Megszűnik a nyomtatott GameStar magazin

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 2.
  • Gyászhír
Link másolása
A december elején indított előfizetőgyűjtés sikertelen volt, ezzel a PC Guru után a nyomtatott GameStar magazin is lehúzza a rolót. A fókusz ezentúl az online felületen lesz, de papíron is találkozhatnak még az olvasók a GameStar-cikkekkel.

A PC Guru szerkesztősége november végén jelentette be, hogy megszűnik a nyomtatott magazin, és kizárólag online folytatják, ezt követően pedig a GameStar is hasonló hírekkel szolgált: ők gyűjtést indítottak, és 2500 új vagy meghosszabbított előfizetéshez kötötték a folytatást.

A gyűjtés december 31-ig tartott, és bár több mint a fele összejött a kitűzött előfizetői számnak, végül sikertelenül zárult. Ez azt jelenti, hogy decemberi lapszám volt az utolsó a nyomtatott magazin történetében, a fókusz ezentúl az online oldalon lesz. Ennek ellenére az olvasók még találkozhatnak papíron a szerkesztőség cikkeivel: egyrészt állandósul a PC World magazin 16 oldalas GameStar-rovata, másrészt más "tematikus kiadványok" is érkeznek majd.

52.
52.
Scal
#19: Hát basszus, jó hogy kérdezed, ugyanezen agyalok én is. Nem is tudom, talán két hónapja vettem 2 PC Worldot ilyen csomagban 2000 hufért, hát életem legrosszabb vétele volt. Először meg utoljára vettem ezt az újságot. Semmi érdemes nem volt benne, és még Steam kódot se adtak hozzá :D Bármiről profibb és naprakészebb infót kapok a neten, pl Linus Tech Tips :D Szóval van még egy pár lap ami remélem hamarosan lehúzza a rolót, pl ez, Vox meg a Joy/Glamour :D
51.
51.
Scal
#31: nem nagyképű, hanem kisebbségi komplexusban szenvedő, amit látszólagos nagyképűséggel próbált leplezni :D nem túl nagy sikerrel
50.
50.
Scal
#18: Sok mindennel egyet értek, de azért ez nem egészen így van. Majd ha ráérsz azért menj be egy Relaybe, vagy Inmedioba, stb, akik az összes standot felvásárolták, franchiseosították és ellehetetlenítették, és csődbe vitték. Roskadoznak az újságoktól. Szerintem csak a magazinok dőlnek be, mert azok drágák, más módszert követnek, és azok tényleg elavultak, de főleg igaz ez a Gamer, Filmes újságokra amiket fiatalabbak olvasnak. Azért ha az 50-60-as korosztály olvas csak (ami túlzás) azért 30 évig még lesz nyomtatott sajtó.
49.
49.
hedzsooo
46.
46.
Hofi3
#39: Minden sorozatot el kellett valamikor kezdeni. Az tény, hogy régen jobb címek születtek, de azért most is vannak! Más kérdés, hogy a kiadók nem mernek kockáztatni, hanem a bejáratott címekkel fejik azokat akik megveszik ezeket.
#40: Ahogy mondod!
45.
45.
dracox
#39: +1.
Én is hasonlóan látom.
44.
44.
Extol
Na, mivel ez magyar játéktörténelmi jelentőséggel bíró történés megvettem mind két magazin uccsó számát. Majd összehasonlítom a kezdetekkel mikor még vettem sokat
43.
43.
Hofi3
#41: Ez viszont tökéletesen igaz! Kevés olyan ember lehet mint én, aki 40 évesen is vette, játékimádó lévén. Más újságot a kézben fogni, mint netről olvasni 100 vagy több oldalt, de ezt a mai fiatalok nem értik, mert azt szokták meg, hogy már 5 éves korukban a gép előtt ültek vagy a telefon beleragadt a kezükbe.
42.
42.
deso
Nekem mindig is a régi 576 Kbyte jelentette a nagybetűs gamer magazint. Annak megszűnésevel hatalmas űr keletkezett bennem ilyen téren.
41.
41.
delphijos
#39: Szerintem sem lett rosszabb a felhozatal feltétlenül. Csak az újságolvasó korosztály felnőtt, a mai tízen / huszonévesek többsége meg már mindent a netről szerez be. Gyorsabb, egyszerűbb, olcsóbb, és EHHEZ SZOKTAK HOZZÁ. Ez van.
39.
39.
Extol
Nem csak az újságírók hibája az hogy már nincs nyomtatott magazin. Már nincs újdonság játék téren se... Csak a profit kimaxolása, A reduxok, HD-sített újrakiadások, sok-sokadik tömeg gyártott részek idejét éljük. Nem tudnak újat mutatni a játékfejlesztők sem, 97-től kb tíz évig tartott az igazi gamer reneszánsz, akkor jött ki Half-Life, Black&White, Sims, Az Unreal Tournament, World of Warcraft és még hasonló felejthetetlen játékok, amik játékmechanikában is újak voltak, nem csupán grafikailag. Megérte anno venni a magazinokat, mert volt rajtuk rengeteg demó, nem hittük el hogy milyen kalandokat át lehet élni PC-n, s örömmel olvastunk róluk. De annak vége. Olyan mint Az éjjel nappal Budapest sorozat a TV-ben Az elején vicces volt aztán kifogytak a ötletből, már csak a szerelmi drámázás megy, ami dögunalom. Azok az idők nem jönnek már vissza.
