Kárpótolják a Shenmue III támogatóit

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 3.
  • Hír
Nagy port kavart a támogatók körében, hogy a Shenmue III PC-s változata eleinte kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. A fejlesztők a minap bejelentették, hogyan fogják kárpótolni őket.

A Shenmue III PS4-re és PC-re készül, a játék támogatói azonban nem igazán értékelték, hogy a számítógépes változat kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. Sokan ezután vissza szerették volna kérni a pénzüket a készítőktől, azonban a kiadó Deep Silver elutasította ezeket a megkereséseket.

A játékot fejlesztő Ys Net az E3 forgatagában volt kénytelen kiadni egy közleményt tűzoltásként, és bár ebből kimaradtak a konkrétumok, a levél hangvételéből már lehetett sejteni, hogy kitalálnak valami megoldást a rajongók panaszaira. Ez mostanra született meg: habár a készítők szerint arra nincs lehetőségük, hogy steames kódokat biztosítsanak a november 19-én esedékes megjelenés napjától kezdve, megígérték, hogy egy év múlva, az Epic Games Store-exkluzivitás lejárta után minden PC-s támogató kap egy steames kulcsot is ajándékba.

További fontos részlet, hogy mostantól visszatérítést is lehet kérni tőlük, a fenti ajánlattal is elégedetlen játékosoknak visszafizetik a pénzüket. Érdemes megemlíteni, hogy az Epic fejese, Tim Sweeney szerint ezekben az esetekben az ő cége állja a számlát, így a készítők által összegyűjtött pénz nem csökken az Epic-exkluzivitás miatt.

Úgy tűnik, az Epic nem szeretne rosszfiú lenni, ezért bejelentette, hogy ez más játékokra is vonatkozik majd a későbbiekben: ha egy crowdfundolt játék menet közben válik Epic-exkluzívvá, magukra vállalják és ezzel garantálják a visszatérítéseket, illetve igyekeznek elintézni, hogy a támogatók az eredetileg beharangozott platform(ok)on is elérhessék a címet.

Nem azonos, de hasonló helyzet alakult ki az Anno 1800-nál is, ahol a steames előrendeléseket végül az epices megjelenés ellenére is a Steamen teljesítették.

54.
user101
#53: Hát, legalább a banán nem megy kárba... :)
53.
atroll1
#52: Van szabad választás:
- választhatod, hogy megveszed most és játszol vele az Epic Store-on
- választhatod, hogy vársz egy évet és játszol vele Steam-en
- választhatod, hogy nem játszol vele
52.
user101
Alapvetően itt nem arról van szó, hogy mit kapsz a pénzedért, hanem a szabad választás jogáról. Igénytelennek lenni, magánügy, senkit nem érdekel, maximum elkerül akit zavar. Nem érteni a dolgokat mélységében, hülyének lenni és kampányolni mellette viszont közérdek és több, mint veszélyes! Nem azért mert esetleg pofán leszel vágva, hanem mert olyan emberekre is rákényszeríted a saját deficitedet akiknek volna igényük valami másra, többre, jobbra...

Ha még nem tűnt volna fel, az emberiséget soha nem a birkamód beletörődés és leszarom stílus vitte előre. Az epic sztór odaszarik az asztalra és azt hajtogatja, hogy sose volt még ilyen jó... Ez a múlt, nem a jövő, ez nem visz előre. Ha bármilyen szinten is kompetensek lennének a Steammel, Gog-al bármivel, akkor az emberek eldönthetnék, hogy hol veszik meg a terméket. De nem, ők kényszerítenek, demagógok és kur*ára álszentek közben... Ez nem jó és ha ezt nem vagytok képesek felfogni, akkor sajnos az a Ti hibátok és akár tetszik, akár nem ostoba, együgyű majmok vagytok akiknek nem lett volna szabad leesni a fáról... :(((
50.
Ultimate
#48: Csak te fizetsz egy sörért egy jó helyre, erre a sört egy kupac szaron kapod meg. És vagy falod a szart a sörrel vagy visszafizetik. Átvertek mikor pénzt adtál érte.
49.
atroll1
#42: Nem, mert Gösser-Gösser
Amit te leírtál az inkább a no mans sky meg hasonlók
48.
atroll1
#41: De, ugyanaz. Nem lesz rosszabb a grafika, nem fog jobban szaggatni, nem lesz szarabb a sztori, nem lesz rövidebb, nem lesz bénább az irányítás. Pont ugyanaz lesz
47.
Ultimate
#46: Persze mindenki fanboy aki a fejét nem a seggében hordja, csak a szokásos....
46.
hajbel
#45: Nem értem, mert nem vagyok fanboy, ha fanboy lennék és elfogult, akkor biztos érteném.
45.
Ultimate
#44: Nem rohadtul nem értitek még mindig sokan mi a baj. És nincs.
44.
hajbel
#43: Milliószor ki lett tárgyalva, hogy a steam fanboyok és a kaptialisták nem tudnak dűlőre jutni. A steam monopol helyzetben van, ez tény.
43.
Ultimate
#36: "mert az utóbbi 10 évben ez volt az egyetlen működő, elérhető üzlet."

