Pert vesztett a szexuális zaklatási ügyben a Riot

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 4.
  • Hír
Link másolása
Idén májusban jelentettük, hogy a Riot Games dolgozói sztrájkba kezdtek, mert a stúdió nem kezeli megfelelően a különböző etnikumokat ért inzultusokat és a szexuális zaklatási ügyeket. Ennek a vége lett egy nemrég lezárult bírósági ügy.

Mág májusban jelentettük, hogy a Riot Games több munkatársa is sztrájkba kezdett, mert a stúdió vezetősége nem igazán kezelte jól a korábbi alkalmazottak feljelentéseit, és lehetőség szerint igyekezett a panaszokat a szőnyeg alá söpörni, a bírósági eljárásoknak pedig keresztbe tenni.

Végül az ügy komoly sajtóvisszhangot kapott, így a Riot Games is kénytelen volt intézkedni. Ezt méltányolta a bíróság is, ugyanis az augusztusban lezárult tárgyalássorozat végén "mindössze" 10 millió dollárra büntették a stúdiót. Az indoklás szerint azért is kaphatott ennyire enyhe ítéletet a Riot Games, mert időközben több változást is eszközöltek a munkahelyi légkörön és kultúrán, ami remények szerint segíti, hogy a jövőben elkerüljék a hasonló eseteket.

A döntés értelmében a stúdiónak létre kell hoznia egy 10 millió dolláros alapot, amiből kártalanítania kell a 2014 novemberétől és a tárgyalás lezárásáig ott dolgozó közel 1000 nőt.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...