38.
38.
hedzsooo
#30: Meg vele eggyütt részemről tekintve elment a maradék kedv is a GSO-tól, kb. már csak miatta látogattam akkoriban.. Annak azért nagyon örülök, hogy Gyu könyve még előtte elkészülhetett, megjelenhetett, jó fogadtatásban is részesült a könyve (Nekem is nagyon tetszett az Űrcsilliárdos, egyik kedvenc sci-fi regényem máig is! :))! ...Sőt, még pár hónappal előtte találkozhattam is vele személyesen is egy rendezvény keretén belül Bp.-n, meg picit dumálhattam is vele, igazán remek fickó volt! Máig sokkol a halálának a bejelentése, mindig úgy élem meg mintha csak tegnap történt volna, mindössze 48 éves volt, nagyon nagy kár érte! Nyugodjék békében!
37.
37.
manderel
#36: Valószínűleg többen vették azért 2500-nál. Viszonylag sokan vannak akik újságosnál szerzik be, de nem fizetnek elő. Persze nyilván ők sem elegen.
36.
36.
Felmerül a kérdés, hogy mennyire lehet sikeresnek tekinthető bármi is ma Magyarországon, amiért az egész országban nincs 2500 ember, aki pénzt adna...
35.
35.
Hofi3
#32: "Őket viszont sajnálom, mert szinte folyamatosan vettem, a GS-el egyhuzamban." 1998-tól 2019. decemberig.
32.
32.
Hofi3
#28: Nem is sajnáltam őket egy percig se, amikor a GURU után kijött a hír. Tudtam, hogy nem fogják elérni a 2500 előfizetőt. 100% voltam benne. Inkább egy jót röhögtem amikor kijött a hír pár napja. Az egy dolog, hogy 1999-től (első számtól), 2009-ig vettem őket. Kerek 10 évig. Akkor még más volt az egész gárda. Bár már akkor is kezdődött az idiótaság, a vége felé, amikor végleg leálltam a vásárlásával. Fura, de a GURU-nál sose éreztem ezt az elbulvárosodást. Őket viszont sajnálom, mert szinte folyamatosan vettem, a GS-el egyhuzamban. Persze az aranykor cikkírók tekintetében ott is jobb volt. Ezek az újak közel sincsenek azokhoz.
31.
31.
delphijos
Én anno SPV és COV újságokon “tengődtem” ( hű de rohadt rég volt ) , nekem a többi valahogy nem jött be utána. Szinesebbek, szagosabbak voltak, de engem már nem fogtak meg annyira. Nem mondom hogy nem persze hogy nem voltak ott is tehetséges írók.... ( mondjuk - szigorúan szerintem - az 576-os Martin egy nagyképű f*sz volt )
30.
30.
SLi
ha már GS, hihetetlen de már 5 éve ment el Gyu,
nyugodjék békében
29.
29.
hedzsooo
#27: Ja! De, bizony, jól emlékszel! :))) Csak én már akkor le is tettem a GS/GSO-ról, láttam hogy nagyon változott ott a légkör, a mentalitás, az emberek, stb., aztán azóta sem érdekelnek már egyáltalán. Azért is nem is szoktam elő jönni pl. ezzel a személyes tapasztalattal, példával sem. Én nekem is volt "szerencsém" annó már ezt az új brigádjukat kiismerni, jaja.
28.
28.
godach
#21: RG volt a repcsis de pár éve már több személyes, repüléssel foglalkozó posztot nyomatott a GS-re mint játékról szólót. Akkor jegyeztük meg, hogy olyan már a Gso mintha a face üzenőfaluk lenne. Persze ment a némítgatás ezerrel.
De a felsoroltak közül is van egy rossz szektor csodabogár aki ha nem olyan véleményt írsz akkor úgy elhajt a francba mint egy 13 éves takony, aztán meg ha írsz egy véleményt az oldalról akkor jön privátban a fenyegetőzés.
Komolyan mondom néha eldobom az agyam, mennyi (őstehetségről) derül ki, hogy szimplán csak idióták.
27.
27.
godach
#17: Emlékszem egyszer a te oldalad osztogatták meg a te interjú, amikor kinn voltál a CDPR-nél. Akkor kérdeztem tőled is hogy tudsz e erről. (úgy rémlik nem tudtál) és tőlük is, hogy ha már a cím ex interjú a Witcher fejlesztői el, akkor nem e lenne illő legalább a forrást megemlíteni? Erre a nagy gőgös válaszok jöttek, hogy miért kampányolok én más nevében.