Nem. Nem ez volt. És milliószor ki lett tárgyalva mi a gond.
42.
Ultimate
#24: Látom sikerül felfogni a problémát de segítek hogy nézne ez ki ha sörözésbe akarod átültetni.
Bemész a helyre ami hatalmas csapolt gösser táblával kecsegtet, amiről azt HAZUDJÁK gössert kapsz a legjobb helyen, nosza pénzt előre befizetve asztalt foglaltál...
Bent egy kupac szar mellé ültetnek itt a Gössered köcsög.

Rohadtul nem erről volt szó,nem ezért fizettél....
41.
crytek
#38: A játek sem ugyanaz.. Alapból acsi vs no acsi...

Szoktam érte fizetni kicsibimbo nem tudom hol olvastál olyat hogy nem. Megint nagyokat akarsz mondani de nem vagy jártas a dolgokban.
Az ingyen játékokkal meg engem nem vesznek meg. A pénzükkel lehet a féreg kiadokat aki pénzért pucsitanak megvehetik engem nem. Nem alacsonyodok le ingyen játékokért sem ilyen nyomorék üres senkiházi storeba
38.
atroll1
#34: Nem az ugyanaz, hanem a játék. Amúgy neked nem mindegy? Utólag sem szoktál fizetni játékért, nem hogy előre. Az is scifi lehet neked, hogy megjelenéskor vegyél játékot, mire megvennéd (?), addigra már bőven lesz steam-en is. Az epic store meg pont gondolt az ilyen fillérbaszókra, mint te és 2 hetente adtak ingyen játékot, hát hogyhogy nem szopod fel őket az égig?
37.
atedolgod
#36: Mindkettő ugyanolyan muti. Ezeket nem kell szeretni, ezeket használni kell. Oda rakod a pénzed ahova éppen neked jobban megfelel.
35.
user101
Nem értem, nem értem ?
Leírom egyszerűbben, hogy a gügyék is megértsék:

Amerikai kapitalista kizsákmányoló csürhe támogatása VS Kínai diktatórikus terrorállam támogatása...

... válassz! :)
32.
atedolgod
#30: Tulajdonképpen, hacsak nem kell nagyon de nagyon sürgősen játszanod valamivel amihez pont van nagyon de nagyon sok szabadidőd is, akkor minden amellett szól, hogy pár hónapot minimum érdemes adni neki. Ha ezt teszed, akkor nem kell szenvedned a kezdeti bugokkal, kivágott tartalmakkal. Jobb áron fogsz kapni egy kész játékot..
31.
atedolgod
Ha valóban steam -re volt ígérve, és így történt az előrendelés, akkor jogos a felháborodás. Akik viszont nem rendelték elő, azoknak teljesen mindegy mire jelenik meg, mert majd azon játsszák.
Én nem értem mi ez a szektás ragaszkodás a steam -hez. Ez is csak egy online bolt, meg az is. Minél több van, annál jobb. Annál jobb áron lehet vásárolni. Nektek meg csupán egy darab felhasználónév, és egy darab jelszó az egész.
És hogy jelenleg jobb a steam? Talán... de ez csak idő kérdése.
30.
user101
Amikor a játékosok többsége eleve több éves címekkel játszik saját bevallása alapján, nem hiszem, hogy az egy év exkluzivitás akkora gond lenne. Ha belegondolok, hogy PC-re soha az életben nem vettem az induláshoz képest 50%-nál drágábban játékot és soha nem volt olyan játékom ami ne lett volna egy - két éves... Hát feldughatják maguknak az exkluzivitásukat. :)
27.
Csoki80
#25: Eltunyult városi népség! Kicsit koszos a sz@r és már nem is jó? :-D
25.
Nyarlako
#24: Jelen esetben mivel crowdfunding kifizetted a sört, de mikor a pincér kihozza látod hogy beleköpött és ott lebeg a nagy kövér turha rajta.
24.
atroll1
Most én is baromi mérges vagyok, tegnap elmentünk sörözni és a csapolt Heinkent Borsodis korsóba adták! Hát hallottatok már ilyet??? BOTRÁNY! Így már nem is volt jó :( Mondtam is a csaposnak, hogy kérem vissza a pénzem, mert nem ezért fizettem, de azt mondta, hogy "ne hisztizz, hülyegyerek" :'(
16.
Neotechtr
#14: Azért nem mindegy, mert itt a pénztárcáddal való szavazás lehetősége fennáll. Most persze jó fiú az Epic, meg minden, de csak addig, amíg el nem fogy a pénzük.
15.
Ultimate
#14: Baromira nem mindegy....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...