Nem lopakodós játék lesz a Death Stranding

  • Írta: zoenn
  • 2019. június 5.
  • Érdekesség
Link másolása
Habár a Death Stranding sok hasonlóságot mutat Hideo Kojima korábbi munkáival, a designer kénytelen volt a Twitteren újra megerősíteni: az anyag nem lopakodós cím lesz, de még csak shooterként sem hivatkozhatunk rá. Akkor miről van szó?

A múltheti trailert követően Hideo Kojima feltárt pár részletet a Death Stranding műfajáról. Miután a rajongók ennyi idővel a bejelentés után sem tudják hová tenni a programot, a félreértések elkerülése végett a designer a Twitteren adott pár kapaszkodót - újra, hiszen múlt héten egyszer már tweetelt a témában.

Kojima szerint nem szabad lopakodós játékként tekinteni a Death Strandingre, azaz ne egy újabb Metal Gear Solidot várjunk tőle. Sőt, a lövöldözős elemek sem lesznek hangsúlyosak, így a shooter besorolás sem mérvadó. Ehelyett egy "teljesen új műfajt" képvisel az anyag az akciójátékokon belül, amit egyedi közösségi funkciók jellemeznek. 

Tehát a hagyományos játékműfajok egyikébe sem sorolható be a Death Stranding, és van egy olyan érzésünk, hogy csak a megjelenéshez közeledve leszünk okosabbak, hogy pontosan mit is kapunk a kezünk közé. A további infómorzsákat itt kapartuk össze a játékmenettel kapcsolatosan.

A játék november 8-án érkezik PS4-re. 

32.
32.
KopyAti
#23: Meg a Wanishing of Ethan Carter! Hát az vmi kurva jó volt.
29.
29.
#12: Én speciel a mai napig úgy tudom, hogy kojima neki sem állt volna, ha ps ex lenne és 1000 százalék, hogy jön gépre is. Persze ezt most nem tudhatják a PS-esek, különben vagy nem vennék meg, vagy azt mondanák, hogy szar. De így az égbe fogják isteniteni, és csak akkor mondják majd, hogy szar, amikor másra is megjelenik. Ez utóbbi 100%, a megjelenés pedig majd kiderül és mindannyian meglátjuk.
27.
27.
shatterhand
#23: Pontosan. Én is ezt mondom. Egy kurvajo retegjatek lesz. Csak a többség mást várna.
26.
26.
Yanez
Nahát, páran itt már meg is írhatnátok a játék tesztjét. :D

A lényeg, ha valóban jó játék lesz, úgyis szarozva lesz, mondván ez egy okádék, de mert Kojima, ezért mindenütt jó tesztet írnak róla. Ha pedig alapból gyenge lesz, akkor jöhetnek a "ugye megmondtam" zsenik. :)

Én még most sem tudom érdekel-e.
25.
25.
Ps fanboy
#24: Ha megnézem a metacritic átlagokat például az MGS 5 kapcsán, akkor azt látom, hogy a kritikusok körében nagyjából 90 és 93 között mozog. Még a játékosok körében 7,4 és 8,1 között, szóval pont a játékosok azok akik nem feltétlen elfogultak vele. Úgyhogy szerintem ha kizárólag az elvakult fanokon múlna a játék sikeressége, akkor rosszul járnákak.
24.
24.
crytek
#23: Csak nem mindegy hány ember szerint :)

