PlayStation 5 - 499 dollár lehet a nyitóár?

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 21.
  • Pletyka
A legfrissebb szivárogtatások alapján legalábbis 499 dolláros árra és 2020 novemberére tervezett rajttal számolhatunk a PlayStation 5 premierjét illetően. Persze a Sony mindebből egyelőre még semmit sem erősített meg hivatalosan.

A szivárogtató ezúttal a PSErebus nevű személy volt, aki Twitteren osztotta meg a friss értesüléseit. PSErebus neve egyébként nem először bukkan fel a szivárogtatások kapcsán, ő volt az, akinek köszönhetően a The Last of Us 2 megjelenési dátumát is idő előtt tudtuk meg.

A friss infó szerint a „Sony Interactive Entertainment a PlayStation 5-öt számos országban 2020 ünnepi szezonjában indítja majd útnak, míg Észak-Amerikában 2020. november 20-tól, 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz kapható”.

A 499 dollár jelenleg 150-160 ezer forint környékére lőhető be (persze egy év alatt még bőven változhat az árfolyam), ami ugyan jóval magasabb a PlayStation 4 indulóáránál, a konkurens Xbox One X-ével megegyezik. A teljesítmény terén márpedig jókora ugrás várható a következő generációnál.

161.
hajbel
#160: Mivel kapcsolatban van képben? Mivel van problémád?
160.
jarlaxle
Lehet hogy Ultimate Kissé nyers, de veled ellentétben legalább képben van!
Viszont amit te művelsz arra nincsenek szavak..
157.
hajbel
#156: Mentségemre szóljon, hogy én nem lógok itt egész nap. Beírok valamit, amitől három kommenten keresztül ragel 2 órán keresztül. Nagyon jól szórakozom.
156.
Nyarlako
Nekem az beteges hogy tegnaptól nem unjatok.
152.
Marcus88
A lényeg,hogy erősebb lesz minden téren mint a 4,legyenek rá jó játékok azt jóéccakát!!!
149.
Jhonyy
Csak már jöjjön,szerintem 499euro nem olyan vészes ár,szerintem ilyen árba fog megjelenni.
Biztos én első napos vétel lesz....vagy hanem várok egy picit.
Amúgy várjunk hogy mutassanak egy hivatalos bejelentést...
148.
hajbel
#146: Költség szempontjából nem mindegy, hogy 8 giga gddr van az igp-n és még plusz 8 giga sdram van az alaplapon, vagy osztott. Ebből indult ki a vita.
146.
delphijos
#137: “amikor a konzol önkölségi árát firtattad, külön számoltad a vga-t és hozzá az sdramot a jelenlegi és a következő generációban is”

Amúgy az árnál nem mindegy hogy mondjuk 4 giga “rendszer” és 4 giga “graphic” memórával számol az ember ( főleg hogy úgyanolyannal, vagyis azonos árral ) vagy 1x8 “unified” memóriával számol ? De. A költség szempontjából teljesen mellékes hogy architekturálisan hogy van használva....
140.
tsulok
#133: Van SDRAM benne, 8GB GDDR5. A sima Xbox-ban meg DDR3, az is SDRAM. Kicsit olyan mintha azt mondanád, hogy a csimpánz nem emlős, mert főemlős.
130.
Fata Morgana
#129: A "puding próbája" lesz ez a gen-váltás is ahogy minden esetben.
129.
Fata Morgana
Szerintem felesleges itt messzemenő következtetéseket levonni kb. majdhogynem 0 infó van csak a szóbeszéd + Ígéret (amivel ugye tele a padlás).

UI.
Aki a bolti árakhoz viszonyít az kb. full hülye és fogalma sincs hogy működik a piac.
10-20 milliós (vagy ennél is több konzolok esetében) rendelési tételnél kb. fél áron kapja egy-egy cég az alkatrészeket.
Voltam olyan cégnél alkalmazott hogy 50% kedvezményem volt alkatrészekre és a cég még azon is bőven keresett.
Szóval a bolti árakhoz való viszonyítás semmit nem ér.
126.
hajbel
#124: Pont ugyanazt, amit leírtál.

