PlayStation 5 - 499 dollár lehet a nyitóár?

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 21.
  • Pletyka
A legfrissebb szivárogtatások alapján legalábbis 499 dolláros árra és 2020 novemberére tervezett rajttal számolhatunk a PlayStation 5 premierjét illetően. Persze a Sony mindebből egyelőre még semmit sem erősített meg hivatalosan.

A szivárogtató ezúttal a PSErebus nevű személy volt, aki Twitteren osztotta meg a friss értesüléseit. PSErebus neve egyébként nem először bukkan fel a szivárogtatások kapcsán, ő volt az, akinek köszönhetően a The Last of Us 2 megjelenési dátumát is idő előtt tudtuk meg.

A friss infó szerint a „Sony Interactive Entertainment a PlayStation 5-öt számos országban 2020 ünnepi szezonjában indítja majd útnak, míg Észak-Amerikában 2020. november 20-tól, 499 dolláros ajánlott fogyasztói áron lesz kapható”.

A 499 dollár jelenleg 150-160 ezer forint környékére lőhető be (persze egy év alatt még bőven változhat az árfolyam), ami ugyan jóval magasabb a PlayStation 4 indulóáránál, a konkurens Xbox One X-ével megegyezik. A teljesítmény terén márpedig jókora ugrás várható a következő generációnál.

Ezek is érdekelhetnek

161.
hajbel
#160: Mivel kapcsolatban van képben? Mivel van problémád?
160.
jarlaxle
Lehet hogy Ultimate Kissé nyers, de veled ellentétben legalább képben van!
Viszont amit te művelsz arra nincsenek szavak..
159.
hajbel
#158: Ki az a mi? Te és a képzeletbeli barátaid, vagy Te és a többi éned? Csak szólok, hogy itt mindenki vágja, hogy kilóg a kapanyél a szádon.
158.
Ultimate
#157: Mi is hogy ilyen buta ember létezik mint te,ne aggódj.
De okosenged,majd a hivatalos specifikációknál és árnál emlékeztetlek mekkora agytröszt vagy addig is gsdramra rezolúcióval fel!...:D
157.
hajbel
#156: Mentségemre szóljon, hogy én nem lógok itt egész nap. Beírok valamit, amitől három kommenten keresztül ragel 2 órán keresztül. Nagyon jól szórakozom.
156.
Nyarlako
Nekem az beteges hogy tegnaptól nem unjatok.
155.
Ultimate
#154: Ott a link a cikkhez. Olvasgassad. Rezolúciózzál. Gsdram. Nincs ram a ps4-ben. 7850 a 2ik legerősebb 7es radeon... Gyöngyszemek..:D
Foggggalmatlan vagy az egész témában csak a netről összeszedett butaságaidat tolod miközben máig nem vagy képes felfogni miért van külön számolva a RAM ára és nettó baromságokat képzelsz a beszélgetésbe ami elsem hangzott.
154.
Ultimate
#151: Nem. Te tényleg nem érted miért. Buta vagy mint a tök. Elgépelni meg a telefon miatt.
Nem írok többet mert hülye vagy a témában.Ennyi az ügy. Puszi.
153.
hajbel
#150: Na, de tényleg írd le, most hanyagollak estig, addig írj még mellé egy regényt. Bevallom eddig nagyon jól szórakozom, főleg miután az elgépelésekből látom, hogy tiszta idegállapotban vagy :D
152.
Marcus88
A lényeg,hogy erősebb lesz minden téren mint a 4,legyenek rá jó játékok azt jóéccakát!!!
151.
hajbel
#150: Amikor a potenciális konzol árát számoltad, külön írtad az igp-ben szerepelő grafikus ramot és az sdramot is beleszámoltad az árba. Fogalmad nem volt róla, hogy osztott. Kíváncsi vagyok, hogy mi lehetett a kimoderált üzenet. Írd már le légyszi csillagokkal helyettesítve a trágár részeket!
150.
Ultimate
#148: Azt nem fogod fel hogy édesmindegy, mert egy adott kártya msrp ára van kalkulálva amiben az a ram NINCS benne...Nem vita volt hanem egy totál hozzánemértő ember elmebaja aki képes olyan állatságokat leírni hogy nincs ram a ps4-ben... Aki azt nem képes felfogni hogyaRAM árak mennyire számítanak.
Belinkeltem ott a,cikk. Külön számolva a ramot SZAKMAI oldalon. Ennyit rólad a képzelgéseudről a rezolúciós baromságodról, arról hogy mennyire vagy képben a hardverek tudásával, meg hogy mennyire törölheted ki a papíroddalaz üleped... Jogsija is sok embernek van aztán meg lehet nézni mennyi közük van a vezetéshez. Múltkor sem fogtad fel,most sem.És még te mondogatod másnak hogy problémái vannak meg tudatlan miközben látványosan nulla hozzáértéssel betolod abaromságaid mindezt még "sörözés" közben is... Az ilyen emberek miatt baj hogy lipótot bezárták.
149.
Jhonyy
Csak már jöjjön,szerintem 499euro nem olyan vészes ár,szerintem ilyen árba fog megjelenni.
Biztos én első napos vétel lesz....vagy hanem várok egy picit.
Amúgy várjunk hogy mutassanak egy hivatalos bejelentést...
148.
hajbel
#146: Költség szempontjából nem mindegy, hogy 8 giga gddr van az igp-n és még plusz 8 giga sdram van az alaplapon, vagy osztott. Ebből indult ki a vita.
147.
Ultimate
#146: Elöbb el kellene jutnia addig miért is külön. Nem fog.
146.
delphijos
#137: “amikor a konzol önkölségi árát firtattad, külön számoltad a vga-t és hozzá az sdramot a jelenlegi és a következő generációban is”

