Cyberpunk 2077 - csak 2022-től fogunk multizni

  • Írta: sirdani
  • 2020. január 17.
  • Csúszás
A CD Projekt RED csapata tegnap bejelentette, hogy az eredetileg tervezett áprilisi megjelenést nem tudják tartani, így a Cyberpunk 2077 rajtja szeptemberre csúszott. Ma kiderült, hogy ez milyen hatással lesz az amúgy is késve érkező multira.

Már 2019 szeptembere óta tudjuk, hogy a milliók által várt futurisztikus szerepjáték megjelenés utáni tartalomként kapja majd meg a multiplayer funkcióit. A többjátékos módnak eddig még csak tervezett megjelenési dátuma sem nagyon akadt, mivel az alapjáték piacra dobása után a csapat elsődlegesen az ingyenes DLC-kre fog fókuszálni, és csak utána állnak át a multis élmények fejlesztésére.

A tegnap bejelentett csúszás viszont a multiplayer érkezésére is hatással lesz. A CD Projekt RED hivatalos közleményében az alábbiakat írták: „Figyelembe véve a Cyberpunk 2077 szeptemberre várható megjelenését, és az utána betervezett események sorozatát, 2021 igencsak valószínűtlen dátumnak tűnik a Cyberpunk multiplayer megjelenésének.”

Ennek fényében kijelenthetjük, ha minden jól megy a fejlesztéssel, legkorábban akkor is csak 2022-ben vághatunk bele a Cyberpunk 2077 többjátékos kalandjaiba. Az alapjáték megjelenése 2020. szeptember 17-re várható a támogatott platformokon.

Ezek is érdekelhetnek

14.
Csoki80
#6: Mindig azt a játékot válaszd ki, aminél kevésbé érzed hogy elvenné az időt. A többi kuka addig amíg nem lesz rá idő ;-)
12.
Kawada
#10: "úgy vélem, hogy a történet központú tartalmaknak a helye a film és a könyv"

Totálisan nem értek egyet. Egy videójáték sokkal komolyabb immerzióra képes (legalábbis mindenképp könnyebben éri el azt). És pl. olyan dolgokra is alkalmas, amire mondjuk a könyv vagy a film nem. Egy kidolgozott környezet, művészeti dizájn már eleve mesélni tud. És pl. ott a sokak által példaként hozott Dark Souls (amit én személy szerint nem szeretek, de ez teljesen mindegy), ahol a történetet maga a világ, a felvehető apró infók adják meg. Nem tenném egyiket se alá-fölé rendeltségi viszonyba. Mindegyiknek megvan a szépsége és személy szerint mind nagyon szeretem.
11.
godach
#10: A hozzászólásod első részével nagyon egyet értek, a másikkal meg nagyon nem.
A multiban nekem van fekete és fehér. A fekete az, amikor bizonyos óraszám és szintlépés után csak nyomkodja az ember a gombot és akkor is jobb a másiknál.
A fehér olyan, mint a 7Days, ahol választhatok hogy együtt vagy egyedül de sosem PVP-ben tolom. Két teljesen külön fogalom és nagyon jól megírtad, hogy "számomra a feketében" milyen emberek is vannak.
Viszont, van amikor a nehéz napok után az ember a magányra vágyik. Ne okoskodjon bele, ne piszkáljon bele, ne szóljon bele senki. Csak te vagy és csak te irányítasz. Ez a Single élmény, amihez ha tartozik egy jó történet, akkor már nyert ügye van az embernek. Szóval, szerintem nem csak a film és a könyv, ahol a jó történetnek helye van :D
10.
0Hagyma0
Megértem azokat az embereket akik félnek a multi játékoktól. Oda azért komolyabb versenyszellem, talán nagyobb ügyesség, és sokkal nagyobb kudarc tűrő képesség kell.
Ugyanakkor én nagyon sajnálom, hogy késik a multi, de nagyon örülök, hogy lesz.
Mostanában eléggé elkényelmesedtek az emberek.. Ha valami nem adja azonnal a sikerélményt, akkor az már rossz játék... Ha küzdeni kell benne, versenyezni olyan ellenfelek ellen, akiknek ugyanolyan esélyük van, az már tűrhetetlen... Otthon ül a Pisti a kanapén és az életben öszeszedett frusztrációja miatti dühét kitölti a csak digitálisan létező tehetetlen ellenfeleken.
Én a magam részéről meghagynám ezt a platformot inkább a végtelen szocializáció helyének, nem preferálom a magányos szigetek kialakulását.
Persze egy egy mesterművet (pl Witcher 3) érdemes végig játszani, de úgy vélem, hogy a történet központú tartalmaknak a helye a film és a könyv.
Szóval... Nagyon várom a multit
9.
Jhonyy
2020-ig addig már régi játék lesz,azt most kellet volna megoldaniuk.
8.
Oldman
7#
Egyetèrtek! Nem is tudom elkèpzelni, hogy egy hosszabb lèlegzetvètelű jàtèkot hogyan lehet ùgy jàtszani megfelelő beleèlèssel, ha pàr naponta egy-egy òràt jàtszom csupàn. Persze akiknek nincsen ideje az egy külső ok, őket azèrt nem irigylem.
7.
Neotechtr
#6: Értem mit mondasz, hát igen. Ha meg így megy egy hosszú single játék és szüneteket tart benne az ember, akkor meg minden alkalommal elveszíti a fonalat. Hát ja. Én nem lettem nagy multis, szinte kizárt, hogy egy évben egyszer is rákattintok ilyen funkcióra, vagy játékra. Nem azért, mert úgy utálom, hanem tényleg azért, mert annyira nem érdekel. Mondjuk szerintem ezzel én vagyok kisebbségben a játékosok között.

