Böngészőben játszható a klasszikus Minecraft

  • Írta: zoenn
  • 2019. május 8.
  • Akció
A jövő héten lesz tízéves a Mojang építkezős sikerjátéka. Az évforduló apropóján most ingyenesen játszható böngészőkben a 2009-es pre-alpha változat. Ebből is látszik, rengeteget változott a Minecraft ennyi év után.

Ha ki szeretnéd próbálni, hogy milyen volt a Minecraft tíz évvel ezelőtt, akkor elég ellátogatnod az alábbi linkre, ahol egy böngészőben futtatható, ingyenes verziót találsz belőle. Bizony, a 2009-es pre-alpha változat korántsem olyan, mint a jelenlegi, lehetőségeink kötöttek, de már itt előjönnek a zseniális megoldások. 

A Minecraft Classic még csak 32 blokkot támogat, nincsenek benne élőlények, sem fegyverek, sem más eszközök - mindössze föld, fű és fa. 

A frencsájz azóta szépen bővült tovább, a legfrissebb hírek szerint a Microsoft egy mobilos AR-verziót is készít; talán a játék tízéves szülinapján, azaz május 17-én megszülethet a bejelentés. Azt se feledjük, hogy nemrég jelent meg az új kiegészítő Village & Pillage címmel, emellett a mozifilm is premierdátumot kapott a közelmúltban. 

3.
mestermagyar
Megsúgom hogy a minecraft eredetileg böngészőben futott.
2.
fojesz
#1: Javítjuk, köszi.
1.
petymeg2033
Azt se feledjük, hogy már *Április 23. óta elérhető* az új kiegészítő Village & Pillage címmel:
https://minecraft.gamepedia.com/Java_Edition_1.14
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...