PlayStation 5 - 499 dollár lehet a nyitóár?

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 21.
  • Pletyka
Link másolása
A legfrissebb szivárogtatások alapján legalábbis 499 dolláros árra és 2020 novemberére tervezett rajttal számolhatunk a PlayStation 5 premierjét illetően. Persze a Sony mindebből egyelőre még semmit sem erősített meg hivatalosan.

A szivárogtató ezúttal a PSErebus nevű személy volt, aki Twitteren osztotta meg a friss értesüléseit. PSErebus neve egyébként nem először bukkan fel a szivárogtatások kapcsán, ő volt az, akinek köszönhetően a The Last of Us 2 megjelenési dátumát is idő előtt tudtuk meg.

A friss infó szerint a „Sony Interactive Entertainment a PlayStation 5-öt számos országban 2020 ünnepi szezonjában indítja majd útnak, míg Észak-Amerikában 2020. november 20-tól, 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz kapható”.

A 499 dollár jelenleg 150-160 ezer forint környékére lőhető be (persze egy év alatt még bőven változhat az árfolyam), ami ugyan jóval magasabb a PlayStation 4 indulóáránál, a konkurens Xbox One X-ével megegyezik. A teljesítmény terén márpedig jókora ugrás várható a következő generációnál.

160.
160.
jarlaxle
Lehet hogy Ultimate Kissé nyers, de veled ellentétben legalább képben van!
Viszont amit te művelsz arra nincsenek szavak..
152.
152.
Marcus88
A lényeg,hogy erősebb lesz minden téren mint a 4,legyenek rá jó játékok azt jóéccakát!!!
149.
149.
Jhonyy
Csak már jöjjön,szerintem 499euro nem olyan vészes ár,szerintem ilyen árba fog megjelenni.
Biztos én első napos vétel lesz....vagy hanem várok egy picit.
Amúgy várjunk hogy mutassanak egy hivatalos bejelentést...
130.
130.
Fata Morgana
#129: A "puding próbája" lesz ez a gen-váltás is ahogy minden esetben.
129.
129.
Fata Morgana
Szerintem felesleges itt messzemenő következtetéseket levonni kb. majdhogynem 0 infó van csak a szóbeszéd + Ígéret (amivel ugye tele a padlás).

UI.
Aki a bolti árakhoz viszonyít az kb. full hülye és fogalma sincs hogy működik a piac.
10-20 milliós (vagy ennél is több konzolok esetében) rendelési tételnél kb. fél áron kapja egy-egy cég az alkatrészeket.
Voltam olyan cégnél alkalmazott hogy 50% kedvezményem volt alkatrészekre és a cég még azon is bőven keresett.
Szóval a bolti árakhoz való viszonyítás semmit nem ér.
125.
125.
delphijos
Amúgy 500-ért én se várok csodát. A 4K/60 nem butított grafikával – vagy felbontás trükközéssel¨ – az szerintem ennyiért esélytelen. Tudom sok embernek fontos a magas fps, de én inkább szebb grafikát látnék 30–al. Osztom Admin véleményét. Legyen 1080/60 vagy 4K/30, de az viszonylag kompromisszum mentesen...
100.
100.
Duken
#96: Azért már nagyon megnézném hogy fog kinézni rajta az új GoW illetve ND gamek. Az az érzésem hogy nem fogok panaszkodni. :)
97.
97.
Duken
#96: Ez egyértelmű bémeg! :D
96.
96.
Yanez
#91: Egyet mondhatok barátom, bármilyen lesz is a hardver, minimum 5 évre jó lesz az. Úgyhogy ezen nincs is mit konverzésönölni. Ha hozzávágnak egy új GoW, Spiderman, GTA, UC, TLoU, Arkhamot és még pár ütős címet, vinni fogom, mint micimackó a mézesköcsögöt! Független attól, bírni fogja-e a 4K-t a masina. :)
91.
91.
Duken
#84: De bszki Yanez ez a cikk a hardverről szól és tök jó kis konverzésön folyik itt. Már ezért is el vagyunk kurvulva? Persze van igazság abban amit mondasz de nem itt, ennél a cikknél , ennél a kommentszekciónál ahol a téma krva releváns. Egyébként a döntő nyilván a tartalom lesz és jöhet is egy cikk a várható vagy lehetséges nyitócímekrő. Ott majd arról pofázunk.
86.
86.
Állítólag belsős információ, hogy a kit valóban úgy néz ki, mint a képen és játék közben viszont irgalmatlanul hangos. Kvázi megvan már a PS5, elég fasza erős és reménykedni kell, hogy megjelenésre megoldják a hűtést. Mondjuk engem nem zavarna (főleg, hogy nem veszek), ha egy nagy hűtőradiátor lenne a konzol, csak ugye legyen halk. Állítólag hatalmas sebességet hoz az új generáció, ami annak is köszönhető, hogy sok lebegőpontos számítást, amit eddig a processzor végzett, átterheltek a videokártyára. (Mindez a plusz terhelés szerintem megint csak a 30 FPS-t fogja magával hozni a következő generációban.) Minden esetre, aki beszélt, azt mondta, hogy az a ps5 devkit dolog egy 400-450 ezres PC szintet hoz.

