PC-re is megjelenik a Horizon: Zero Dawn?

  • Írta: Shifty
  • 2019. december 5.
  • Pletyka
Link másolása
Egy orosz újságíró, Anton Logvinov szerint a Guerrilla Games hamarosan bejelenti, hogy PC-re költözik a 2017-ben megjelent, PlayStation 4-exkluzív Horizon: Zero Dawn. Az átirat állítólag jövő februárban debütál.

A Guerrilla Games a 2017-ben megjelent Horizon: Zero Dawn óta nemigen hallatott magáról, de úgy tűnik, ennek több oka is volt. Egyrészt a csapat minden bizonnyal teljes erőbedobással dolgozik Aloy kalandjának folytatásán, másrészt nem kizárt, hogy egy másik Horizon-projekt is lapul a stúdiónál. Előbbire már kaptunk bizonyítékot, hiszen gőzerővel toborozza az új munkatársait a stáb, az utóbbiról viszont egy friss pletyka kapcsán merült fel.

Egy orosz újságíró, Anton Logvinov ugyanis most arról számolt be, hogy tudomása szerint készül a Horizon: Zero Dawn PC-s változata, amit még idén bejelentenek. Logvinov szerint a PC-s átirat valamikor februárban jelenik meg, ráadásul az úriember azt állítja, hogy a Sony a jövőben jobban ráfekszik a PC-s változatokra, így előfordulhat, hogy néhány PlayStation 5-re készülő új, exkluzív játék számítógépeken is elérhető lesz.

63.
63.
kamgecam
#54: Ezzel az üzleti modellel szerintem is mindenki jól járna. Azok akik hc ps fannok meg azok is akik mondjuk csak pécén szeretnek játszani nem akarnak konzolt venni ès leszarják hogy mikor jelenik meg rá egy egy ps ex.
61.
61.
Ez az ex kérdés annak idején kezdett háború tárgya lenni, amikor a 360 és a ps3 jött, mert ott marketingelték hangsúlyosan ezzel a játékokat. Ez szerintem nagyon sok tébolyult embert, vagy legalábbis véleményt szült és öldöklő platformháborúkban vesztette életét sok account az oldalakon. Tiszta dráma, a mai napig viszem a virágot mindig az eltemetett accok sírjaira. Vagy mi? Nekem az egy általános véleményem, hogy ha egy játék exkluzív, attól még nem lesz jobb, viszont lehetnek kurva jó exkluzív játékok. Vagyis nem lehetnek, hanem konkrétan vannak.

Ezt arra szeretném kifuttatni, hogy egyéni ízlés kérdése alapján, mondjuk vagy 30 jó exkluzív játék van, ami mindenképp egy tök jó dolog, de azok közül ami tényleg hasonlóan jó, mint beállítják, mondjuk csak 3-4 db. Abból meg érdekel engem max 1, de ha erőltetem, akkor 2. És ezt szerintem minden platform kizárólagos használója elmondhatja bármelyik másik kettőről. Mondjuk ha egyszer csak megjelenne valami játék, ami engem érdekel ebből a kategóriából, akkor simán megvenném. Most ez a Horizon Zero Dawn pl nem érdekel, mert egy általam nem annyira kedvelt stílusban van. Viszont a Beyond és Detroit párost előrendeltem és várom is az utóbbi megjelenését.

Nem rossz dolog ez, ugyan annak a jó játéknak a készítője kap tőlem is pénzt lóvéra és ettől majd nem csak a PS-re, hanem nekem is gépre tud majd pont ugyan olyan jó játékot készíteni. Hogy ezt valaki esetleg sajnálja, az az ő baja, de az nem is gamer. A David Cage-ék pl maguktól akarták, hogy ne legyen ex a játékuk, ahogy Kojima is. Az egy dolog, hogy honnan kapsz pénzt fejlesztésre, de utána a bevétel egy másik, a harmadik, talán fő dolog meg az, hogy egy fejlesztő alapból akarja, hogy a cuccával mindenki játszhasson.

A Sony, mondjuk pont nem akarja kifejezetten, hogy a cuccával mindenki játszhasson, de elérték a bevételmaximalizálás egy olyan pontját, ahonnan már csak lejtő van. Egy Uncharted 4 bekerülési költségét csak marketingköltségbe tudod elírni. Hiába sikeres a Horizon, vélhetően nem hozta vissza az árát. Mindegy mennyi milliót adtak el belőle, bundle-ben volt a géppel együtt. Így a Sony az egyik zsebéből a másikba tudott csak pénzt elírni, az meg még mindig csak ugyan az, hogy találtam a kabátom zsebében egy ötezrest. Akkor is az én pénzem volt.

