Mégsem tett le a Microsoft az olcsóbb Scarlettről?

  • Írta: fojesz
  • 2019. december 4.
  • Pletyka
Régi pletyka, hogy a Microsoft Project Scarlett néven futó következő generációs konzolja valójában két különböző modellt takar, az utóbbi hónapokban viszont arról lehetett olvasni, hogy a redmondiak lemondtak az olcsóbbik kiadásról.

Anaconda és Lockhart. Ismerősen csengenek ezek a nevek? Régi pletyka már, hogy a Microsoft a Project Scarlett alatt valójában két konzolt ért: egy erősebb csúcsgépet, az Anacondát, és egy valamivel gyengébb, lemezmeghajtó nélküli és így olcsóbb kiszerelést, a Lockhartot. A sztorit végül idén nyáron fúrta meg a Microsoft-ügyekben megbízhatónak tartott Thurott, amely arról írt az E3-at követően, hogy a redmondiak elengedték a kétkonzolos megközelítést, és csak az Anacondára koncentrálnak.

Ezzel szemben a Kotaku most arról számolt be, hogy négy különböző forrásból is úgy hallotta, hogy a Microsoft mégsem tett le a Lockhartról. Habár a kommunikáció a high-end masinára volt kihegyezve az elmúlt időben, és még sok részlet nem világos, a lap szerint az Anacondára érdemes az Xbox One X, a Lockhartra pedig az Xbox One S utódjaként gondolni, nagyjából hasonló teljesítménybeli különbségre számíthatunk - a hírek szerint a fejlesztőknek mindkét modellt támogatniuk kell majd.

Az egyik fejlesztő szerint a Lockhart hasonló nyers grafikus számítási teljesítménnyel rendelkezik, mint a PlayStation 4 Pro, ez persze még korántsem jelenti azt, hogy a két konzol egy lapon említhető: egyrészt az új Xboxban már SSD ketyeg majd, a CPU pedig minden konzolos megoldásnál jobb lesz. A Microsoft állítólag a 4K-60 fps kombóra lő az Anacondával, míg a Lockharttal az 1440p-t és a 60 fps-t célozza, amit persze nem érdemes készpénznek venni, a játékok egy része biztosan nem éri majd el ezt a szintet.

Érdekes részlet, hogy a Microsoft nem igazán kommunikált a Scarlettről az E3 óta, erre több fejlesztő is panaszkodott a Kotakunak. Sokan arról számoltak be, hogy már rég megkapták a PlayStation 5 Prosperónak nevezett dev kitjét, ehhez képest a Scarlett fejlesztői készletére nehezebb volt lecsapni.

Ennek ellenére a legtöbb szakembernek már van képe arról, hogy mire lesznek képesek a következő generációs konzolok, noha arra még nincs egyértelmű válasz, hogy melyikük lesz az erősebb. A beszámolók szerint az új gépek rendkívül erősek lesznek, azonban alapvetően hasonló specifikációkkal rendelkeznek, így a legnagyobb különbségeket máshol, például az operációs rendszerük funkcióiban és az egyéb technológiai finomságokban kell keresni.

105.
Kawada
#104: Sose zártam ki annak a lehetőségét, hogy troll. De egy troll nem feccöl ennyi energiát a hülyeségébe. :)
104.
Ooorky
#103: Pedig most DeKor-nak van igaza, szétsz*pat titeket a trollkodásával...
102.
Heldengeist
#99: A kiadó semmiből nem fejleszt. A fejlesztő fejleszt és a pénznek nem feltétlenül kell kiadótól jönnie.
100.
DeKor
#99: Egy újabb áldozata vagy a profi trollnak, aki csak úgy be-be szúrogat egy-két elejtett félmondatot, és figyeli, mit reagálnak a nyilvánvaló hülyeségeire. Jó döntés, hogy nem reagálsz a jövőben a kommentjeire, az ilyeneknek az a haláluk, ha nincs közönségük.
99.
Norbaszki
#98: Crytek nem szokásom kommentelni az oldalon, mert nem lenne célravezető.. Te egy szűklátókörű proli vagy és pont. Ahogy a főnököd álltál kiosztott béremelést említed.... Szerinted ez nem függ egy ország politikai és gazdasági helyzetétől, hogy mennyit képes fizetni egy adott munkahely, egy adott állást betöltőnek? Akkora suttyó vagy b*zdmeg, hogy nem fogod fel ésszel, hogy egy kiadó a bevételéből fejleszt? Ha egy adott cím tetszik, megveszed, ergo dől a pénz a kiadónak... Így tudják, hogy az adott cím mennyire arat sikert a felhasználók körében és ennek mentén elkezdhetik fejleszteni egy játék következő részét... Nem akarsz gyereket? Kinek tőzsdézel, meg kötsz le, fektetsz be pénzt, a sírkővesnek? Annyi eszed van, mint egy zsák molylepkének.... Nem kívánok a továbbiakban a kommentjeidre reagálni, de muszáj volt hangot adnom az ellenérzésemnek, a türhő, nemtörődöm, nettó hülyeségeiddel szemben, te ostoba proli...
98.
crytek
#97: Aha mert a vásárló rakja oda igaz? Nem a kiadó aki látja steam áron a kutya se nyúlva hozzájuk ,mert alapból egy szarkupac minden...
97.
#96: "Mert egyszerűen nem hiszem el hogy nem tudnak értelmes horror összerakni pedig ennek a cégnek van pár db.. "
Ne csodálkozz, ha bundle-be veszi mindenkit.Ha nem vagy hajlandó fizetni a minőségért, akkor ne is várd el azt.
92.
crytek
#91: Amióta dolgozok minden pénzem félreteszem szóval nekem ezzel semmi gondom nem lesz. A bankba is állandóan lekötöm valamibe hogy forogjon vagy tőzsdézek hogy még több legyen. Egyszer valakinek valamire jó lesz majd.