Ez volt az infó, én majd hiszem, ha látom. A Microsoft meg alapvetően semmit sem kímélve rá akar verni erőben a PS5-re. Én, mint mindig, marha kiváncsi leszek az új generációra. Csak aztán nehogy virsli legyen belőle megint.
84.
84.
Yanez
#76: Ez a lényeg kéremszépen! 4K vagy 1080, 60 vagy 30? Ezek ma már olyan dolgok, amelyeken nem éri meg vitatkozni/agyalni. Azért érdekes, hogy mindenkit rögtön a számok érdekelnek, nem pedig a tartalom. Jól mutatja mennyire elkurvult a gaming társadalom meg úgy az egész ipar.

Anno amikor tudtam, hogy jönni fog jövőre pl egy ps2, csak azon kattogott az agyam, hogy vajon milyen játékok lesznek rá és hogyan fognak kinézni.

Aztán ne essék félreértés, mert időnkben már köztudott, hogy a tartalom miatt nem kell aggódni, mert tömegesen jönnek a játékok, de az akkoris szomorú, hogy elsősorban nem ez érdekli az embereket egy nextgen konzol bejelentése kapcsán. Én már most fantáziálok arról, hogy vajon milyen lesz ps5-ön egy új gta vagy gow, és mit fognak tudni a játékok a szebb grafikán kívül. No meg pl mennyire lesznek realisztikusabbak a szimulátorok és a sportjátékok.
80.
80.
Duken
Viszont lehetne egy olyan opció hogy az alap mellé jön egy limitált elite kiadás, pl tripla erővel. Amit csak az elvetemült hardcore mag venne meg. Aztán ki tudja, lehet még többett kéne utángyártani és meglepődne a sony mennyien veszik de ezt a félgenes fszságot hanyagolhatnák. Nem is értem hogy miért nem adnak több lehetőséget, ők is jobban járnának ha az alapgép mellett egy izmosabb társa is lenne. Legalább nem kéne a fszméregető, panelsznob pécések hisztijét hallgatni. Azért kiváncsi lennék hogy itt a gk-n kinek van olyan igazi bszó gamer pécéje 2-3 millkáért...
76.
76.
Rezsidémon
Megjelenéskor majd kiderul, ér-e nekem ennyit. Ha jó cuccokat adnak ki hozzá és rendesen működik, megveszem. Nem kell ezt túlgondolni
74.
74.
Yanez
#70: Pontosan! Ezer olyan dolog van, ami a minőséget befolyásolja, de ez most hogy is jön ide??? Én azt prédikálom, hogy a nextgen minőségének végeredménye és teljesítménye még nem köztudott, mivel eddig nem voltak még hivatalos infók, meg amúgyis a megjelenés előtt nem sokkal még változtathatnak a hardveren, s épp ezért nem szoktak egy évvel a megjelenés előtt ilyen infókkal dobálózni. A terv mindig egy, a végeredmény viszont lehet más is, de mondom, az eddigi pletykákra ekkora jóslásokat híresztelni, logikátlanság.

