The Last of Us: Part II - tényleg februárban érkezik?

  • Írta: Shifty
  • 2019. július 6.
  • Pletyka
Link másolása
Még mindig rejtély, hogy a Sony és a Naughty Dog mikor akarja boltokba küldeni a The Last of Us második felvonását, de egy újabb pletyka ismét a sokat emlegetett februári megjelenésről szól.

Lassan minden hónapban előkerül valaki, aki tudni véli, mikor jelenik meg a The Last of Us második felvonása. Májusban a Kotaku mindig jól értesült szakírója, Jason Schreier beszélt a játék februári megjelenéséről, majd múlt hónapban újabb bizonyíték futott be, amit ráadásul az Ellie-t alakító Ashley Johnsonnak köszönhettünk.

Ezúttal a kínai A9VG fórumon bukkant fel egy bejegyzés, amiben szintén arról lehet olvasni, hogy 2020 februárjában érkezik a folytatás. A forrásnak az ad hitelt, hogy a bejegyzés elkövetője korábban a Death Stranding novemberi megjelenését is hetekkel előre jelezte. A titokzatos forrás szerint egyébként négyféle kiadásban érkezik majd a The Last of Us: Part II, így a rajongók választhatnak majd a Standard, a Special, a Collector’s és az Ellie Editionök közül.

220.
220.
thrill
"majd múlt hónapban újabb bizonyíték futott be, amit ráadásul az Ellie-t alakító Ashley Johnsonnak köszönhettünk."

https://cdn.hitc-s.com/i/1482/ashley_johnson_the_last_of_us_part_2_definitely_real_release_dat_1249275.jpg
209.
209.
br1Koo
#208: Ki is rántotta rá, nem is kérdéses.
184.
184.
Marcus88
Csak szólok,hogy szinte semmit nem tudunk a történetről.
Találgatások mennek a 15 perc vidi után.
Aztán megy itt a drámázás,eret ne vágjatok!
156.
156.
DeKor
Én egy kicsit azért várnék azzal, hogy Elliet leszbikusnak nyivánítsuk, óvatosabb vagyok. Nem olvastam el minden hozzászólást, úgyhogy ha valaki írt már ilyesmit, akkor bocs.
Amikor Elliet csókolózni látjuk Rileyval a Left Behind DLC-ben, még egy eléggé összezavarodott kislány. Egy olyan világban él, ahol senkiben nem lehet megbízni, barátai alig vannak, ha pedig valakivel találkozik, az jó eséllyel ki akarja nyírni. Abban semmi különös nincs, hogy egy tinédzser - különösen ilyen körülmények között - összekeveri a görcsös ragaszkodást a szerelemmel.
Azonban ez is elég volt ahhoz, hogy kisebb botrány alakuljon ki Ellie állítólagos leszbikussága miatt, holott ez a jelenet a történet szempontjából csaknem lényegtelen. A Naughty Dog tehát jól tudta, hogy bizonyos rétegnél olaj lesz a tűzre, ha Ellie a második rész trailerében ismét csókolózni fog egy lánnyal. A következőkre gondolok:

1. A Naughty Dog hatalmas hírverést akart csinálni a játéknak, és ehhez a legjobb időben jött ki a "csókolózós" trailer, ugyanis lehetett tudni, hogy botrány lesz, mégis patyolattiszták maradnak majd, mert érinthetetlenné váltak a jelenlegi politikai helyzet miatt.
2. Egyszerűen csak meg akarták erősíteni a tényt, hogy Ellie leszbikus, mindenki nyugodjon bele. (A művészeti vezetőn önmagában ezzel az érvvel valószínűleg nem jutott volna át a jelenet ötlete.)
3. Szándékosan erősítenek rá Ellie leszbikusságára, hogy majd a játékban kiderülő dolgokkal jól pofára ejtsék az előre hőbörgőket. Ezt látszik alátámasztani, hogy míg a Left Behindban Ellie láthatóan Riley hatása alatt volt - Riley ugyanis jóval erősebb személyiség volt -, addig ebben a trailer láthatóan Dyna hatása alatt van. Zavarban van, mégis azt teszi, amit mond a másik, szóval még mindig nincs megerősítve, mennyire játszik szerepet az összezavarodottsága, az alárendeltség érzése, vagy bármi más a viselkedésében. (Lehet mondjuk simán biszexuális is, de akár hetero, akinek komoly önértékelési gondjai vannak.)

