Többet vásárolnak az Xbox Game Pass-előfizetők

  • Írta: fojesz
  • 2019. október 19.
  • Biznisz
Link másolása
Manapság egyre több előfizetéses játékszolgáltatás érhető el, mindig felmerül azonban a kérdés, hogy ezek nem kannibalizálják-e a klasszikus játékeladásokat. Nos, a Microsoft tapasztalatai szerint egyáltalán nem.

Az ID@Xbox csapatának vezetője, Agostino Simonetta a londoni GamesIndustry.biz Investment Summiton tartott előadást, ahol részletesen beszámolt az Xbox Game Pass kapcsán szerzett tapasztalataikról. Simonetta egyik legérdekesebb megállapítása az volt, hogy a feltételezésekkel ellentétben Game Pass-előfizetők több játékot vásárolnak, mint korábban.

Elmondása szerint az előfizetők 40 százalékkal több játékkal játszanak, és nem csak a Game Pass katalógusából válogatnak: "Azok az emberek, akik csatlakoznak a szolgáltatáshoz, aktívabbak. Van egy csomó ingyenes játékuk, valójában azonban a szolgáltatáson kívül aktívabbak, elmennek a boltba, és több játékot vásárolnak, mint a csatlakozásuk előtt."

Az is fontos tanulság, hogy az előfizetők szeretnek kísérletezni, 91 százalékuk mondta azt, hogy próbáltak olyan játékot is, amivel a Game Pass-előfizetés hiányában biztosan nem játszottak volna. A Microsoft számai szerint emellett az előfizetők 30 százalékkal több zsánert próbálnak ki, mint korábban.

Simonetta szerint mindez nem annyira meglepő, ugyanazt tapasztalják, mint amit a filmes streamingszolgáltatók: "Ha megnézel egy videós előfizetéses szolgáltatást, ott is a blockbusterre fizetsz be, utána pedig órákat töltesz el dokumentumfilmekkel és stand-up comedyvel." Az úriember hozzátette, ez a niche fejlesztőknek is nagy lehetőség, lényegében nincs olyan műfaj, amire ne lenne igény a Game Pass kínálatában.

A Game Pass már a jól bejáratott címeknél is működik, Simonetta szerint ha egy játék bekerül a katalógusukba, átlagosan hatszorosára ugrik a vele eltöltött idő. Érdekesség, hogy ez más platformokon is érezteti a hatását, a fejlesztők arról számoltak be, hogy a Game Pass-tagsággal párhuzamosan más platformokon is megugrottak az eladásaik.

