Mégsem tett le a Microsoft az olcsóbb Scarlettről?

  • Írta: fojesz
  • 2 napja
  • Pletyka
Régi pletyka, hogy a Microsoft Project Scarlett néven futó következő generációs konzolja valójában két különböző modellt takar, az utóbbi hónapokban viszont arról lehetett olvasni, hogy a redmondiak lemondtak az olcsóbbik kiadásról.

Anaconda és Lockhart. Ismerősen csengenek ezek a nevek? Régi pletyka már, hogy a Microsoft a Project Scarlett alatt valójában két konzolt ért: egy erősebb csúcsgépet, az Anacondát, és egy valamivel gyengébb, lemezmeghajtó nélküli és így olcsóbb kiszerelést, a Lockhartot. A sztorit végül idén nyáron fúrta meg a Microsoft-ügyekben megbízhatónak tartott Thurott, amely arról írt az E3-at követően, hogy a redmondiak elengedték a kétkonzolos megközelítést, és csak az Anacondára koncentrálnak.

Ezzel szemben a Kotaku most arról számolt be, hogy négy különböző forrásból is úgy hallotta, hogy a Microsoft mégsem tett le a Lockhartról. Habár a kommunikáció a high-end masinára volt kihegyezve az elmúlt időben, és még sok részlet nem világos, a lap szerint az Anacondára érdemes az Xbox One X, a Lockhartra pedig az Xbox One S utódjaként gondolni, nagyjából hasonló teljesítménybeli különbségre számíthatunk - a hírek szerint a fejlesztőknek mindkét modellt támogatniuk kell majd.

Az egyik fejlesztő szerint a Lockhart hasonló nyers grafikus számítási teljesítménnyel rendelkezik, mint a PlayStation 4 Pro, ez persze még korántsem jelenti azt, hogy a két konzol egy lapon említhető: egyrészt az új Xboxban már SSD ketyeg majd, a CPU pedig minden konzolos megoldásnál jobb lesz. A Microsoft állítólag a 4K-60 fps kombóra lő az Anacondával, míg a Lockharttal az 1440p-t és a 60 fps-t célozza, amit persze nem érdemes készpénznek venni, a játékok egy része biztosan nem éri majd el ezt a szintet.

Érdekes részlet, hogy a Microsoft nem igazán kommunikált a Scarlettről az E3 óta, erre több fejlesztő is panaszkodott a Kotakunak. Sokan arról számoltak be, hogy már rég megkapták a PlayStation 5 Prosperónak nevezett dev kitjét, ehhez képest a Scarlett fejlesztői készletére nehezebb volt lecsapni.

Ennek ellenére a legtöbb szakembernek már van képe arról, hogy mire lesznek képesek a következő generációs konzolok, noha arra még nincs egyértelmű válasz, hogy melyikük lesz az erősebb. A beszámolók szerint az új gépek rendkívül erősek lesznek, azonban alapvetően hasonló specifikációkkal rendelkeznek, így a legnagyobb különbségeket máshol, például az operációs rendszerük funkcióiban és az egyéb technológiai finomságokban kell keresni.

98.
crytek
#97: Aha mert a vásárló rakja oda igaz? Nem a kiadó aki látja steam áron a kutya se nyúlva hozzájuk ,mert alapból egy szarkupac minden...
97.
Korio
#96: "Mert egyszerűen nem hiszem el hogy nem tudnak értelmes horror összerakni pedig ennek a cégnek van pár db.. "
Ne csodálkozz, ha bundle-be veszi mindenkit.Ha nem vagy hajlandó fizetni a minőségért, akkor ne is várd el azt.
96.
crytek
#95: Amiket beszerzek kép alapján nincs ráírva sose mikor fogom tolni. Meghatározhatatlan. Ergo nem tudom így ez alapján nem is vásárolok. Kb minden jó cucc azonnal kéne mert fejben megvan hogy szénné játszanám mert tetszik ,de a valóságban mégsem tolom. Most pl itt a Halo Reach a game passba le is szedtem de mégis a indie game studió moslék horrorjait pergetem. Mert egyszerűen nem hiszem el hogy nem tudnak értelmes horror összerakni pedig ennek a cégnek van pár db..
95.
Nyarlako
#94: Mert olcsóbban kijönnel ha csak azt venned ami erdekel a sok azar helyett amit sose tolsz majd és meg elvezned is.
94.
crytek
#93: Mitől lenne kibaszás? A kibaszás az volna amit mondotok hogy drágán kéne vásároljak játékot. Nos az totál értelmetlen lenne. A tartalékolásnak meg legalább a családom majd látja a hasznát
93.
Nyarlako
#92: Akkor meg főleg nem értem ezt a Pató Pál úr mentalitást de mindenki úgy baszik ki magával ahogy jólesik.
92.
crytek
#91: Amióta dolgozok minden pénzem félreteszem szóval nekem ezzel semmi gondom nem lesz. A bankba is állandóan lekötöm valamibe hogy forogjon vagy tőzsdézek hogy még több legyen. Egyszer valakinek valamire jó lesz majd.

