Ingyenes lett a Deathgarden, de nincs ok az örömre

  • Írta: szlav
  • 2019. november 23.
  • Gyászhír
Link másolása
Hatalmas bukás lett a Dead by Daylight alkotóinak legújabb játéka, a Deathgarden: Bloodharvest, hiszen az aszimmetrikus multis cím még a hivatalos megjelenés előtt elveszítette az összes játékosát. Most mindnyájan kipróbálhatjuk a lelőtt projektet.

A Behaviour Interactive szép kört futott a Dead by Daylighttal, így egy pillanatra úgy tűnt, hogy kikövezett út áll a következő aszimmetrikus multis játékuk előtt. A Deathgarden: Bloodharvest tavaly augusztus óta volt elérhető a Steam Early Access programján belül, de hiába érkeztek a folyamatos frissítések, a játékosbázis mégsem maradt állandó - az utóbbi néhány hónapban már teljesen kihaltnak tekinthettük a játékot, az állandó közönség létszáma leírható volt mindössze két számjeggyel.

"Folyamatosan szemmel tartottuk a játékosaink létszámának csökkenését, közben pedig mindent megtettünk azért, hogy megoldást találjunk erre. Próbáltunk segítséget kérni, számba vettünk minden lehetséges opciót, de végül arra jutottunk, hogy semmi nem változtathatja meg a projekt sorsát" - írt a Deathgarden fejlesztőcsapata a rajongóknak szánt búcsúlevélben.

A fejlesztés és a támogatás tehát leáll, a csapat más projektekhez szervezi át magát, előtte azonban engedik, hogy még egy utolsót rúgjon az elveszett játékuk. A Deathgarden ugyanis kapott egy utolsó frissítést, amely három új térképet hozott, ezzel együtt a játék kilépett az Early Accessből és egyúttal teljesen ingyenessé vált. Az összes feloldható tárgy és kozmetikai kiegészítő mostantól mindössze egy Bloodba kerül - ez a Deathgarden fizetőeszköze, amelyet a program bő kézzel szór a meccsek során.

A fejlesztők december 12-én még tartanak egy utolsó streamet, amely során elbúcsúznak a játékosoktól. A Deathgarden szerverei az év végéig továbbra is élnek majd, de könnyen elképzelhető (habár egyelőre nem kimondottan megerősített), hogy 2020-ban ezek is leállnak.

5.
5.
CitromH
#4: A piac valóban nem mer kockáztatni, és hozza a századik lehúzásokat ugyanarról a címről, és valóban elférne egy két jó sztori+ single játék is a polcon. Én is rajongok/rajonganék értük. RTS is hiánycikk lett. Gondolom, ha lenne benne pénz biztos gyártanának többet. Nem tudok másra gondolni, mint a mai fiatalság nem tud elmélyülni egy történetben. Olvasni sem szoktak már 3 sornál hosszabb gondolatokat.

Ennek persze semmi köze ahhoz, hogy ez a játék milyen és miért lett végül ingyenes.
4.
4.
Extol
Tele a padlás már az ehhez hasonló hulladékkal, semmi újat nem tud mutatni a piac már évek óta, naná hogy a kutyának sem kell. Minőségi egyjátékos programokra van szükség, jó történettel, mi magával ragad és beleéli magát a játékos
3.
3.
CitromH
Szerintem kitűnő egy játék lehetett volna. Nagyon tetszett a vadász és tolvaj koncepció. Free hétvége alatt játszottam vele, végül nem vettem meg, mert úgy éreztem nincs meg benne, hogy hosszú távra le tudjon kötni. Ingyen mindenképpen adja majd, hogy azt a pár kört letoljam unalmas perceidben.

Hiba volt, hogy amikor próbáltam nem volt benne statisztika alapú matchmaking. Bárkit összerakott bárkivel. A núb szomszéd pistikét, aki mindenkit lecsíterez aki jobb nála, meg a profi fanatikust is. Így nehéz player baset növelni.

Nagy kár érte, hogy nem sikerült egy olyan koncepciót kitalálni rá, ami bent tartja a játékosokat hosszabb távon is, mert az alap, mint mondtam, nagyon jó.
2.
2.
pjoco
#1: Volt pár free hétvége régebben, de nem fogott meg egy percre se. Másik játékuk viszont sikeres és előkelő helyen áll a steam-en.
1.
1.
godach
Ilyenkor akik előre fizettek? Beszívták és kész?
(nem is hallottam a játékról,tehát nem azért érdekel mert buknék rajta, pusztán kíváncsi vagyok)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...