A hármas pont egyébként azóta meg is bukhatott a Naughty Dog berkein belül, még ha ez is volt az eredeti szándék, ugyanis az LMBTQ közösség azonnal a zászlajára tűzte a The Last of Us második részét, szóval ha a történetben kiderül, hogy Ellie csak az igen szokatlan körülmények hatására kezd lányokkal, miközben hetero, akkor a ND tökön szúrta magát. (Még az is lehet, hogy épp ezért húzódik el a fejlesztés, a trailer fogadtatása kapcsán talán át kellett írni ezt-azt a történetben.)

Kis adalékként jegyzem meg, hogy az ókori Görögországban bevett szokás volt, hogy a fiatal fiúknak nem csak barátnőjük, de barátjuk is volt, akivel ugyanúgy éltek nemi életet. (Abban a kultúrában akkoriban nagyobb volt a szexuális fertő, mint ami most ömlik a netről, mindenki tolta mindenkivel.) Azok a fiúk nem voltak melegek, egész egyszerűen kicsi koruk óta beléjü volt nevelve, hogy ez normális, és emiatt nem volt semmilyen ellenérzésük ezzel szemben. Persze a heterók végül mindig egy nő mellett kötöttek ki, de semmi különös nem volt abban, hogy fiúk fiúkkal "háltak".
Ez utóbbit csak azért osztottam meg, hogy lássuk, a történelem is igazolja, hogy a megfelelő környezetben előfordul, hogy azonos neműek vonzódnak egymáshoz, ugyanakkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy melegek. Nem mindenki élhet(ett) egy olyan biztonságos és erős alapokon nyugvó társadalomban, mint mi most.
151.
151.
Altertamas87
Annyira tudtam, hogy jön hülye duma, hogy ,,rám erőszakolják"

Érdekes. Rám nem erőszakolják. ez hogy lehet? Ez egy hazug duma. Senki nem erőszakolja senkire, hogy márpedig a melegeket szeretni kell. Azt meg pláne nem, hogy legyél meleg. Ilyen nincs.
Annyi van ,hogy : fogadjuk el őket. Ennyi és nem több.
A Pride meg egy buli. Az év egy napján pár óráig.

És egyébként pedig melegnek lenni normális és természetes. Ez nem vélemény kérdése ez egy tény. Az állatvilágban is előfordul. ez egy genetikai kérdés.

Azt se erőszakolják rád hogy fogadd el őket? Tudod mit? Éld le te úgy az életed, hogy valami miatt, amiről nem tehetsz, egész életedben megvetnek, másodrendű emberként kezelnek és senki nem fogad el...tetszene? Nem?
Ugyanis a melegek is csak ennyit akarnak: hogy ne így bánjanak velük.

Szóval egyszerűen arról van szó, buta gyűlölködő homofóbok vagytok. Pedig semmi károtok nem származik abból hogy vannak melegek. Mégegyszer: nem tetszik a Pride? Ne menj oda.
Azt meg hagyjuk hogy brühühühü rám erőszakolják. Semmit nem erőszakolnak rátok! Ez hazugság!
Csak a másság elfogadásáról van szó. ez pedig egy elvárható kulturált értelmes emberektől. Csak ti nem vagytok azok
142.
142.
Ps fanboy
#141: Folytatva a mondatot :szerintem a TLoU ba sem ezért került bele.
137.
137.
Ps fanboy
#136: Ja, és te melyik oldalon állsz majd mert ez nekem még mindig nem világos?:)
132.
132.
Ps fanboy
#131: Azért nem fogadják el mások ízlését, mert a sajátjukat sem fagadták el. Ez nem az ők ízlésüket tükrözi, csak a konvencionálisan megkövetelt normatívákat, amikbe például a melegeket nem lehet beleszuszakolni, az ilyeneknek valószínűleg ez a legnagyobb bajuk.
131.
131.
Altertamas87
Mi a fene bajotok van? Rohadtul unalmas hogy minden olyan játéknál, filmnél, amiben szerepel, vagy szerepelhet meleg karakter, jön ez a ostoba undorító vita.
Szóval, mi bajotok van?!
Mit zavar ez titeket? Ettől drágább a kenyér? Nem hiszem. Akkor? Mit zavarnak a melegek? Rosszabb a közérzeted? Ne gondolj rájuk.
Ja tudom Pride. Az egy nap, azon belül pár óráig tart. Ne menj oda, ne nézd meg. Ennyi
Ja hogy undorítóak? Ne nézz meleg pornót.
Ja, hogy ha az utcán látsz melegeket az undorító? Csúnya kövér emberek is vannak az utcán, meg vén szottyos öregasszonyok. Ők is undorítóak, de hát, és akkor mi legyen? Ez van, ők olyanok. Nagyon szar világ volna ha csak olyan embereknek lenne létjogosultsága, akik nekem tetszenek. Mondjuk voltak akik pont ilyen világot akartak létrehozni...töri óráról meg van kikre gondolok?
Tehát akkor nem kell a melegekkel foglalkozni
Ja tudom: rátok erőltetik őket. Kik? Ez hazugság. Senki nem erőlteti ,hogy legyél meleg, vagy melegeket nézz, vagy meleg emberekkel barátkozz. Csak fogadd el őket. Mint ahogy én is elfogadom ha valaki teszem azt a kövér nőkre
ez érhtető?
Nem, nem érthető.
Mert frusztrált gyűlölködő népség vagytok. És ez így nektek jó? Ahelyett, hogy szarnátok az egész témára és élveznétek az életet, esetlegesen egy jó videójátékot, nem, jaaaaajajjajaj melegek
És mi lenne ha még négerek is szerepelhetnének akárhol? Durva mi?
Nem a melegekkel van a baj, hanem veletek ,hogy fröcsögtök és gyűlölködtök.