De én ilyeneket ,hogy nyugdíjas kor nem agyalok mert 50-et nem élem majd meg pedig minél tovább szeretnék élni ,de ez nem kívánságműsor.
91.
#83: Szerencsére sokan nem úgy gondolkoznak mint te.
"Nincs gyereken nem is akarok soha"
Természetesen ez magánügy, de egyben közügy is.Remélem teszel félre nyugdíjas éveidre, mert az aktív dolgozók fizetik a nyugdíjakat,egészségügyet stb... .Természetesen a hozzád hasonló gondolkodásúak sírni fognak, hogy szar az egészségügy, kevés a nyugdíj, nem tudok csoszogni a járdán mert nincs leaszfaltozva... .Ahogy előttem is írták ok-okozat.
Legalább fogtad volna rá, hogy azért nem akarsz gyereket, mert CO2-t bocsát ki.Amit megértenék, és javasolnám, hogy lehet kezdeni Afrikában és Indiában a CO2 csökkentését... .
90.
godach
#89: Felvázoltam már neki, hogy lehet az első részt megcsinálják önerőből vagy hitelből, de annak a bevétele fogja fedezni vagy rosszabb esetben megalapozni a következőt. Mint láthatod, hiába.
87.
DeKor
#86: Húha. Ez komoly baj. Általában nem áll szándékomban senkit megsérteni, úgyhogy most veszek egy jó nagy levegőt és hátralépek. Addig a pillanatig szoktam kérdésekkel, vagy akár szembesítéssel helyesbíteni egy ember szemléletmódját, amíg annak látom értelmét, tehát amíg úgy gondolom, hogy van a másik oldalon egy befogadásra alkalmas személy. Úgyhogy mostantól hagyom, hogy tovább kommentelj amit csak akarsz, mindegy, mennyire van elrugaszkodva a valóságtól.
Egyúttal az életed hátralévő részében nagyon sok boldogságot és jó egészséget kívánok neked.
86.
crytek
#84: "De egyébként az, hogy a fejlesztők igenis abból a pénzből élnek, amit a játékosok kifizetnek a játékokért, annyira evidens, hogy tényleg ne kelljen kifejteni."

Persze álmodj még ilyen szépeket..azért jönnek ki félkészen mert ha félkész szar valami meg bugos amit a fél világ elkezd egyből gyűlölni az akkor több pénzt hoz igaz? Ne legyél már vicces ,még nincs április 1 aztán még valaki elhiszi.

+ egy új cég aki most áll őssze milyen bevételből csinálja az élete első játékát? Ja hogy vannak a háttérben más dolgok is amik a szálakat mozgatják. El is jutottunk oda hogy butaságokat beszélsz.
85.
Ooorky
#63: Nem védem, de szándékosan kelti a feszkót amikor unatkozik (gondolom éjszakás ücsörgős/alvós ügyelet) és minden egyes alkalommal rácuppantok. Az első alkalommal én is ugrottam, de annyira ismétlődő (unalmas) az egész, hogy inkább hagyom a f*szba, ha nem szólnak hozzá eltűnik napokra és csak akkor szól hozzá ha értelmes hírt hoz.
Amiknek én kifejezetten örülök, mert pl. Kingdom Come DLC bundle-t is ő írta le hová dugták el :-)

Személy szerint sokkal károsabbnak tartom azokat akik minden szemetet előrendelnek, miattuk tartunk ott ahol.
84.
DeKor
#79: A probléma a globális gondolkodás hiányával van. Azaz nagyon sok ember nem képes hosszabb távon meghatározni egy adott történés következményeit, maximum a saját szűk környezetére - de leginkább saját magára - kivetítve.
De egyébként az, hogy a fejlesztők igenis abból a pénzből élnek, amit a játékosok kifizetnek a játékokért, annyira evidens, hogy tényleg ne kelljen kifejteni.
83.
crytek
#81: Politika ma ahogy másoktól hallom akik sírnak mivel mint mondtam nem érdekel...