Szóval jelenjen csak meg minden mindenre, nem kel ltizedelgetni, szeletelgetni a vevőket és ettől PS-re is, PC-re is és ezzel együtt Xbox-ra is több eladás lesz és ezultal csak jobb játékok lesznek.
55.
55.
godach
Amúgy ilyesztő látni a kommenteket a ps csoportokban, amikor jön egy hír, hogy egy exkluzív game megjelenik pc-re is. Mintha világ vége lenne, de komolyan. Pedig örülni kellene hogy máshol is arathat sikert. Talán a Resistance vagy a MotorStorm sem került volna erre a sorsra ha nem Csak ex :/
54.
54.
godach
#50: Két élű ez a dolog, mert az emberek makacsak. Lásd Gears of War vagy Fable. Biztos volt aki ezek miatt vették 360-at mert a köv rész csak arra jelent meg. Viszont nem biztos, hogy egy első rész után többen fognak konzolt venni, mint ahányan megvennék a játékot pc-re. Itt jön képbe az emberi makacsság, amivel kezdtem.

A Detroit vagy a többi most megjelent QD cím tökéletes példa erre. Amikor már jön a generáció vége, akkor ki kell dobni minden lehető legjobb Exkluzívot másra is, hogy az emberek megszeressék. Nincs rinya mert utólag megkaptam. Egy port pedig szerintem tized annyiba nem kerül, mint egy fejlesztés. Mindenki jól jár és a PS5-nek is meg van ágyazva.
Generáció elején viszont kiadni egy első részt mindenre majd a többit nem sportszerű. Nem vagyok nagy lázadó de már csak azért sem venném meg.
Az első példa viszont tök szimpi (nekem). Én úgy csinálnám.
50.
50.
kamgecam
Oh az exkluzívok! :D Már 4-5 évvel ezelőtt megmondtam (he he) mikor a gk hangos kisebbsége temette az exkluzívokat, hogy nem mennek sehova. Sőt csak erősödnek hál Istennek, így még több erős és igényes játékot kapunk, amiért a többség és magam is a PlayStationt választotta a jelen generációban. Ez csak erősődni fog next genben, sőt az exkluzívok új korszakát fogjuk élni. Jó ötlet ezekből párat kiadni pécére mert a bevételből, még inkább tudják a belső fejlesztő studióikat támogatni, de rettentő naív, (vagy csak nem ért a játékipar működéséhez és nem érdekli a gaming,) aki azt hiszi hogy az exkluzívok ideje lejárt és jelentéktelenek, oh nem, épp az ellenkezője történik. Streamig mindenhol lesz, gamepass mindenhol lesz előbb utóbb, mi fogja végsősoron szolgáltatás eladni pistike? Na mi? Igen, kitaláltad. Tartalom. Olyan tartalom ami csak és kizárólag annál a bizonyos szolgáltatónál érhető el. És ha két fagyizó közől az egyikben több a választék és finomabb, a nép oda fog járni. Ettet hijják kéjem szépe versenynek és a verseny jót tesz az iparnak a fejlődésnek és a játékoknak. A sony krva nagy előnnyel indul, jövőre. Kár hogy nincsen vetélytársa. Egyenlőre. -By a FANBOY akinek ennek ellenére is igaza van mert használja a józan csöpp kis eszét. Csókolom. Te is használd a tiédet. :-)
49.
49.
ADMlN
Ez jó hír, nekem jó ürügy lesz a PC-s verzió, hogy megint kijátszam. Tudom, hogy sokan nem értenek egyet, de számomra a generáció legjobb játéka volt.
Annak is örülök, hogy a Sony végre nyit ebbe az irányba, az exclusivejaikhoz való görcsös ragaszkodás, már nagyon idejét múlt.

