Weiss és Benioff készítik a következő Star Warst

  • Írta: szlav
  • 2019. május 15.
  • Cooltúra
Link másolása
A The Rise of Skywalker után három évre megpihennek a Csillagok háborúja univerzumában játszódó mozifilmek. Azt viszont már elkönyvelhetjük, hogy a 2022-es felvonást a Game of Thrones alkotói írják majd.

A Disney nemrég felvázolta az elkövetkezendő néhány évet érő ütemtervét, amely alapján kiderült, hogy az idén karácsonykor érkező kilencedik Star Wars-epizód után 2022-ig pihentetik majd a franchise-t, utána pedig csupán kétévente jelentkeznek újabb mozifilmekkel. Ezek nyomán persze sok kérdés felmerül - kérdések, amelyekre valószínűleg még évekig nem kapunk választ. Azt viszont már most megtudhatjuk, hogy a Star Wars-filmek következő fejezetét a Weiss és Benioff-féle projekt nyitja majd.

Bob Iger, a Disney CEO-ja egy üzleti hívás során hintette el az első részleteket arról, hogy merre halad majd a Csillagok háborúja univerzuma a Skywalker kora után. A történettel, vagy a settinggel kapcsolatban persze továbbra is csak találgathatunk, de az már biztosnak tűnik, hogy az első filmért a Trónok harca-tévésorozat készítői, D.B. Weiss és David Benioff felelnek. Már korábban is hallottunk híreket afelől, hogy az egyik jövőbeli mozis projektet ők viszik majd, de az csupán most derült ki, hogy ők nyitják meg az új trilógiát követő Star Wars-filmek következő fejezetét.

Mi már alig várjuk, hogy mi fog kisülni ezekből, de 2022 év vége azért mégis elég messzinek tűnik. Szomorkodni azonban így sem lesz okunk, hiszen a három éven átívelő üresjáratot átszelhetjük majd a Disney+ élőszereplős sorozataival. A The Mandalorian már idén novemberben elénk kerül majd, ezt pedig a Cassian Andorra fókuszáló széria követi. Bob Iger szerint egy harmadik sorozat is elstartol még 2022 előtt, erről azonban még nem sokat árultak el.