126.
126.
Őrnagy
Szerintem crytek és Ultimate ugyanaz az ember. Na, valld csak be szépen!
:D
Csak meghasadt a személyisége a sok akciós játék és a kurvadrága új játékok ellentétében.
125.
125.
frankdelgado
Èn sem adok borravalót. Esetleg ha nagycsöcsű a pincèrnő ès nem rejtegeti. 300 ft os gamepassal nyomom a gearst jövő juliusig.
124.
124.
delphijos
Azért komoly gondot érzek azoknál is akiknek 10-20 kommenet megér az hogy Crytek hogy vesz jétékot, ad-e jattot, meg hogy biztos warezol is. Amúgy azt gondolom hogy azért a ráaggatott jelzők a kommentelőkre se vetnek túl jó fényt. Bárki is jobban érzi magát hogy pl. “véglény”-nek tituláljon valakit, csak mert az ő véleménye szerint túl zsugori ??? Még ha túl sokszor fel is hozza, akkor se... Egy ilyen megnyilvánulás után hiba ad akármekkora borravalót....
123.
123.
zozo76hun
#122: Sajnos nehany kommentelo rendszeresen nem bir magaval es azt figyeli mire tud raugrani, na akkor a tobbi -hozza hasonlo hulye- is koveti. A leg meglepobb pont az hogy nem csak ilyen 15-16 eves suhancok, hanem -ha az adatlapja stimmel- 35-40 korul is ugyanilyen szinvonalon ragadt felhasznalok, ugyenanezt muvelik. Nincs rendes moderacio, az ilyen -kotozkodo- kommenteloket egybol pihire kene kuldeni egy hetre. Emiatt nagyon ritkan kommentelek mar mostanaban ide.
122.
122.
Fata Morgana
Látom "szerencsétlen" crytek lett a célpontja a hétvégi cyberbulling-nak azért a helyetekben szégyellném magam, elég régen tagja az oldalnak és mindig ilyen volt így szerettük meg amilyen.
Nem vall túlzottan nagy IQ-ra ahogy kezelitek ezt a témát pedig csak ignorálni kellene ha nem tetszik egy adott komment.
Nem turkálunk más zsebeiben ez alap, megveszem én is a játékokat bár egyre kevesebb az amiért a teljes árat kifizetem de mikor crytek leírja mennyiért vesz meg egy-egy játékot bevallom néha "madárnak" érzem magam, hiába engedhetem meg hogy teljes áron megvegyem.
Nem kell senkit lábtörlőnek használni, nem kell elolvasni ha nem érdekel és ennyi, nem fog változni senki sem miattatok, ahogy ti sem fogtok változni senki miatt, mindenki úgy jó ahogy van gamerek vagyunk és még is öljük egymást pedig nem kellene csak egy kis tolerancia.
De PAX mindenkinek.
121.
121.
adamsfamily
#115: Detto ugyanezt csinálom,amit te.Viszont nekem csak Rghs xbox 360-am volt,ami eleinte csak flashelve volt.One-ra én is próbálom beszerezni a régi kedvenceket,de van,amit elég macerás volt(Dragon age origins ultimate edition,Fable 2 goty).
119.
119.
godach
#118: Elhiszem hogy bosszantó és hidd el, saját magamra jobban haragszom ilyenkor mint rá.
118.
118.
kryszisz
#114: Szerintem sokan értik amúgy (bár kevesebben, mint azt az ember gondolná), de az fura, hogy ennyit törődtök vele, hisz nagyon jól tudjátok, hogy ez szélmalomharc, amivel csak magatokat hergelitek (mondjuk nem mondom, volt néhány kommentje anno ami engem is felhúzott, nem is a mondanivaló, inkább a megfogalmazás miatt) ahelyett, hogy szórakoznátok. Amúgy van topic (horror, régebbi játékok) amikről el tudok vele csevegni, de amikor jön az a bizonyos mondat, és 4-5-en elkezdtek hadakozni, az már-már az apokalipszis jeleként értelmezhető néha:D
117.
117.
crytek
#114: Kétoldalú dolog ez a meg nem értés.
Ez nekem egy betegség (el is van ismerve, hogy ez bizony az) Aki ha egy nap 16 órákat ül a szabadnapján a monitor előtt az betegség és nem hobbi. A hobbim az a futás de azt nem is csinálom 0-24-be mint a gépezést.
És igen 15 éve melozok van rengeteg félretett pénzem. Leírnám mennyi, de ugyis hazudnék sokak szerint mert aki sporol az csak hazudhat.
Ismét leírom. Mivel sosem játszom majd minden játékommal így még szép hogy csak a 300ft game pass és a bundle játszik. Szerintem te se vennél 1 millióért (csak írtam egy összeget) autót csak azért hogy a garázsodba porosodjon... Ebbem remélem egyetértünk
116.
116.
Ooorky
Te jó ég, még mindig a gyépésen pörög mindenki?
114.
114.
godach
Sokan még mindig nem értik, sőt gyökeresen félreértik a dolgokat itt.
Nem magával Crytekkel van baj, vagy azzal hogy nincs pénze (bár a mai világban már tényleg csak annak nincs és az nem tud venni játékot, aki nem akar)
A nejem sem vesz, de helyette az orchideákra költ sok tíz ezret. A bátyám sem vesz, de helyette a horgászat a hobbija, ami megintcsak nem kevés pénzbe kerül.
A munkatársam sem vesz, de focizik és szentel pénzt a hobbijára.
Itt még csak azt sem mondhatom, hogy a felfogással van gond ennél a srácnál, mert tudja ő nagyon jól miben nem értünk egyet. Inkább, maga a viselkedéssel és azzal a pökhendi stílussal nem értenek egyet sokan, ahogyan kijelenti mekkora tróger és még büszke is rá, majd amikor leoltják akkor jön a rizsa meg a kisregények. Én sem veszek meg minden filmet, sőt nagy ritkán még torrentezek játékot is (mondjuk a saját lelkivilágom érdekében olyanokat, amik megvannak lemezesen de nincs meghajtó a gépemben már évek óta). Nem a torrent miatt és a sóherség miatt kapja azt amit, hanem a hálátlan viselkedés miatt.
Márpedig ha én kapok akciókat és ingyen játékokat, akkor azt hiszem az a legkevesebb hogy ezért hálás leszek és még ha sajnálom is a pénzt rá, akkor befogom a számat, csendben behúzom. A gond itt az, hogy ha valaki már a saját hobbijára is ennyire sajnálja a pénzt, pedig állítólag milliói vannak félretéve, akkor kinézem belőle hogy a piacon képes megvenni a beteg családtagjának akár még az ukrán algopirint is, csak mert az 300 forint.
108.
108.
Marcus88
Még jó,hogy a témánál vagyunk,107 ből 100 crytek pénztárcájáról szól.
Komoly gondok vannak itt fejben 4-5 embernél,hogy 2 napja erről vitázik,aztán jövőhéten megint belöki ezt a dumát és kezdődik megint előről!!!
104.
104.
frankdelgado
Crytek! Nagy màgus vagy! Ugyanazzal a szöveggel copatod, ugyanazokat újra ès újra :)
95.
95.
Obi Wan Kenobi
#86: Ban járna érte, de mi lenne akkor? Regisztrálna újra és újra. Rengetegen kaphatnának valamiért bant, ha nagyon megnézzük az apróbetűs részt, de igen. Szerintem viszont kicsit mint közösség kéne kizárni a személyes támadásokat és a hencegő stílusú embereket, normális érvekkel, nem gerinctelennek nevezni, szar embernek, patkánynak. Sokkal normálisabb lenne a kommentszekció. Például crytek se nekem se Neked nem ír olyat hogy hazudunk meg rohadjunk el, hanem normálisan megbeszéljük. Ezt így kéne. Remélem egyszer eljut a kollektív intelligencia ilyen szintre ezen az oldalon..
86.
86.
kryszisz
#85: Inkább minden második, és igen, fején találtad a szeget, erről van szó! Ultimate hadjárata pedig már-már valóban kóros, plusz más ember közösségi profilját megosztani nyilvánosan szerintem bőven sérti a személyiségi jogokat. Jobb (értsd: kompetens moderátorokkal működő) oldalról őt már ugyanúgy kivágták volna gyűlöletkeltésért, mint cryteket a (direkt) triggerelő spamjeiért.
85.
85.
Obi Wan Kenobi
#84: Szerintem a kritizálók 90 százaléka, Ultimate-et kivéve csak a stílust savazták. Mindenki vett már így játékot, csak nem kiabálja kurva hangosan minden harmadik poszt alá
84.
84.
#79: Igaza van :) Mindenki beláthatja, hogy a használt vevő és a használt eladó az nem vevő, az nem pénz, az semmi. Pont ugyan abból a szempontból. Lehet amúgy védeni a 20 rugós CD-ket, amik a konzolokba mennek, meg lehet róluk úgy beszélni, hogy megvettük őket, ha használtan vettük 16-ért és használtan adtuk tovább 15-ért... Akkor ugyan annyit költünk, mint crytek. Azt sosem szabad kihagyni ennek a dolognak a megítéléséből, hogy egy program PC-n nem kölcsönadható, nem átruházható, hanem próba nélkül örök darab. Ha tetszik, ha nem.

