények között Te máshogy döntöttél...
5.
5.
Ooorky
#4: Munkahelyen bizony előfordul az ilyesmi.
Például mikor önfeledten cseveg az ajtó előtt amin beszeretnél menni és csöndben szeretnéd felhívni erre a figyelmét...
Második része meg nettó baromság, mondtam fel már 3 hét után, mert a főnök egy beképzelt fasz volt, pedig álmaim munkája volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...