De én ilyeneket ,hogy nyugdíjas kor nem agyalok mert 50-et nem élem majd meg pedig minél tovább szeretnék élni ,de ez nem kívánságműsor.
91.
Korio
#83: Szerencsére sokan nem úgy gondolkoznak mint te.
"Nincs gyereken nem is akarok soha"
Természetesen ez magánügy, de egyben közügy is.Remélem teszel félre nyugdíjas éveidre, mert az aktív dolgozók fizetik a nyugdíjakat,egészségügyet stb... .Természetesen a hozzád hasonló gondolkodásúak sírni fognak, hogy szar az egészségügy, kevés a nyugdíj, nem tudok csoszogni a járdán mert nincs leaszfaltozva... .Ahogy előttem is írták ok-okozat.
Legalább fogtad volna rá, hogy azért nem akarsz gyereket, mert CO2-t bocsát ki.Amit megértenék, és javasolnám, hogy lehet kezdeni Afrikában és Indiában a CO2 csökkentését... .
90.
godach
#89: Felvázoltam már neki, hogy lehet az első részt megcsinálják önerőből vagy hitelből, de annak a bevétele fogja fedezni vagy rosszabb esetben megalapozni a következőt. Mint láthatod, hiába.
89.
DeKor
#88: Nekem az megdöbbentő, hogy ez a nagyon egyszerű ok-okozati összefüggés, amit felvázoltál nem egyértelmű mindenkinek. És ezt még lehetne görgetni bőven tovább, de már ennyi is tökéletesen elég ahhoz, hogy lássuk, miről van szó.
88.
Nyarlako
#87: Nem ér fel az eszéig ha eladás nincs akkor következő játék se lesz, vagy majd nem az eladásból hanem mindenhol mikrotranzakcio jon dögivel.
A pass rendszer is erre biztatja a fejlesztést, legyen az alap game szét vágva ezer dlcre és meg azon felül is monetizalva.
87.
DeKor
#86: Húha. Ez komoly baj. Általában nem áll szándékomban senkit megsérteni, úgyhogy most veszek egy jó nagy levegőt és hátralépek. Addig a pillanatig szoktam kérdésekkel, vagy akár szembesítéssel helyesbíteni egy ember szemléletmódját, amíg annak látom értelmét, tehát amíg úgy gondolom, hogy van a másik oldalon egy befogadásra alkalmas személy. Úgyhogy mostantól hagyom, hogy tovább kommentelj amit csak akarsz, mindegy, mennyire van elrugaszkodva a valóságtól.
Egyúttal az életed hátralévő részében nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked.
86.
crytek
#84: "De egyébként az, hogy a fejlesztők igenis abból a pénzből élnek, amit a játékosok kifizetnek a játékokért, annyira evidens, hogy tényleg ne kelljen kifejteni."

Persze álmodj még ilyen szépeket..azért jönnek ki félkészen mert ha félkész szar valami meg bugos amit a fél világ elkezd egyből gyűlölni az akkor több pénzt hoz igaz? Ne legyél már vicces ,még nincs április 1 aztán még valaki elhiszi.