Alapból vannak Kojima fanok akik ha csak átvezető lenne végig akkor is istenítenék és ajnároznák.. Ez a réteg pont elég hogy egy game sikeres legyen
23.
23.
DeKor
#22: Ha walking simulator is, attól még nem biztos a bukás. A Firewatch is egy walking simulator, mégis hihetetlenül hangulatos és kiváló játék.
22.
22.
user101
Most nem azért, de tökéletesen körülírta a walking simulator lényegét... Ebben ennyi van meg egy hatalmas pofára esés, amit nyilván se a sajtó, se a fanbase nem fog elismerni. A bukás előre meg van írva és mégis elképzeléhetetlen... :)
20.
20.
Mortis
#15: Van külön Mgs online, de a phantom painben magában csak bázisbetörèsek ès vèdès van. Valami hasonlóra számítok itt is, S a közössègi funkciók egyèbkènt is vonatkozhatnak a játèkvilágban való npckkel való kapcsolatra is.
19.
19.
kryszisz
#16: Hát nem tudom, tekintve, hogy belsős enginnel (Decima) érkezik, érdekes lenne, ha a Sony engedné más platformon megjelenni. Ez kb. olyan, mintha a kövi Ubisoft játék Frostbite-al jönne. Ugye mennyire valószínűtlen a dolog.
18.
18.
DeKor
#15: Nem tudom, azért kérdezem.
17.
17.
Vis Major
#16: Tessék, ott van szinte azonnal;
https://youtu.be/rP3UngLFou4
16.
16.
crytek
#12: Nézz meg minden Sony only trailert de ne is nézzed mondom mit fogsz látni : Only on playstation... Ennél sehol nincs.. Jön ez pc-re
15.
15.
shatterhand
#13: Hát vmi olyasmi,nem? Vagy keverem. Ott csak pvp volt? Együtt mászkálás masokkal nem volt?
14.
14.
shatterhand
#5: A játék hiányzó 20%a. Ha azon lenne a hangsúly azt promoznák. Marad a sztoris A-B es ezt eladni közösség építős strandingnek. Ami se több se kevesebb mint ami a trailerben volt.
13.
13.
DeKor
#11: Azok közösségi funkciók voltak?
12.
12.
Macifasz
#6: Mi is, hogy mikor unod már meg ezt...de erre kb. annyi az esély, mint a Death Stranding PC-s bejelentésére. ;-)
11.
11.
shatterhand
#8: MgsV-ben nem volt hasonló? Bázis menedzselés, betörés,stb
10.
10.
DeKor
#9: És pontosan ezért rendeltem elő egy Special Editiont belőle. Mert ha a játék rossz is lesz, Kojima neve akkor is garancia arra, hogy valami elvakult hívőnek el tudok adni jó pénzért egy fémdobozos korai kiadást.
9.
9.
DarkLord
Nekem eddig teljesen semleges a cucc. Valami beteg elmeszüleménye lesz az tuti, de én kívárom mi sül ki belőle és tuti nem ruházok be előrendelés címszó alatt. Mindig fenntartásokkal kell kezelni, mert ugye tudjuk a Kojima istenítők halmaza elég nagy így tuti sok lesz az istenítés mégha nem is lesz olyan nagyszerű játék. Meglátjuk...
8.
8.
DeKor
Nagyon kíváncsi vagyok ezekre az egyedi közösségi funkciókra. Szerintem biztosan jól fogunk szórakozni vele, egy ideig legalábbis. Az újdonság mindig leköti az embert.
6.
6.
crytek
Várom a pc-s bejelentést.
5.
5.
Ps fanboy
#2: És a lövészárkos jelenet? Ott például lövöldözik, nem is átlagos lőszerrel, hanem valami robbanó-tüzes lőszerrel. Ezt Kojima is elmondtam egy interjúban egyszer, hogy a lesznek benne különféle lőszertipusok. Úgyhogy lesz benne akció és szerintem fedezékrendszer is. Az lehet, hogy nem lesz túlsúlyban a lövöldözés, mivel ott vannak még a verekedős részek, a sétálós akadály részek, a járműves részek, lopakodó részek, de hogy ez egy akciójáték lesz az nem kérdés.
4.
4.
Vis Major
#2: De, lőni is kellesz benne mert lesznek fegyverek, és lőtt is vele ez is benne volt a trailerben. Sőt boss fight-ok is lesznek benne, ez is volt a trailerben.
3.
3.
Hunszi
#1: A szívemből szóltál...1 percig se mozgat meg az alapján, amit eddig láttam belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...