Na ilyen emberek vannak ott most. Annyi eszük sincs hogy bocsánatot kérjenek, nem hogy illő módon viselkedjenek.
26.
26.
Geribácsi
Itt a piaci rés. Pár évig egy színvonalas 32-max 64 oldalas kiadvány, limitált példányszámmal, a legjobb vendég szerzőkkel zakatolna.
25.
25.
Ooorky
#23: Kevin Smith-nek van egy sorozata a képregényboltjáról, kegyetlen milyen összegek röpködnek 1-1 cuccnál, cég is van a tengeren túl amelyik bevizsgálja és pontozza a képregények állapotát, így eladhatóvá téve aukciókon stb.
Egyik részben egy öreg vásárló gyűjteményét adták el, hogy legyen pénz a műtétjére, ha jól emlékszem 100.000$-t sikerült is összeszedni kamatostól.
24.
24.
hedzsooo
#21: Azaz ő rájuk gondoltam, pontosan! ;)))

Ő rájuk gondoltam a régi szép időkre gondolva, illetve a sanyarú (Vagy inkább a lehangoló a legjobb szó rá?) mostani helyzetre is... IGN, ugyan kérlek, azt hagyjuk is inkább, pedig ott is lenne 1-2 tehetséges újságíró bizony, abban nem kételkedem...
23.
23.
Rókalesőcipő
#20: A képregény és a könyv az más tészta! A képregényeket még mindig nagyon sokan gyűjtik. Könyveket is(nekem is sok van). Itt most a hagyományos újságokról van szó! A klasszikus újságos pavilonok tűntek el. Lottózókban, boltok nyikorgós forgó állványain, bevásárló központokban, benzinkutakon, vasútállomáson persze hogy még van újság, de a napjai meg vannak számlálva.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...