Amúgy az árnál nem mindegy hogy mondjuk 4 giga “rendszer” és 4 giga “graphic” memórával számol az ember ( főleg hogy úgyanolyannal, vagyis azonos árral ) vagy 1x8 “unified” memóriával számol ? De. A költség szempontjából teljesen mellékes hogy architekturálisan hogy van használva....
145.
Ultimate
#144: Végezetül nesze egy szakmai cikk aplaystatin szétboncolásával alkatrészenként dollárra. Nahát.. A RAM-ot is.
https://www.engadget.com/2013/11/19/ps4-costs-381-to-make-according-to-hardware-teardown/
144.
Ultimate
#143: Mindemellett hogy a szűk értelmi képességeddel felfogd miért is van külön számolva megemlítve a videó rész mellett, azért mert a 7850-ből nem volt 8gb ahogy az 5700-asból sincs 24gb vagyis ezeknek az msrp árában amivel kalkulálgatás van ez kurvára nincs benne.
De az sdram az sdram... Nincs ram a phééjesnégyben!....
143.
Ultimate
#138: Akkor leírom újra: Dobd ki a papírod mert látványosan fingod sincs az egészről,szóöveget sem tudsz értelmezni,és az a rövidítés hogy gsdram maximum a te fejedben létezik....

Persze téged necenzúrázzanak miközben a kommented java a személyemmel törődik miközben olyan buta vagy hogyhiába a linkek hiába írják már többen hogy mi van fújod és fújod beletolva a személyemmel kapcsolatos agymenésed....
142.
Ultimate
#140: Fájni fog....24 óraalattsem volt képes felfogni,és nem a ps4-ben nincs ram.....Sírva röhögős az elmúlt kommentoldal....
141.
Ultimate
#136: És abból meg be állítólag 24gb....
140.
tsulok
#133: Van SDRAM benne, 8GB GDDR5. A sima Xbox-ban meg DDR3, az is SDRAM. Kicsit olyan mintha azt mondanád, hogy a csimpánz nem emlős, mert főemlős.
139.
Ultimate
#138: Én vagyok a hülye már ott el kellett volna engednem mikor leírta hogy a Ps4-ben nincs RAM..... Én feladom ha akarja folytassa valaki ezzel a szerencsétlennel bár egyszerűbben nem lehet már leírni neki és úgyis csak fújni fogja hogy nincs,sdram mert nem képes felfogni az alapvető felvetést sem.
138.
Ultimate
#137: kimoderált üzenet
137.
hajbel
#135: graphic sdram, gsdram, gddr ram, ahogy tetszik. Még párszor leírom majd, mivel látom, hogy kényszers személyiségzavarod is van többek között, vagy csak ezzel akarod elterelni arról a témáról a figyelmet, hogy amikor a konzol önkölségi árát firtattad, külön számoltad a vga-t és hozzá az sdramot a jelenlegi és a következő generációban is, tehát itt szembesültél azzal, hogy dedikált sdram nincs a konzolban. Persze tökösnek kéne lenni és elismerni ha hibázol, nyilván ezt egy billentyűzet mögül keménykedő óvodástól nem elvárható feltétel. Ja és nem vagyok tanulatlan, informatikus mérnök vagyok, papírom van róla. Neked maximum orvosi papírod van a komplexusaid listájáról.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...