+ egy új cég aki most áll őssze milyen bevételből csinálja az élete első játékát? Ja hogy vannak a háttérben más dolgok is amik a szálakat mozgatják. El is jutottunk oda hogy butaságokat beszélsz.
85.
Ooorky
#63: Nem védem, de szándékosan kelti a feszkót amikor unatkozik (gondolom éjszakás ücsörgős/alvós ügyelet) és minden egyes alkalommal rácuppantok. Az első alkalommal én is ugrottam, de annyira ismétlődő (unalmas) az egész, hogy inkább hagyom a f*szba, ha nem szólnak hozzá eltűnik napokra és csak akkor szól hozzá ha értelmes hírt hoz.
Amiknek én kifejezetten örülök, mert pl. Kingdom Come DLC bundle-t is ő írta le hová dugták el :-)

Személy szerint sokkal károsabbnak tartom azokat akik minden szemetet előrendelnek, miattuk tartunk ott ahol.
84.
DeKor
#79: A probléma a globális gondolkodás hiányával van. Azaz nagyon sok ember nem képes hosszabb távon meghatározni egy adott történés következményeit, maximum a saját szűk környezetére - de leginkább saját magára - kivetítve.
De egyébként az, hogy a fejlesztők igenis abból a pénzből élnek, amit a játékosok kifizetnek a játékokért, annyira evidens, hogy tényleg ne kelljen kifejteni.
83.
crytek
#81: Politika ma ahogy másoktól hallom akik sírnak mivel mint mondtam nem érdekel...

- migránsok: Engem nem zavarnak---> így lapozzunk
- családi hitelek gyerek után : Nincs gyereken nem is akarok soha, hitelek sem érdekelnek ,nem is lesz soha ---> Ok haladjunk

Azt nincs is más kb ennyi.. ezért is írtam engem nem érint. Engem nem a kormány fizet hanem a munkáltatom ő dönti -e ad-e fizetés emelést (mindenkinek adnak aki nem debil) és nem a kormány...
Szóval nincs egyetlen egy olyan mozzanat a politikában ami engem rosszul érintene.
82.
crytek
#79: A bundlezott cuccok (Humble havi ami komolyabb) 85%-ban nem bukások. Sok esetben a game már visszahozta a költségeket de már nem igen fogyhat = szinte ingyen odaadják az alapot mert ugyis mindenki rohan fullossá tenni a dlc csomagokkal így nekik tiszta bevétel jön ,mivel ezek mindig drágábbak mint a sima alap game ára.
Ez jó promo.. sokszor egy 2. rész érkezése előtt teszik bele az elsőt.
81.
delphijos
#56: "Én pl leszarom a politikát mert nem érdekel mivel engem nem érint"

Ez viszont butaság. Oké hogy ha nem politizál az ember, de az hogy konkrétan mi történik a politiában ( veled vagy nélküled ) az mindenkit érint....
80.
godach
#72: Nem tudom hogy jött ez most ide, szerintem nem is nekem akartad írni.
79.
delphijos
#60: Pedig ez így van. Egy konkrét címnél, a fejlesztő fizetése nem az eladáson múlik. Az hogy késöbb ( ha bukta van ) bezár a stúdió, vagy becsődöl a kiadó ( rosszabb esetben ) az más kérdés.... Amúgy meg ami már bundle-ban jön, az már úgyis ott tart hogy bejött belőle a pénz, vagy már rég bukó volt....
78.
crytek
#77: Könnyebbet kérdezz.. ezek 7-10+ éves játékok arra sem emlékszem mi volt tegnap.
77.
DeKor
#75: És azokért a játékokért mennyit fizettél, amiket szívesen tolsz ki többször is?
76.
crytek
#74: Kártya kiszedésre van program aki érdekel csinálja. Én amit felrakok és játszom majd befejezem. A kártyák csak egy mellékes jó dolgok. Sosem indítottam el csak azért egy játékot mert kártya van benne.Ha game közben kiesik kiesik.(Ez alol kivétel amikor egy 10 perces game-be raknak 4-5 kártyát mivel az nem esik ki 10 perc alatt)

Más:
A Halo MC Collection mi durva már steam-en? Ha nem rendszerhiba már most durván széjjelverte steam eladásilag pl a Jedit.. Már most 2 milla felett van. Ezen is látszik ,hogy mennyi embert érdekel egy exklúziv kollekció mégse adtak el rá 2+ millió konzolt mert akkora ereje mégsincs a címeknek hogy az emberek konzlolt vegyenek bármelyikért is
75.
crytek
#73: Pénzileg semmire. De egy játék nem csak a pénzről szól ám.. a kedvenceimet rengetegszer végigviszem ez meg is mutatja mik a jó game-et

Mert amíg egy mai pl fps-t egyszer végigtolok eszembe se lenne elővenni, addig a régi atom fps címeket már 10-en sokadjára tolom le..
74.
Nyarlako
#72: Legalább jatszanal velük, de a steam jatekaid 95%a addig futott ameddig kiszedted a kártyákat eladni idle 2-3 orat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...