Az Activision rákapcsol a remasterekre

  • Írta: szlav
  • 2019. augusztus 10.
  • Biznisz
A Crash Bandicoot N. Sane Trilogy több mint 10 millió példányban kelt el, és remekül teljesítenek az Activision szárnyai alatt megjelenő egyéb felújított klasszikusok is. Bobby Kotickék tehát folytatják a régi címek újraélesztését.

Tízmillió példány felett járnak a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy eladásai, ez pedig csak egyetlen látványosan sikeres remaster, melyet az Activision egyenget az útján. Remekül fogyott a Spyro Reignited Trilogy és a CTR: Nitro-Fueled is, és hiába a simlis üzleti modellnek, a Call of Duty 4: Modern Warfare felújított változata is megtalálta a helyét a rajongói közt.

Ez pedig csupán az Activision oldala, még nem is ejtettünk szót a Blizzard felújított klasszikusairól: a StarCraft Remastered után idén befut a Warcraft 3 ráncfelvarráson átesett változata is, nem is beszélve arról, hogy nyakunkon a World of Warcraft Classic megjelenése.

Bobby Kotick az Activision legújabb üzleti körhívása során kihangsúlyozta, hogy ezek a felújított játékok igen komoly hatással vannak a vállalat üzleti teljesítményére, s elárulta azt is, hogy több olyan cím van még a tarsolyukban, amelyek remastereit lelkesen várná a játékosközösség: "Nézzünk csak szét az Activision IP-jei közt! Úgy gondoljuk, hogy rengeteg olyan cím áll rendelkezésünkre, melyeket a rajongók újra át szeretnének élni. Így hát csak azt tudom mondani, hogy tartsák nyitva a szemüket a további bejelentések kapcsán!"

A beszélgetés során természetesen nem csupán a régi címek előhalászásáról volt szó. Megbizonyosodhattunk arról is, hogy a vállalat szárnyai alatt több új IP is mozgásban van már, attól tehát nem kell tartania a befektetőknek (és a játékosoknak sem), hogy az említett sikerek nyomán kizárólag a klasszikusok felturbózására támaszkodnak majd.

A régi franchise-ok reneszánszának hála eddig sosem látott újdonságokra is számíthatunk ezek kapcsán. Kotick megemlítette, hogy mivel ezek a címek ismét a köztudatba kerültek, lehetőség nyílik teljesen új tartalmak gyártására a régi IP-ken belül, ez pedig szabad utat enged a kísérletezésnek és az innovációnak.

41.
kopic
#39: ja, a Te szo kisbetuvel lett volna, my bad crytek
39.
kopic
Most már bebuzonyosodott: crytek az oldal bohóca. Te még seggeszkinél is rosszabb és irritálóbb vagy, ami nem kis szó
37.
Ooorky
Bele kell húzniuk, tavaly a veszteséges év miatt kapott 170 dollár adóvisszatérítés lassan elfogy.
32.
kastorhun
#8: Vagy akár egy Heroes of Might and Magic 8-nak.
30.
Kawada
#29: *továbbra SEM érzem legitim érvnek...
29.
Kawada
#26: Még annyi, hogy továbbra érzem legitim érvnek, hogy "a sok hülye aki mindent megvesz" egy olyan ember esetében, aki kategorikusan nem hajlandó semmiért rendes pénzt adni, filléres bundle-re vár, de legalább rinyál, hogy egyes kiadók hogy viselkednek és miért nincs normális játék. Tudod, egy offshore cégen keresztül, külföldön adózó lófaszjóska, aki semmilyen szinten nem vesz részt a haza közteherviselésben, ne pofázzon minden nap, minden cikk alatt, hogy miért szar az egészségügy pl. Nem azért mert joga nincs hozzá, hanem mert erkölcsi alapja nincs.
28.
Blueberry
#24: Elég vicces hogy téged minden “húdeérdekel” de fizetni érte az már nem menő ;) majd bundle-ben megveszed,ha lesz egyáltalán,ha nincs akkor közöd sincs hozzá
27.
Kawada
#26: Az előző generációban az EA dobta ki talán a legtöbb új "ájpít". Újított, próbált kreatívan eljárni és "nem jött be nekik" (persze gennyesre keresték magukat így is gondolom, most nem állok neki bevételeket és profitot összehasonlítani). Jobban bejön a Fifa 42, az Ultimate Team szarság és társai.

