Control - tízmillió dollárt fizetett érte az Epic

  • Írta: szlav
  • 2019. szeptember 21.
  • Biznisz
Nem titok, hogy az Epic Games hajlandó kinyitni a pénztárcáját azért, hogy sikerre vigye a PC-s online áruházát. A 505 Games anyavállalata közölt egy üzleti jelentést, miszerint több mint 10 millió dollárba került a Control platformexkluzivitása.

Hiába, az Epic nem ücsörög a Fortnite-skinekkel szerzett vagyonain. Eddig sem volt titok, hogy vállalat kemény összegeket fizet azért, hogy az újdonsült online áruháza a Steam méltó vetélytársa lehessen - gondoljunk csak a hetente érkező ingyenes játékokra, a Rebellion vallomására, vagy az olyan nagy címek exkluzivitására, mint a Metro Exodus, a The Division 2, vagy a Borderlands 3.

Eddig csak találgathattunk arról, hogy mégis milyen nagyságrendű összegekről van szó, most viszont némi konkrétummal is szolgálhatunk, ugyanis a Controlt kiadó 505 Games anyavállalata, a Digital Bros friss üzleti jelentése nyilvánossá tette a Remedy játékát illető részleteket. Ebből kiderül, hogy az Epic 10,45 millió dollárt, vagyis több mint 3 milliárd forintot fizetett azért, hogy a Control PC-s változata egy évig kizárólag az ő platformjukon jelenhessen meg.

Ezzel az Epic gyakorlatilag finanszírozta a fejlesztési költségek oroszlánrészét, hiszen a Digital Bros korábbi jelentése szerint 13,49 millió dollárba került a Control megalkotása. Nem aprópénzekről van tehát szó, és azt is érdemes megemlíteni, hogy a Remedy játéka egy kizárólag egyjátékos módra kihegyezett, limitált közönséget megmozgató cím. Csak találgatni tudunk, hogy milyen nagyságrendű megállapodások születhettek az ennél is nagyobb tripla-A-s címek kapcsán.

Ezek is érdekelhetnek

12.
user101
#11: Azt nem kívánom, hogy megbukjon a játék, bár az tény, hogy sokkal nagyobb a hype és a figyelem, mint megérdemelné... Az epikkel kapcsolatban már nem vagyok ilyen elnéző .. . :)
11.
Nyarlako
#10: Én meg remelem konzolon is megbukik ez a szar ha volt pofájuk kiadni jatszhatatlanul.
10.
user101
Igazán feltolhatná valami hekker a sztórt, aztán kinyomhatná az eladások adatbázisát a netre ... :)
9.
Neotechtr
#6: 12%-al megy az EGS, annyit kapnak minden eladott játék árából.
8.
Ultimate
#7: Azt sose tudjuk meg mert bizonytalanságot szülne és negatív reklám lenne. Helyette fizetett arcok beböfögnek néha valami kamuinfót.. Mint a legjobban fogyó metró amit 1 hónappal késöbb féláron toltak pc-n olyan jól fogyott... :D
7.
grindcore
Azt lenne erdekes megtudni h mennyit adtak el? Ha csak par ezret akkor nagyon megerte a keszitoknek, hogy finansziroztak a fejlesztes nagyjat az Epictol. Mindenesetre nekem kimaradt, akarcsak a Borderlands 3.
6.
pécégémer
Ez azt jelenti, hogy a 60€ értékű játék teljes bevétele az övüké az eladások után vagy csak töredéke?
5.
Obi Wan Kenobi
#4: Provokáció akart lenni :c
4.
Nyarlako
#3: https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/001/458/339/381.png
3.
Obi Wan Kenobi
Várható volt. Várom a következő Epic ingyenes játékot! Hajrá EGS!
2.
Fontos 96
Fizessen csak, eddig még szerencsére egy epic exkluzív sem érdekelt, de ha fog is, akkor már az epic fizetett érte és beszerzem az ingyenes verziót valamelyik tengerről. Lehet még biztonságosabb is mint az EGS nevű spyware.
1.
Ultimate
Végképp nem ostorozom magam amiért virágboltból kölcsönöztem, kifizették helyettem, köszi.
Egy dolog jó az Epic-ben, spórolnak nekem. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...