- migránsok: Engem nem zavarnak---> így lapozzunk
- családi hitelek gyerek után : Nincs gyereken nem is akarok soha, hitelek sem érdekelnek ,nem is lesz soha ---> Ok haladjunk

Azt nincs is más kb ennyi.. ezért is írtam engem nem érint. Engem nem a kormány fizet hanem a munkáltatom ő dönti -e ad-e fizetés emelést (mindenkinek adnak aki nem debil) és nem a kormány...
Szóval nincs egyetlen egy olyan mozzanat a politikában ami engem rosszul érintene.
82.
crytek
#79: A bundlezott cuccok (Humble havi ami komolyabb) 85%-ban nem bukások. Sok esetben a game már visszahozta a költségeket de már nem igen fogyhat = szinte ingyen odaadják az alapot mert ugyis mindenki rohan fullossá tenni a dlc csomagokkal így nekik tiszta bevétel jön ,mivel ezek mindig drágábbak mint a sima alap game ára.
Ez jó promo.. sokszor egy 2. rész érkezése előtt teszik bele az elsőt.
81.
delphijos
#56: "Én pl leszarom a politikát mert nem érdekel mivel engem nem érint"

Ez viszont butaság. Oké hogy ha nem politizál az ember, de az hogy konkrétan mi történik a politiában ( veled vagy nélküled ) az mindenkit érint....
80.
godach
#72: Nem tudom hogy jött ez most ide, szerintem nem is nekem akartad írni.
79.
delphijos
#60: Pedig ez így van. Egy konkrét címnél, a fejlesztő fizetése nem az eladáson múlik. Az hogy késöbb ( ha bukta van ) bezár a stúdió, vagy becsődöl a kiadó ( rosszabb esetben ) az más kérdés.... Amúgy meg ami már bundle-ban jön, az már úgyis ott tart hogy bejött belőle a pénz, vagy már rég bukó volt....
78.
crytek
#77: Könnyebbet kérdezz.. ezek 7-10+ éves játékok arra sem emlékszem mi volt tegnap.
77.
DeKor
#75: És azokért a játékokért mennyit fizettél, amiket szívesen tolsz ki többször is?
75.
crytek
#73: Pénzileg semmire. De egy játék nem csak a pénzről szól ám.. a kedvenceimet rengetegszer végigviszem ez meg is mutatja mik a jó game-et

Mert amíg egy mai pl fps-t egyszer végigtolok eszembe se lenne elővenni, addig a régi atom fps címeket már 10-en sokadjára tolom le..
73.
DeKor
#72: Ha számodra egy játék nem ér többet 1 dollárnál, akkor egyértelmű, hogy nem tartod sokra a játékokat. Így pedig adja magát a kérdés - amit emlékeim szerint nem én teszek fel először -, hogy mit keresel itt?
72.
crytek
#70: Nem tudom te az accountjaiddal amiket bárhol használsz kiknek a nevében írogatsz, de én a sajátomban teszem mindig

Így számomra ez alap "nem is ér többet, bundleban jó lesz, 1$-nál többet nem ér" mivel egyik sem ér számomra többet a lent leírt ok miatt.

És ismét: Véleményt nyilvánítani meg akkor és arról lehet amiről akarok. Nincs vásárláshoz kötve még mindig. Az hogy neked fáj arról nem tehetek.
70.
godach
#63: Itt amúgy egyáltalán nem azzal van baj, hogy spórol valaki. Elmondtam már, nekünk is van közös accountunk ami szintén nem annyira sportszerű. De Ő nem is játszik csak a nagy ritkaságokkal, ellenben véleményt formál olyan játékokról és egyben ezek rajongótáboráról akik szeretik a játékot és súlyos ezreket fizetnek ki érte. "nem is ér többet, bundleban jó lesz, 1$-nál többet nem ér" stb. Ha kicsit figyelmesebben fogalmazna az ég világon semmi gond nem lenne.
Van aki szalvétát gyűjt, van aki dobozokat vagy csokispapírt. Ő játékokat. Én ezt tiszteletben tartom. Viszont olyan dolgokat minősít, amihez akkor közé sincs viszont aki játszik vele, jogosan van felháborodva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...