Amúgy én akkor is vennék konzolt a gamer PC mellé, ha minden játék megjelenne minden platformon, csak akkor elég lenne csak azt az egyet megvennem ami a legjobban megfelel az igényeimnek. Szeretem én a PC-t is, de azért sok előnye van a konzolnak is. Egyszerű, kényelmes, nem kell keresztül kábelezni a nappalin ha 4K-ban akarok játszani a TV-n. Plusz ebben a genben az is az előnyükre szólt, hogy a PC-nél sokkal hamarabb kaptak HDR támogatást. Emelett az a tapasztalatom, hogy multiplayerben nem igazán vannak csalók és a játékosközösség is sokkal casual-abb. Számomra - aki nem tervez e-sportoló lenni, és család meg munka mellett az ideje is limitált - nagyon nem szórakoztató a PC-s tryhardokkal együtt játszani akik napi 18 órában nyomják a játékokat.
46.
46.
br1Koo
Pc-n talán még élvezhetõ is lenne, a sablonos stílusa ellenére.
32.
32.
kexiaxel
Nem hiszem, hogy jönne mert belső stúdió a Guerrilla.
A detroit és a kojima játéka rétegjáték játékok nem belső stúdiótol.(nem produkáltak nagy eladást sem)
Netalán mégis valami nagy csoda folytán kijönne pc re a horizon akkor a sony célja az ezzel, hogy mégtöbb pcst hozzon át psre mivel készül a folytatás.
Szerintem ez csak egy porkavarás mivel a sony a detroitot és a death stranding et levette rég a honlapján az exclusiveok közül a sok kósza hír előtt hónapokkal!
Ebböl kifolyólag jósoltak pc megjelenést!(és bejött)
Ez esetben a horizon ott vírít a sonynál nagy betűvel az exclusive felírat!
Véleményem szerint ez egy kamu hír.
30.
30.
Fata Morgana
Olvastam valahol hogy a Bloodborn is jön PC-re állítólag.
Jöjjenek csak PC-re azok ex-ek nem fáj az senkinek sem, és ahogy előttem írták legalább lesz egy kis plusz bevétel a fejlesztőknek.
29.
29.
DarkLord
Sokan túl komolyan veszik ezt az ex dolgot. Most az, hogy kiadják vagy sem 1-2 év múlva az adott játékot nem oszt nem szoroz semmit...a kiadónak jó, mert újra pénzhez jut és azt tudja fordítani egy esetleges új részre vagy egy másik project-re szóval végülis win az mindenkinek. Most, ha netán kiadnák a GoW meg a UC részeket attól nekem / nekünk akik már évekkel ezelőtt játszottak vele, mitől lenne rosszabb, hogy most xy év múlva más is játszhat vele? Persze egy konzolt , azért vesz az ember, mert az ex-ek húzó címek és nem éred el máshol, de gyanítom marad olyan cím, amit soha vagy nagyon sokára fognak átadni és az meg, mint írtam kit meg hol zavar?
27.
27.
godach
#23: Ezt is meg tudnám cáfolni. Volt olyan konzolom amit csak exek miatt vettem meg. Beleszerelmesedtem a Rogue Squadronba így mivel a 2-3 nem volt másra, vettem egy Gamecubet. Vagy takony koromban nagy Resident Evil fan voltam, ezért vettem PS2-őt, mert arra volt Outbreak és minden nyalánkság.
Viszont a kényelmi szempontban meg igazad van. Bekapcsolom, max frissít 1x és mindent egyben. Nem kell azt néznem mikor milyen drivert frissítsek ha automatice nem csinálja meg a Win.
Sokan azt hiszik és azt mondják, hogy a kényelem a kanapé meg a tévé azt meg géppel is meg tudják csinálni. Na ezeknek akik szerint ez a kényelem a két hardver között, sosem volt konzoljuk :D
23.
23.
manderel
#19: A konzolok lényege, "értelme", nem az volt sosem, hogy olyan játékokkal játszhatsz amivel más nem tud, ha nem ruház be az adott konzolba.
Hanem a kényelem, hogy nem kell foglalkoznod az alkatrészekkel, driverekkel, és egyéb szoftveres mókolással. Meg talán még az, hogy pénztárcabarátabb.

Mondom ezt úgy hogy világ életemben PC-n játszottam, sosem volt konzolom és most sincs.
19.
19.
PS4jacksony
Jön ott majd a God Of War is meg minden csak,hogy akkor így nem látom már értelmét a konzoloknak.
15.
15.
Arra tippeltem, hogy csak a 2 jön ebből PC-re, de ezek szerint lehet, hogy tévedtem.
13.
13.
PeAdam
#11: Tudom, hogy a Detroit és a DS-t nem belső stúdió készítette, viszont a Detroit exkluzívként indult és utána szintén meglepetésszerűen érkezett a Pc-s bejelentés. Azért nem örülök,mert kizárólag a kihagyhatatlan exkluzívok miatt vettem Ps-t, viszont ha kijönnek PC-re a belső stúdióik játékai is, azt simán megbírom várni mert alapvetően nincs annyira sok időm játszani és számomra így a konzol elveszti létjogosultságát. A horizon egy húzónév, szerintem ezt nem engedhetik ezt maguknak. Ha még ez mellé esetleg később hazug módon kidobják a God of Wart vagy az UC4-et is, akkor elfelejthetik h új konzolt vegyek tőlük valaha is.
11.
11.
crytek
#8: Nem érted te a biznisz lényegét ez a bajod..