Nem a melegeket a beteg emberek ha nem ti. Az a beteg, aki egy feltehetően nagyon jó videójáték kapcsán, ahelyett hogy örülne, hogy majd jól szórakozhat., helyette a melegekkel-vagy akárkikkel, tökmindegy- kapcsolatban gyűlölködik.

És mi lenne ha én lennék meleg? Jó, ez irreleváns, mert úgyse ismertek(nem vagyok amúgy) de az min változtatna?
És ha anyátok, apátok, gyereketek lenne az? A legjobb barátotok, a testvéretek? Az min válotztatna? Kitagadnátok? Utálnátok? Nem állnátok többé szóba vele?

Az ismerőseitek, a családotok, elfogad titeket? A párotokat, a szokásaitokat, az ízléseteket? Ahhoz mit szólnátok, ha senki nem fogadná el, azt ahogy éltek, és mindenki csak szidalmazna? Nem tetszene mi?
A ti ízléseteket el kell fogadni, de ti nem fogadjátok el másokét? Hogy van ez?
124.
124.
Fata Morgana
#87: Osztom a véleményed!
Vidéken élek én is (kb. 900 egynéhány lakos) senki nem túr földet, nem foglalkozik állattenyésztéssel senki, és nincsenek paraszt ge.ik ellentétben ezen oldalon akik még normál emberi mércét sem ütik meg.
117.
117.
br1Koo
#112: kimoderált üzenet
116.
116.
Duken
Mi lesz itt amikor már megjelent a játék ha már most ez van?:D
112.
112.
Mr.Dead
Azért ilyenkor érdekel, hogy hol vannak a modik. (Pl a blogszekcional ha egy olyan írás kerül ki ami nem való oda 5 percen belül ott van valaki)
93.
93.
DeKor
Akarom én tudni, hogy a The Last of Us Part II lehetséges megjelenési dátumától hogyan sikerült eljutni a budapestiek és a más településen élők közötti különbséghez?
90.
90.
Marcus88
Jó is lenne az a február!
A zord hideg időben bent nyomni a TLOU2-tőt!
89.
89.
KRAT0S
De ráértek basszátok meg!.. :/(
80.
80.
Ps fanboy
Kár, hogy a Dead Strandinget elé tették megjelenésben, a Last of Us-t százszor jobban várom. (
55.
55.
br1Koo
Mi felénk is bunkó a pesti. Jönnek le a balatonra éttermeket nyitni, aztán egy csepp kultúra nem szorult beléjük, meg persze halvány picsa fingjuk nincs arról, hogy hogy is kell egy egységet vezetni. Persze nem tehetnek róla, amikor egymás tiprásában nõttek fel..
44.
44.
guba800
De soká lessz mèg gyerekek!
2.
2.
NECROSMOKE
Ezek a kulon kiadasok egy kisse idegesitenek. Szerintem a collectors edtion kellene tartalmaza az osszes tobbi kiadast.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...