Ion Maiden - pereskedik az Iron Maiden

  • Írta: szlav
  • 2019. május 30.
  • Hír
A legendás heavy metal együttes képviselői összeakasztották a bajszukat a 3D Realmsszel, mégpedig a kiadó retroshootere, az Ion Maiden miatt. Az okot a cím és a logó hasonlósága adta.

Úgy tűnik, hogy lesz egy jelenése a kaliforniai bíróságon a 3D Realms csapatának, ugyanis a jelenleg korai hozzáférésben lévő, továbbra is fejlesztés alatt álló old-school lövölde, az Ion Maiden szúrja a híres angol metál banda, az Iron Maiden (vagy legalábbis a marketingcsapatuk) szemét. A zenei társulat képviselői május 28-án nyújtották be a keresetet arra hivatkozva, hogy az Ion Maiden címe, logója és a marketinganyaga megtévesztő lehet a fogyasztók számára.

Tény, hogy a banda neve és a videojáték címe között nem sok az eltérés, de ne feledjük, hogy maga az "iron maiden" kifejezés sem egy teljesen eredeti agyszülemény, hiszen az egy középkori kínzóeszköz megnevezésére utal. A másik fájó pontot pedig maga a játék logója jelenti, pontosabban annak betűtípusa, amely a felperes szerint nagyban hasonlít az Iron Maiden ikonikus "steelcut" logójához. Ti mit gondoltok róla?

Az indítványozás egyébként több esetet is felsorol, amelyek során a banda rajongói hibásan azt feltételezhették, hogy a Voidpoint és a 3D Realms játéka valamilyen módon kötődik kedvenc együttesükhöz. Az Iron Maiden Holdings ennek nyomán 2 millió dolláros kártérítést követel a 3D Realmstől, illetve azt kérik, hogy a kiadó állítsa le, vagy adja át a játék weboldalát.

20.
user101
Inkább fizessék ki az okozot traumát és halláskárosodást amit a szar zajjal okoztak amivel telefosták az étert... Tessék, én is tudok hülyeséget beszélni... Ugyan menjenek már az annyukba! :(((
19.
momant
#18: Megyek is levédetem a bmeget aztán sírhat mindenki.
18.
momant
#16: Ja mert a jogrendszer olyan nagyon jó. Hát nem, az igazság már rég kiveszett belőle. Éveket kell várnia a kisembernek egyértelmű ügyekre. ( Egyrészt ilyen fságok miatt ) Undorodom én is ezektől kb 100 év múlva nem lehet majd nevet találni semminek mert minden összecseng majd. És tényleg nem hasonlít. Marketing - ez a fogalom is, besöpörek alá minden aljasságot. Ja szétrúgtam a fejed, de csak marketing céllal..
17.
NECROSMOKE
És ezért perel az Iron Maiden? Pfff Nem is hasonlít igazán.
16.
sloth
#15: nagyszerű bíró lennél, jól átlátod a jogrendszert
15.
robertvetro
Azok a betűk kurva messze vannak kinézet ügyileg az Iron Maiden-betűktől! Az egész egy aztakurva. A bíró helyében jól elfenekelném őket mint a gyerekeket! A pofámról leégne a bőr, ha ilyesmivel mennék a bíróságra!
13.
delphijos
#9: Hát, igazán sajnálom ha rendszeresen olvasod a fórumot, akkor talán nem csodálkozol hogy némely komment után nem viccnek gondoltam....
12.
delphijos
#7: Én se mondom egy szóval sem hogy nyernek. Ami példákat mondtál azok is olyanok hogy persze, nem perel mindenki mindenkit, vannak "jó" példák is. De amúgy az Apex Legend-et meg a Fortnite perelte be.....
9.
Gorrister
#6: Annyira abszurd amit írtam, hogy bíztam benne hogy senki sem veszi komolyan.
Csupán egy (nem túl jó) viccnek szántam. De hát ilyen ez az internet, a sok betű közt elveszik a közlő szándéka.
8.
Kawada
Nem tudom ki nevezte el anno a kínzóeszközt, de remélem a "jogutód" perre fogja az együttest. :)
6.
delphijos
#5: Bután elferdíteni a dolgot nem túl okos. Még az MS is kénytelen volt a SkyDrive nevet dobni, mert sokan azt hitték hogy köze van a Sky ( BSyB ) céghez.Az Apple Inc-nek kellett pereskedni a Beatles Apple Corps nevű cégével....Pedig ezeknél még csak nem is arról volt szó hogy a másik sikerét akarták volna meglovagolni.... Egyszerűen az angolszász jogrendszer ilyen komolyan veszi ha valami megtévesztő.
És számtalan hasonló eset van. Ezek még csak a közelében sincsenek ahhoz a marhasághoz amit írtál. Mint amikor valaki egy betű levédéséről hadovál....
5.
Gorrister
Már várom, hogy az Alma együttes mikor pereli be a piaci gyümölcsárustól kezdve a sarki bolton keresztül egész a tesco hipermarketig az összes létező gazdasági szereplőt, aki alma néven bármilyen terméket is forgalmazni mer.
2.
Gykrizsi
Nevetséges, megélhetési pereskedők ezek is. Ilyen gyenge indok alapján perelni valakit, a név se ugyan az, a betű típus meg még csak nem is hasonlít igazán.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...