Az Amazon jövőre indítja a Stadia-szerű platformját?

  • Írta: Shifty
  • 2019. november 22.
  • Pletyka
Link másolása
Az év elején már felröppent a pletyka, miszerint az Amazon is csatlakozik a játékstreaming szolgáltatók közé, de azóta konkrétumok nem érkeztek az online áruházlánc terveiről. A CNET szerint azonban jövőre indulhat a szolgáltatás.

Idén tesztfázisban, de elrajtolt a Microsoft saját megoldása, a Project xCloud, amivel egészen komoly tervei vannak a redmondiaknak, és úgy tűnik, hogy a visszajelzések is pozitívak. Ezzel szemben a Google pont a héten indította el a Stadiát, ami viszont óriási bukásnak tűnik, többek között a technikai problémák és a rosszul belőtt üzletpolitika miatt.

Viszont nagyon úgy néz ki, hogy tényleg a játékstreaming lehet a jövő, nem véletlen, hogy az Electronic Arts is dolgozik a saját megoldásán, de év eleje óta tudjuk, hogy az Amazonnak is vannak arra vonatkozó tervei, hogy megkerülhetetlen piaci szereplővé váljon a szegmensben.

A CNET most épp arról ír, hogy az Amazon jövőre tervezi bejelenteni és valószínűleg elindítani a saját szolgáltatását. A magazin szerint a cég ennek érdekében minden követ megmozgatott, így komoly szakembereket csábítottak át más cégektől. A megoldás a cég saját felhőalapú szolgáltatására, az AWS-re építene.

Hogy milyen formában képzeli el a streaminget az Amazon, az egyelőre tisztázatlan, de miután az Amazon Prime előfizetéses rendszer keretében most is kapnak az előfizetők ingyenes játékokat, illetve a Twitch is a cég tulajdonában van, nem kizárt, hogy valami árukapcsolásos megoldással vezeti be a szolgáltatását a vállalat.

A projektet valószínűleg az sem gyorsította fel, hogy az Amazon Game Studios belsős csapatai által készített játékok közül többet le kellett lőni vagy egyszerűen csak semmit nem tudunk róluk. Ráadásul nemrég komoly létszámleépítést is eszközölt az Amazon. Saját tartalmak nélkül pedig nehéz lesz igazán vonzóvá tenni a streaming szolgáltatást.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...