Biztos, hogy nekem címezted a kommentet? :)
70.
70.
delphijos
#68: Abszolút Ultimate-el értek egyet. Az a gond, hogy a felbontás, meg a framerate az csak 2 paraméter, és sokan ezzel dobálóznak. De még ezer olyan dolog van ami a minőséget befolyásolja (és ezzel együtt a teljesítményt is ) . Az hogy megy a GLQuake 4K-ban a laptopomon, attol még nem lesz szebb a graf.....
69.
69.
delphijos
#66: Mert a 1440 végül nem lett TV szabvány. De szerintem nem olyan nagy baj, a HDReady-vel már egyszer behülyítették a népet... Nem kellett volna "4KReady"....
66.
66.
manderel
Amúgy tudja valaki hogy a TV gyártók miért hagyták ki az 1440p-s lépcsőt, és léptek rögtön Full HD-ról 4K-ra?

Lehet hogy azért mert túl kicsi előrelépés lett volna, de nem tudom, csak tippelek. Mindenesetre rendesen lábon lőtték a konzolgyártókat azzal, hogy gyakorlatilag nincsenek a piacon (ha akad is, ritkább mint a fehér holló) natív 1440p TV-k, semmilyen méretben. Monitorok persze vannak bőven.

Mondjuk így belegondolva az egyik konzolgyártó egyben TV gyártó is, és ők sem csináltak ilyet, pedig könnyebben elérhették volna a QHD 60 FPS-t, minimalizált kompromisszumokkal. Biztos megvan a racionális magyarázata ennek is.
59.
59.
adamsfamily
#49: One X-en nagyon kevés játék tudja a 4k 60 fps-t.A Forza 7 az egyik,de a Horizon 4 már csak 4k 30-ban fut.
Most olvastam,hogy 8k és 120 fps-ről nyilatkozott az egyik Microsoft-os forma a Scarlett kapcsán.Persze mindezt sugárkövetéssel egy AMD hajtotta gépben.Ha egy 5700 xt lesz benne,kíváncsi leszek,hogy mennyire lesz gond a melegedéssel.
58.
58.
ADMlN
Én személy szerint már annak is örülnék, ha a következő generációban standardá válnának a játékokban a 4K/30fps (quality) és az 1080p/60fps (performance) módok.
32.
32.
PS4jacksony
4K 60 fps re elég lesz a 8K hoz meg majd jön a PRO verziója úgyan úgy,...
31.
31.
Yanez
Látom sokan itt szinte már készpénznek veszik a pletykát. Lesz az szerintem 600 dolcsi is, és szinte biztos, hogy egy 2TB ssd is kegyelmesen megfér majd benne.
28.
28.
adamsfamily
Kíváncsi leszek,hogy az egymásra ígérgetésből mi fog megvalósulni.
Dobáloztak itt már 8K-val,meg 4K-60 fps-el,úgy hogy van ray-tracing is.Ami egy AMD kártyával szerintem kicsit science-fiction kategória,pláne hogy egy pénzügyi keretbe azért bele kellene férnie a gépnek.
4K-ban szerintem még az Nvidia ráncfelvarrt kártyáinál is vagy fps van,vagy ray-tracing.Főleg,ha a játékipar még tovább fejlődik.
Mindenesetre jövőre kiderül,de szerintem én várni fogok 2-3 évet és majd akkor ruházok be valamelyik konzolra.
22.
22.
manderel
#21: A PS4 devkit króm színű előlapi betétjének se hiszem, hogy praktikus okai vannak.
Persze a felvetés nem rossz.
21.
21.
delphijos
#13: "Az ufós verzió elég valószínű hogy már meg is valósult. Esélyes hogy a fejlesztői gépek olyanok."

Persze nem tudok több infót, én csak nem gondolnám hogy egy devkit-nél minek vacakolnának a belső ív "díszkivilágításával"....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...