Detroid - Sonynak semmi köze nem volt hogy jön pc-re mivel lejárt a szerződés..

Death Starnding - Kojima eleve a 0. perce kikötötte hogy nem csak ps-re akarja hogy legyen ha így lesz megse csinálja.. A Sony belement mást nem tehetett mivel kellett neki a cím.

Nos tételezzük fel (ugyanis még nem biztos hogy a fenti hír igaz... kiadják a lassan 3 éves Horizont pc-re is... Mi fog változni? Semmi. Az hogy lesz pc-re és végre mindenki számára elérhető lesz akit abszólut nem vont a ps vétele...Majd a 2. rész jól nem fog jönni rá és mivel megtetszik sok embernek rohannak ps5-öt venni majd. Tiszta üzletpolitika... tetszett a Bayonetta? Vegyél Switchet hogy tolhassad a 2. részt..
A bundlezás is ilyen célt szolgált belerakják a semmit nem érő AAA-kat mert nagyon jól tudják hogy minden második bundle vásárló megy megy venni hozzá a season passt ami drágább mint a sima alap game...

Mondjuk Uncharted 1-2-3 kollekciónak jobban örülnék mint ennek a horizonnak vagy inkább egy Killzone Shadowfall az ugyis már ezer éves
10.
10.
DeKor
#8: Nem értem, hogy miért nem örülsz. Ha van egy bivalyerős géped, és nem muszáj PlayStationt venned, akkor te csak jól jársz, nem?
Abban egyetértünk egyébként, hogy ha a Sony minden exkluzívját kiadná PC-re is egy-két év eltéréssel, az hosszú távon nagy érvágás lenne nekik, de mi csak jól járnánk. Legalábbis középtávon biztosan.
Egyébként én is csak a kihagyhatatlan exkluzívok miatt veszek PlayStationt, és én sem vennék többet, ha valóra válna a fent felvázolt forgatókönyv, de szinte nulla az esélye, hogy ez megtörténjen. A nyilvánvalón kívül már csak azért sem, mert a PC-s átirat elsősorban a fejlesztőstúdión múlik, nem a Sonyn. A Horizon Zero Dawn most csak azért kerülhetett szóba, mert ugyanazt az engine-t használja, mint a Death Stranding és vélhetően ki van már dolgozva a pipeline, amivel a konvertálást véghezviszik. Ezzel egyidőben szerintem le is fogják váltani a Decima Engine-t, a következő generációra már mással fognak fejleszteni.
8.
8.
PeAdam
Részemről ennek nagyon nem örülök.Rendelkezem Pc mellett egy PS4 slimmel az exkluzívok miatt. Ha elkezdik kiadni a belső stúdiik játékait is ( a Death Strandingnek és a Detroitnak is már baromira nem örültem) , akkor következő generációban szépen elbúcsúzom a Sonytól és a konzoljaiktól. Van egy bivaly erős gépen, mégis mi a fenének tartsak konzolt multiplatform játékok miatt? Akkora öngól lenne ez a konzolok eladásában, hogy nem igaz...
6.
6.
KopyAti
A cikk második fele annyira nem tűnik hihetőnek!
5.
5.
DarkLord
Egyébként most már lassan olyan olcsó, hogy én is elgondolkodtam a megvételén, mert még mindig nem pótoltam.
4.
4.
Azatoth
El tudom képzelni, hogy kiadják, csak, hogy promózzák a PS5-re jövő 2. részt. Ez nem feltétlenül lenne rossz stratégia. Így lehet, hogy a gépet is többen megveszik majd, illetve a játékot is többen megismerhetnék.
Nem is értem egyébként, hogy néhány év csúszással miért nem dobják ki az exkluzív címeket PC-re. Plusz bevétel is és jó reklám is egy cím folytatásaihoz, amik szintén exkluzívak lennének egy új hardveren pár évig.
3.
3.
user101
Körül-belül két-három játék miatt gondolkodtam, hogy veszek egy slim-et karácsonyra... De ha ezt tényleg bejelentik, akkor ugrott a PS4... :)
2.
2.
crytek
Nem meri meglépni a sony nem kell neki az a kb 17 + milliárd ft bevétel..pedig a gyöpös gög bőven ér ennyit ,hogy elengedjék a 3.14csába
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...