#191: "Egyébként meg GDRAM és nem GSDRAM" :D
125.
delphijos
Amúgy 500-ért én se várok csodát. A 4K/60 nem butított grafikával – vagy felbontás trükközéssel¨ – az szerintem ennyiért esélytelen. Tudom sok embernek fontos a magas fps, de én inkább szebb grafikát látnék 30–al. Osztom Admin véleményét. Legyen 1080/60 vagy 4K/30, de az viszonylag kompromisszum mentesen...
124.
delphijos
#114: “a gsdram memóriáját használja osztva a rendszerrel”

Fogalmam since mit akar ez jelenteni...szerintem te se.

A lényeg, hogy közös GDDR5 memória van a gépben, amit egyszerre tud használni a CPU és a GPU (APU), igy nem kell az adatokat másolgatni mint amikor a VGA-nak dedikált saját memóriája van. ( Ilyenkor azokat az adatokat amiket mondjuk a GPU ¨állított elő¨ és a CPU-nak kell, a PCIe buszon keresztül át kell másolni ) De ettől nem lesz olcsóbb a memória....
123.
Nyarlako
#122: Duken, kapcsolják befele a PS3mat és rakd be az Uncharted trilogiat meg a last of ust és élvezd a mozis hatást, aztán nezd meg őket PS4en.
122.
Nyarlako
#85: “ Kaland tps játékoknak még jobban is áll a mozis hatás. ”

Elégtelen, ülj a helyedre.
115.
hajbel
#114: A 7850-et sörözés közben írtam, el is ismertem, hogy elírtam, ritka szar jellemre vall, hogy még mindig ezen lovagolsz. Ha elfogadsz egy tanácsot, inkább olvass a témában, hogy ne írj olyan óriási hülyeségeket, hogy ram van a PS4-ben, mert magadat járatod le. Ha már belejöttél az olvasásba, valami jellemfejlesztő írományt is szemvételezhetnél, talán akkor evolválsz arra a szintre, hogy felkeresel egy szakembert, aki segít feldolgozni a fursztrációidat, sérelmeidet.
109.
hajbel
#107: Persze, elképzelhető, hogy a jelen generáció cpu-ja még 4K-ban is képes visszafogni a gpu-t, ahová egyébként egy több generációs i3 is elég lenne.

#106: Világért se hagyd abba, én nagyon jól szórakozom :D Gondolom élet hiányában te is :D
107.
delphijos
#99: "akkor egy 5700 XT-n, ami 84%-al erősebb, miért ne futhatna 30 helyett 60 fps-en"

Ez azért a CPU-n is múlik, a mai gen abban nagyon gyenge, ezért van inkább a felbontás "eröltetve" mint a framerate....
104.
hajbel
#103: https://www.micron.com/products/dram/dram-vs-graphics-dram
Újabb konzolgenerációkban csak gdram van, azaz a grafikus egység memóriáját használja a rendszer operatív memóriaként.
103.
Duken
#101: Jól van én mégannyira hülye vagyok hozzá . Azért jó hogy vagytok és tanulok valamit én is. De tényleg! Bár azt még én is látom hogy ulti nagyon pécéként kezeli a konzolokat pedig ha jól tudom nem egésszen ugy vannak felépítve mint a pécék. Egyébként mi az a dram? :)
101.
hajbel
#94: Nagyon ért hozzá... Pár hete még azt bionygatta, hogy konzolban van dram.
100.
Duken
#96: Azért már nagyon megnézném hogy fog kinézni rajta az új GoW illetve ND gamek. Az az érzésem hogy nem fogok panaszkodni. :)
97.
Duken
#96: Ez egyértelmű bémeg! :D
96.
Yanez
#91: Egyet mondhatok barátom, bármilyen lesz is a hardver, minimum 5 évre jó lesz az. Úgyhogy ezen nincs is mit konverzésönölni. Ha hozzávágnak egy új GoW, Spiderman, GTA, UC, TLoU, Arkhamot és még pár ütős címet, vinni fogom, mint micimackó a mézesköcsögöt! Független attól, bírni fogja-e a 4K-t a masina. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...