Úgyhogy okés, hogy idegesítő az ember kajakra, de az dobja már az első követ rá, akinek mind a 400-600 játéka, amivel minddel játszott bolti eredeti és mindegyik full áron lett megvéve és a blokkjával együtt a polcán van.
82.
82.
Obi Wan Kenobi
72.
72.
Dunakavics
Na ez erdekes, nem is gondoltam volna. Sokszor gondolkodtam rajta hogy ez valami statisztikai adar miatt lesz sok ev mulva mervado, vagy bemutathato mennyire ment az elofizetesuk. De hogy meg mukodik is... na arra nem szamitottam!
71.
71.
Dante946
Komolyan, néha már nem is a cikkek miatt vagyok itt, hanem hogy a kommenteket olvasam. Néha izgalmasabb ami itt folyik mint maga a hír.
60.
60.
crytek
#59: Pont a MS fog lemondani róla amikor a BC mellett ez a legnagyobb ütökártyája...
Ha nincs a filléres game pass nincs több millió új beszálló... ez meg blama lenne a MS-nak

És igen azok a cégek fognak lemondani rólunk megintcsak pl a sony nyomott egy huszáros árvágás a ps nowon...hogy azt is minél többen használják....

"hogy te gp-t is azért kapsz 300-ért mert nekem a megjelenés óta elő van fizetve mert" Embertelen. Ezeket tuti sugják nektek ,met magatoktól ekkora baromságot nem hinném hogy ki lehet találni... Gondolom ps now előfizető is vagy és a nevedhez fűződik az ottani áreső is... Brutális... Valami pékségben is fizess elő vagy nem tudom mert tuti csak miattad lesz olcsóbb a kenyér is.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...