Bob Iger: Star Wars-filmeknél a kevesebb néha több

  • Írta: szlav
  • 2019. november 4.
  • Cooltúra
Link másolása
A Disney elnök-vezérigazgatója, Bob Iger már korábban is elhintette, hogy szerinte hiba volt minden évben új Star Wars-filmet kiadni, most pedig ismét elismerte, hogy a kevesebb néha több. Lassulásra számíthatunk a megjelenő mozifilmek terén.

A Disney könyékig a mézes csupor mélyére nyúlt, miután 2012-ben megvásárolták George Lucastól a Star Wars-franchise-t. A 2015-ös hetedik epizód óta minden évben érkezett egy-egy új mozifilm, ez a hirtelen dömping pedig még Bob Iger szerint is túl sok volt. Az idén karácsonykor érkező Skywalker kora után mértékletesebben érkeznek majd a további teljes estés produkciók.

"Nyilvánosan is megemlítettem, hogy úgy gondolom, túl sok Star Wars-filmet készítettünk túl rövid idő alatt" - mondta Bob Iger, a Disney CEO-ja a BBC Radio 1 The Media Show című műsorában. "Nem azt mondtam, hogy bármilyen módon kiábrándítóak lennének és azt sem, hogy csalódtam volna a teljesítményükben. Szimplán csak azt gondolom, hogy a Star Wars-filmek annyira különlegesek, hogy a kevesebb néha több belőlük."

Persze ez nem feltétlenül ad okot arra, hogy a legelhivatottabb Star Wars-rajongók utcára vonuljanak, hiszen az alternatív médiaformátumoknak köszönhetően továbbra is folyamatosan növekedik majd a messzi-messzi galaxis. A Disney+ streamingszolgáltatása több sorozatot is kínál majd a közeljövőben (a The Mandalorian alig egy hét múlva megérkezik!), készülőben vannak az új videojátékok, élen a Jedi: Fallen Orderrel (november 15.), emellett pedig nem telik el úgy hónap, hogy ne érkezne újabb könyv, képregény vagy audiodráma.

3.
3.
mdr88
#2: Évi 3 Marvel film pontosan azért fér bele, amit @strike19 leírt... volt idejük kigondolni, hogy mi miután következzen... volt ok és okozat a cselekményben.
Ezzel szemben az újonnan megjelent 2 SW film kb olyan mintha nem is kapcsolódna egymáshoz... az egyetlen kapocs kb. Rey és Kylo Ren kapcsolata a többi meg random töltelék sajnos....
2.
2.
Szelenas
Eközben: Persze évi 3 marvel film simán jöhet, azzal nincs gond.
Értelmes emberek kezébe kéne adni a franchiset s akkor nem lenne gond
1.
1.
strike19
Nem volt hiba minden évben filmet kiadni.
Itt az volt a probléma ,hogy nem volt jó forgató könyv írva ,mert olyan rövid határ időt szabtak. 2012-ba vetteék meg a jogokat 2015 decemberbe meg már ment a Ébredő erő.
Marvel Cinematik Universum azért müködött jó ,mert 7 éven keresztül agyaltak azon hogy fogják felépíteni az első 4 fázíst.
Itt is tervezésre lett volna szükség.Mondjuk a The Rise of Skywalker szerintem jó film lesz.
Egyébként az összes Disney Star Wars filmel volt valami probléma:
-2015 Ébredő erő (rövid határ idő , forgató könyv író váltások.
-2016 Zsivány Egyes ( gyenge forgató könyv, sok utó forgatás, zeneszerző 2 hónap alatt írta meg a zenét de szerencsére türhető lett).
-2017 Utolsó Jedi (rövid határ ídő, rossz forgató könyv, tulságosan szabad szellemű rendező ,aki köp az univerzum szabájaira (kösz Rian))
-2018 Solo (jó forgató könyv,jó színészek, rossz rajongói fogadtatás ,Náci Harisson Ford rajongók és rengeteg csalódott ember az utolsó jedi miatt, rövid határ idő 5 hónap).
-2019 : The Rise of Skywalker (magyar cím valami gusztustalan).

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...