Kárpótolják a Shenmue III támogatóit

  • Írta: fojesz
  • 2019. július 3.
  • Hír
Link másolása
Nagy port kavart a támogatók körében, hogy a Shenmue III PC-s változata eleinte kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. A fejlesztők a minap bejelentették, hogyan fogják kárpótolni őket.

A Shenmue III PS4-re és PC-re készül, a játék támogatói azonban nem igazán értékelték, hogy a számítógépes változat kizárólag az Epic Games Store-on keresztül lesz elérhető. Sokan ezután vissza szerették volna kérni a pénzüket a készítőktől, azonban a kiadó Deep Silver elutasította ezeket a megkereséseket.

A játékot fejlesztő Ys Net az E3 forgatagában volt kénytelen kiadni egy közleményt tűzoltásként, és bár ebből kimaradtak a konkrétumok, a levél hangvételéből már lehetett sejteni, hogy kitalálnak valami megoldást a rajongók panaszaira. Ez mostanra született meg: habár a készítők szerint arra nincs lehetőségük, hogy steames kódokat biztosítsanak a november 19-én esedékes megjelenés napjától kezdve, megígérték, hogy egy év múlva, az Epic Games Store-exkluzivitás lejárta után minden PC-s támogató kap egy steames kulcsot is ajándékba.

További fontos részlet, hogy mostantól visszatérítést is lehet kérni tőlük, a fenti ajánlattal is elégedetlen játékosoknak visszafizetik a pénzüket. Érdemes megemlíteni, hogy az Epic fejese, Tim Sweeney szerint ezekben az esetekben az ő cége állja a számlát, így a készítők által összegyűjtött pénz nem csökken az Epic-exkluzivitás miatt.

Úgy tűnik, az Epic nem szeretne rosszfiú lenni, ezért bejelentette, hogy ez más játékokra is vonatkozik majd a későbbiekben: ha egy crowdfundolt játék menet közben válik Epic-exkluzívvá, magukra vállalják és ezzel garantálják a visszatérítéseket, illetve igyekeznek elintézni, hogy a támogatók az eredetileg beharangozott platform(ok)on is elérhessék a címet.

Nem azonos, de hasonló helyzet alakult ki az Anno 1800-nál is, ahol a steames előrendeléseket végül az epices megjelenés ellenére is a Steamen teljesítették.

52.
52.
user101
Alapvetően itt nem arról van szó, hogy mit kapsz a pénzedért, hanem a szabad választás jogáról. Igénytelennek lenni, magánügy, senkit nem érdekel, maximum elkerül akit zavar. Nem érteni a dolgokat mélységében, hülyének lenni és kampányolni mellette viszont közérdek és több, mint veszélyes! Nem azért mert esetleg pofán leszel vágva, hanem mert olyan emberekre is rákényszeríted a saját deficitedet akiknek volna igényük valami másra, többre, jobbra...

Ha még nem tűnt volna fel, az emberiséget soha nem a birkamód beletörődés és leszarom stílus vitte előre. Az epic sztór odaszarik az asztalra és azt hajtogatja, hogy sose volt még ilyen jó... Ez a múlt, nem a jövő, ez nem visz előre. Ha bármilyen szinten is kompetensek lennének a Steammel, Gog-al bármivel, akkor az emberek eldönthetnék, hogy hol veszik meg a terméket. De nem, ők kényszerítenek, demagógok és kur*ára álszentek közben... Ez nem jó és ha ezt nem vagytok képesek felfogni, akkor sajnos az a Ti hibátok és akár tetszik, akár nem ostoba, együgyű majmok vagytok akiknek nem lett volna szabad leesni a fáról... :(((
35.
35.
user101
Nem értem, nem értem ?
Leírom egyszerűbben, hogy a gügyék is megértsék:

Amerikai kapitalista kizsákmányoló csürhe támogatása VS Kínai diktatórikus terrorállam támogatása...

... válassz! :)
30.
30.
user101
Amikor a játékosok többsége eleve több éves címekkel játszik saját bevallása alapján, nem hiszem, hogy az egy év exkluzivitás akkora gond lenne. Ha belegondolok, hogy PC-re soha az életben nem vettem az induláshoz képest 50%-nál drágábban játékot és soha nem volt olyan játékom ami ne lett volna egy - két éves... Hát feldughatják maguknak az exkluzivitásukat. :)
9.
9.
crytek
#8: Nem sok mindenkit érdekel ez a széria. Az 1-2 újrakiadásról se volt egy deka hír hogy mennyi fogyott ami gondolom nem véletlen + elég hamar a game passba találta magát.
8.
8.
Ooorky
#6: Az előrendelők nagy része PS4-re kérte, az a 100.000 vásárló jó eséllyel meg se lesz (teljes áron) PC-n, aminek az értékét az epic-től megkapták előre.
Kiadó nyer vele.
Fejlesztőket meg mindenki lesz*****.

+Mégis lesz fizikai lemezes kiadás (ami dupla annyiba került KS-n, mint a sima játék), de a lemezen csak az epic store telepítője lesz XD

Ráadásul egy olyan szendvics kellős közepén fog megjelenni a játék, ami garantálja, hogy menjen a süllyesztőbe (CoD-Pokémon).
7.
7.
crytek
"Érdemes megemlíteni, hogy az Epic fejese, Tim Sweeney szerint ezekben az esetekben az ő cége állja a számlát, így a készítők által összegyűjtött pénz nem csökken az Epic-exkluzivitás miatt." Ez az. Fogyjon csak a pénz.. Remélem felvásárolják a fél világot majd egyszer csak rájönnek az a 12% lópélóra sem elég..
Bár sajnos nem lesz ilyen mert ők az engine császárok gyakorlatilag + a fosnájt folyamatosan termeli a kest
2.
2.
Ooorky
#1: Ügyes vagyok, varjúgyűjtés...
1.
1.
Ooorky
Scam Citizen mellett egy újabb szög a crowfunding koporsójába.
Ezeknek a rajongó nem több egy olyan befektetőnél akinek nem kell osztalékot fizetni...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...