Megy a rinya, hogy minden csak multi, mikrotranzakció, hol vannak a jó kis single player gamek, stb. Ha meg kijön egy Wolfenstein 2 pl. egy más fps-el, amiben van multi, akkor a sok majom persze azt veszi, mert mit csináljon egy Wolfenstein 2-vel, aminek van egy 12 órás kampánya és kész?! Nem volt egy nagy anyagi siker... És aztán megy a csodálkozás, hogy jönnek az új wolfok, amikben ripacskodás megy, és egy üres fél open-world hent az egész... Persze, hogy ezt csinálják, ha egy fosom Far Cry akárhány (ami 12 éve nem változott kb., legfeljebb a helyszínek és a karakterek vannak áttextúrázva) bármikor sikeresebb tud lenni mint egy sztori based, lineáris single fps.

Ezzel nem cáfolni akarlak persze, de a helyzet messze komplexebb, hogy egyszerűen lehessen ítélkezni, hogy ez vagy az a hibás. Egyértelmű, hogy ami több pénzt hoz, arra rá fognak sokan mozdulni. De szerencsére vannak balfaszok, akik megveszik a Resident Evil 2 remake-et, a Sekiro-t, 25 millióan megvesznek egy RDR2-t (persze van online is benne), a sztori based PS4 exek is mindig nagyon jól fogynak, és így látják, hogy van erre is igény. Lehet ezeket kéne többen venni, és ha valami tetszik, azt vegyük meg...
26.
grindcore
#15: Nyilvan nem egyedul, sok hasonlo ember van mint te, de en szerintem a masik veglet mervadobb, azok, akik mindent szo nelkul rendelnek elo es barmit megvesznek, legyen az barmekkora fos vagy ertelmetlen lootboxos hulladek. Miattuk ment ebbe az iranyba az egesz ipar.
25.
Ooorky
#24: Én szeretem ha okos dolgokat írsz (Kingdom Come DLC pack-ot, CK2 bundle-t is tőled olvastam mielőtt megvettem), a többit kellene picit visszafogni :-)
22.
crytek
#21: Az engem nem érdekel soha nem voltam és nem is tervezem :)
21.
Ooorky
#19: Szavazati jog sincs munkaviszonyhoz, pedig nem ártana.
19.
crytek
#17: A szólás szabadsága továbbra sincs és nem is lesz pénzhez illetve vásárláshoz kötve.
18.
Kawada
#16: Az a baj, ha az Activision valamin megérzi a pénz szagát, azt addig szipolyozza, amíg egy menthetetlen, aszott, utolsókat rúgó, magatehetlen roncs marad csak az ip-ből...
17.
Kawada
#15: Arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire álságos, ha egy olyan ember mint te bírál egy szereplőt. Te nem vagy hajlandó fizetni, ő meg nem mer kockázatot vállalni. Tökeletesen rokonságban áll a gondolkodásod és a "piaci viselkedésed" az övékével. Csak ők millió dollárokat baszkodnak, te meg filléreket.
16.
godach
Nem is tudom miről beszéltek. Ratchet, Crash, spyro mind a nulláról lett újrairva.
12.
crytek
#9: Továbbra is megtisztelő!Köszönöm
11.
Ganzer
#5: Na egy Shadowmant én sem bánnék, anno kedveltem.
10.
Darksiders84
#8: Jövőre sokan fogunk örülni szerintem. A kérdés inkább az hogy melyikkel kezdik.
9.
Kawada
#3: Minek dolgozzanak a nulláról egy full újjal amikor vannak bundkehuszár, fillérbaszók, akik semmilyen minőségért sem hajlandóak fizetni, csak megvárják, amíg filléres bundle-be kerül?
8.
adamsfamily
A Ubisoft is elkezdhetné feltámasztani a régi címeit.Szerintem rengetegen örülnének egy Prince of Persia vagy egy Splinter cell folytatásnak.
7.
Krezy
Ahh Szóval akkor gondolkoznak egy új Crash és Spyro részben is .. :D helyes helyes!!!
5.
Darksiders84
Mediewil előrendelve de nyomnám a Shadowmant és a Soul Reawert is újra.
4.
Darksiders84
#2 #3 is is. Meg a fiatalok is újra tudják ha akarják és mi is akik már csak látványosabban szeretnénk a régi igazi élményt újra.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...