A Konamit is meglepte a PES és a Detroit cseréje

  • Írta: szlav
  • 2019. július 5.
  • Hír
Link másolása
Úgy tűnik, hogy még a Pro Evolution Soccer 2019-et fejlesztő és kiadó Konamit is meglepte, hogy a Sony az utolsó pillanatban lecserélte a PS Plus-előfizetőknek szánt játékot a Detroid: Become Human Digital Deluxe-változatára.

Minket is teljesen váratlanul ért, hogy a júliusi ingyenes PS Plus-játékok felhozatalát szó szerint az utolsó pillanatban megbolygatva a Sony kivette a Pro Evolution Soccer 2019-et a kínálatból, a helyére pedig a tavalyi év egyik legnagyobb exkluzívját, a Detroit: Become Humant tette, ráadásul annak Digital Deluxe-kiadását, amelyben a játék artbookja és soundtrackje mellett megtaláltuk a Heavy Rain PS4-es változatát is.

A hírek szerint a Konamit is éppen annyira meglepte a dolog, mint minket - a Sony nem is értesítette őket a változásról, ők is aznap értesültek a cseréről. "A döntést teljes egészében a Sony hozta" - árulta el a Konami képviselője a GameSpotnak.

Érdemes megemlíteni, hogy nem csak bizonyos régiókat érintett az ügy (erre volt már precedens) - a világon mindenkihez a Detroit jutott el a PES 2019 helyett, ami miatt ugyebár kevesen panaszkodtak, hiszen amellett, hogy a Quantic Dream játéka egészen kiváló, a PES 2019 rendelkezik egy remek ingyenes változattal is.

A Pro Evolution Soccer márkamenedzsere, Lennart Bobzien sem volt sokkal tájékozottabb az üggyel kapcsolatban. "Én sem tudom megmondani, hogy mi történt, én is csak ma reggel tudtam meg, amikor kinyitottam a laptopom. Sajnálom, de én sem tudok magyarázatot adni." Különös esetről van tehát szó, s érdekes módon a Sony sem állt elő semmiféle indokkal.

39.
39.
godach
#38: Mondjuk, ez azért kegyetlen nagy spoiler :/
28.
28.
godach
Ez a Detroit, nem csak születésnapom legjobb ajándéka, de életem egyik legjobb játéka volt.
Sokan mondják, hogy megnézték youtubeon és olyan mintha kijátszották volna, de ez nem igaz. Én is néztem rengeteg Michelle Wilde-os filmet, mégsem volt alkalmam összegyűrni vele a paplant :D
Szóval, aki eddig kihagyta az kapcsolja ki az agyát és ugorjon neki. Hatalmas lesz.
20.
20.
MKRhun
Minden uj psn user kap 14 nap trialt. Kb 500* lehet eljatszani ellentetben a boxal ahol csak 3* . 100 perces mailel kb. 15 perc molyolas.Beallitasok,visszaigazolas,bankartya stb. de az osszes letrehozott user tudja hasznalni az osszes jatekot megosztva.
16.
16.
Ooorky
#14: Én májusban vettem, de nekem is volt 14 nap trial...
12.
12.
MKRhun
#11 akkor biztos nincs. Jó egészséget
10.
10.
MKRhun
#4 igen. ingyen. Csinalsz egy reget es a 14 nap trial psplusban lenyomod. Lol
3.
3.
DeKor
Azt régóta tudjuk az eladási statisztikákból, hogy ha az egyik platformon ingyenes lesz egy játék, akkor a többi platformon megnő iránta a kereslet. Amikor ingyenes lesz valami, és elkezdenek vele sokan játszani, akkor jobban szem elé kerül, cikkek születnek róla, ajánlókat írnak a felhasználók, stb.
Szóval simán lehet, hogy ez egy olyan üzleti döntés eredménye, amit a Quantic Dream és a Sony boltoltak le egymás között, akár egy kis pénzért cserébe. Mivel ez a játék nemsokára érkezik PC-re is, így lehet a legjobban megdobni a vásárlási szándékot a PC-sek között.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...