Remek platformjátékkal készül az Epic Store

  • Írta: szlav
  • 2019. augusztus 16.
  • Akció
Tény, hogy az e heti felhozatalt nehéz überelni, de jövő héten is érdemes lesz bezsebelni az Epic Games Store ingyenes játékát. Egy nagy sikerű puzzle-platformer, a Fez ütheti majd a markunkat.

Korábban már említettük, de nem árt az emlékeztető: mától csaphattok le az Epic Games Store két legújabb ingyenes játékára. Nem is akármilyen párosról van szó, hiszen a Hyper Light Drifter és a Mutant: Year Zero is egészen pazar darabok, pláne, ha még fizetni sem kell értük.

Jövő héten kissé visszafogottabb lesz a választék, hiszen ismét csak egy játékkal gazdagodhatunk, de a minőségből nem kell lejjebb adnunk - a Polytron Productions 2012-ben megjelent, hatalmas sikereknek örvendő logikai platformeréről van szó. Ha tehát eddig nem játszottatok volna a Fezzel, akkor augusztus 22-én már pótolhatjátok is a lemaradást.

9.
Razielhu
#7: Nem a "juss el A-ból B-be a kamerát forgatva" puzzlekre gondoltam, amik legjobb esetben sima cube-ot adnak a játékban, hanem a titkos anticube-ok megszerzését, amikért tényleg gondolkodni kell, kódot fejteni, számrendszert felismerni, meglátni és rájönni dolgokra.
Sokkal több minden van ebben a játékban, mint amit az alap végigjátszás ad, csak egy kicsit meg kell erőltetni magad.

https://i2.wp.com/killscreen.com/wp-content/uploads/2015/08/fezpc2_1_big.jpg?resize=880%2C495&ssl=1
Például ott jobboldalt a kőtábla egy secret anticube-hoz vezet

De ha ezeket nem is számoljuk akkor is egy korrekt puzzle platformer volt a Fez, csak úgy nem kéne leszarozni
7.
TheFlash
#6: már jóval a FEZ előtt is voltak ilyen játékok, nem ez találta fel a spanyol viaszt... csak példaként említeném a PSP-re megjelent Echochrome-ot, ahol még ennél sokkal jobban lehetett forgatni az egész teret.
6.
Razielhu
Mindenem a puzzle műfaj és a Fez egy csodálatos játék volt, ahol öröm volt sajátkezűleg lefordítanom a játékon belüli kódolt abc-t.
Rengeteg kreatív fejtörő és mindblow pillanat volt benne, sokszor "outside of the box" kell gondolkozni és emellé jön az aranyos de gyönyörű grafika és az ötletes játékmechanika, amire építi az egész világot.
5.
TheFlash
#1: az hát, egy bot egyszerű érdektelen fos, csak amikor az indie láz elkezdődött akkor ez ott volt az elsők között, és iszonyatosan fel lett hypeolva, meg az alkotója is rátett pár lapáttal a kirohanásai miatt
4.
NemecsekErno
Pedig nem rossz. Mobilra meg épp, hogy jó. Csak rá kell érezni a pályákra.
Ha valakinek bejött pl. a Monument Valley fejtörős játéka, akkor bátran ajánlom ezt is. Hasonló műfaj, csak más megvalósitás.
1.
Nyarlako
Mindenem a platformer műfaj, de a Fez szerintem egy szar.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...