52.
52.
B-Shaggy
#50: AoTC után sem mondtuk, túléljük majd. A két balfaszról meg csak annyit, hogy nem egy nagy rendezőnek voltak orbitálisan szar filmjei, teljesen más IPben, kreatív szabadsággal, és elég idővel meglátjuk mit hoznak ki magukból.
50.
50.
kopic
#48: Bar mar a 7.resz utan is mondhatjuk azt, hogy RIP SW....
48.
48.
kopic
Akkor vegleg RIP SW...
Ez a 2 kokler elbaxta az egesz GoT sorozatot a 8.evaddal...
42.
42.
B-Shaggy
#37: Nagyobb szerep a varjaknak Királyvárban
Arya és Tywin beszélgetései szerintem, meg sokak szerint a 2. évad legjobb jelenetei voltak.
A legtöbb nem POV könyv karakter beszélgetése szerintem rohadt jól működött nagyon is sokáig. Varys és Littlefinger iszonyat jól volt megírva, emlékszem amikor még arról mentek az elmélkedések hogy igazából mindenki úgy táncol ahogy ők fütyülnek. Tyrelleknél is Margaery és Olenna iszonyat okosan voltak megírva, a könyvben az ő beszélgetéseikbe nem sokat látunk bele. Az előbb említett 2 cselszövő mellett ők voltak a másik nagy játékosok akiket élvezet volt nézni. De lehetne még Bronn, Jorah Mormont aki kínos pedofilból fan favorit lett, Robert és Cersei 1. évados beszélgetéseik.
White Walkerek. Jól vannak a Mások a könyvekben kezelve azzal hogy ritkán esik róluk szó, de végig érzed a fenyegetésüket, de a sorozatban sokkal királyabb hogy vannak vezéreik, kimondottan egy királyuk, aki emberből lett létrehozva, hogy az emberektől megvédje az Erdő Gyerekeit. Egészen a mostani évad 3. részéig baromi jól kezelték ezt a rejtélyes, megállíthatatlan figurát. A kapcsolatát a 3 Eyed Ravennel és hogy el akarja törölni az embereket az utolsó emlékig. Arról ne beszéljünk hogy a 3. részbe mi történt, még mindig nem értem, hogy hogy lehetett egy ilyen jó karaktert ennyire elrontani :(
Hardhome még mindig az egyik kedvenc részem.
Bryenne sztorija Aryával, Hound elleni harc, Sansa. Szerintem jól kiegészítették.
Arya és a Hound jelenetei szinte egytől egyig rohadt jók voltak. A könyvben közel sem jött át ennyire.
Tyrion és Sansa házassága is érdekesebb mint az erőltetett egymásra vigyorgás és megvetés amiről a könyvben 2 karakter szemszögéből és végig kell olvasnod.
Cersei a sorozatban sokkal inkább kegyetlen anyamaci, míg a könyvben elég egyértelműen szó szerint sátáni karakter. Nyilván a sorozatban is a főgonoszok egyike, de tényleg lehet látni, hogy a gyerekeiért teszi amit tesz, és elhiszi még Joffreyról is, hogy a világ legjobb gyereke és próbál nem odanézni amikor tényleg valami baromságot csinál.
40.
40.
SLi
#35: Elég csak oda visszamenni amikor Jont elkapják a vadak, az is hogy le lett butítva a könyvhöz képes.
39.
39.
SLi
#28: A mesterek pontosan azt kapták amit érdemeltek, Dany kegyetlen volt mindig is , viszont igazságos ( a legtöbb esetben, nyilván nincs a fejemben a teljes 5000 oldal), ilyen centrista hülyéskedéssel nem lehet ilyen ősi dolgokat megváltoztatni, csak vérrel és terrorral, ezért bukott bele Tyrion is amikor próbált a mesterekkel egyezkedni, westerosi módon gondolkodott, meg nyilván elege volt a vérrontásból, de az a helyzet hogy nem mindenkivel lehet tárgyalni, és ha egy kis következetesség lenne az írókban akkor ezt ott és akkor megtanulta volna.
38.
38.
Juha
Csak hogy ON is legyen: számtalanszor láttam a SW 6 részét, a 7-et kétszer, a 8-at is 3-4x elindítottam, de fogalmam sincs hányszor jutottam a végéig. Nekem jellegtelen volt, egyedül Hamill vállseprése maradt meg, mikor holo-zott. Amúgy semmi (nem fogyi vagyok, de sztem ennyi az emlékezetes).
37.
37.
zoli12i
#35: Melyek azok a “nem könyves” dolgok ?
35.
35.
B-Shaggy
#34: Szerintem 3-4-5 évadban bőven voltak rosszabb részek, de úgy igazán szar csak a 7. évadtól lett szerintem. Hirtelen mindenki úgy csinál mintha az egész a könyvek sztoriján múlott volna, aztán amikor az elfogyott, akkor nem tudtak mit kezdeni magukkal, de már előtte is voltak nem-könyves dolgok amik tök jól működtek. A 7. évad is inkább kurvagyenge volt csak, nem ilyen meggondolatlan szar.
34.
34.
Mortis
Kicsit èrtetlenül állok az előtt, hogy sokaknak csak most nyílt ki a csipájuk a sorozattal kapcsolatban, pedig az ötödik èvad óta hülyesègeket hülyesègre halmoznak; pont oonnantól, ahol pár karakternek elfogyott az alapanyaga a könyvekből.
Bár való igaz, hogy ez az èvad a szokásosnál is bikfább s tènyleg örülök hogy sokaknál eloszlatta a rózsaszín ködöt. Èn azèrt várom a jövő hètfőt, mert elvileg kapunk könyvmegjelenèsi időpontot!
15.
15.
kastorhun
Nem nézem a Trónok harcát, de a mostani SW forgatókönyveket konkrétan lehetetlen alúl múlni.
14.
14.
Redeye
#9: #10 Köszönöm a javítást.
13.
13.
zoli12i
Szerintem miután lement a GoT utolsó része, akkor gyorsan szerződést bontanak velük :D

Ez a két csávó kókler. Martin zsenialitásából éltek meg.....ahogy elfogytak a könyvek, kibújt a szög a zsákból.
10.
10.
revdav11
#5: Azért az előzménytrilógiában volt politika rendesen, és nekem az a része be is jött.

Én el tudnék viselni egy fordulatos, politikázós, cselszövős SW trilógiát az Old Republic-érában.
9.
9.
manderel
#5: Az előzménytrilógiában kifejezetten hangsúlyos volt a politikai szál. Persze igaz hogy előtte és utána már nem különösebben.
8.
8.
B-Shaggy
#7: Az új SW filmek forgatása majdnem 1 évvel a megjelenés előtt már készen volt. Egy egész trilógiát nem hiszem hogy pár hónappal a forgatás előtt tervezel, főleg miközben tárgyalsz a Disney-vel hogy mi is legyen a trilógiáddal. Főleg, hogy több, mint egy éve lett hivatalos, hogy SW filmeket csinálnak majd. Amúgy meg nem csak a forgatókönyvről van szó, maga az évad lett összecsapva.
7.
7.
Ooorky
#6: Igen, azért csapták össze tavaly a forgatókönyvet, mert most bejelentették, hogy 3 év múlva csinálhatnak SW-t
6.
6.
B-Shaggy
A GoT mostani évada hatalmas trágya, remélem ezt ne basszák el.
#2: Nem pletykálja senki, megint próbálják átkonvertálni az emberek szomorúságát és csalódottságát klikkekké. Legalább havonta, de inkább hetente jönnek Rian Johnson and Kathleen Kennedy finnaly FIRED?!?!?! videók. Mondták hogy előbb jön az egyik trilógia, aztán a másik, most akkor a D&Ds jön előbb, utána meg a Johnsonos.
Nagyon remélem, hogy a GoT évad azért lett így összecsapva mert már az SW-n gondolkoznak.
4.
4.
user101
Szerintem teljesen jó kezekben lesz!
A GoT-al is minden egyes résszel bebizonyították, hogy van lejjebb, és a SW-is pontosan ezen a pályán mozog a Birodalom óta... Szóval minden rendben van, ne tessék félni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...