Végeredményben viszont minden időm megmarad, akár nagyobb harapás single játékokra is. De így is be tud következni az, ami pl most, hogy folyamatban van a Control, ami egy kicsit félre tett téve a Fallen Order miatt. Amiben már 6 életpiám van, szóval mehetnék tovább, de bent vagyok egy korábbi szakasz közepén, holt elfelejtettem mi merre és nincs gyors utazás. Azzal ezért nem toltam a héten. Inkább belekukkantottam a Mutant Year Zero-ba, ami bevallom tetszik. Az oké, hogy a kacsának úgy van szigszalaggal megragasztva a csőre, de egész jó körökre osztott taktikai játék ez, amivel egyszerűen jó tolni. Úgyhogy azzal is mendegéltem egy kicsit... De mindez mellett a Detroit egy 6 órás session után félbe maradt, tetszik, érdekel, de azt is már mikor? Insomnia: The Ark is új patchet kapott...

Szóval multi nélkül is elég nagy az overhead momentán nálam is.
6.
Kawada
#5: Nem is az idővel van. Azt a napi 1-2 órát rá tudom szánni szerencsére, olykor-olykor többet is. De szeretek multizni is nagyon. így pedig nehezen tudom elosztani az időt. :) Nyilván a 6 játék túlzás volt. De az tény, hogy ha csak 1 játékra fókuszálnék, ami ilyen méret (RDR2, Witcher, AC_Odyssey), azt 2-3 hónap alatt tudom csak végigvinni, és azért nyilván én is vágyom változatosságra. :) Iszonyat játék van még az elmúlt 5 évből is, amit szeretnék pótolni. Közben még vannak hiú ábrándok, hogy MGS szériát is jó lenne pörgetni... És akkor még nem is emlíem, hogy a Switchre mennyi dolog lenne... És ez egy nagyon elbaszott érzés így, hogy bármivel is játszom, kicsit az az érzésem, hogy más játéktól veszem, el az időt. És így is, a játékidőm egy része az alvásból van lecsippentve... Na de ez most ilyen időszak. Aztán nagyobbak lesznek a gyerekek, kirúgom őket a házból és lesz idő. :)
5.
Neotechtr
#4: Ahh, ugyan már. Okés, lehet 12 órákat tolsz éppen melóban és nincs időd játszani. De azért ilyen kaliberű játékok 5 évben egyszer vannak csak kb, szóval az idő adott rá. Azt meg nem érzem, hogy olyan szinten követnék egymást a jobbnál jobb játékok, hogy megjelenjen 6, amire 100 órát játszok.
4.
Kawada
#3: Rossz embert kérdezel, a Witcher 3-at se fejeztem még be :D. És nem azért mert nem tetszik, hanem mert mire végig tudok vinni egy 100 órás gémet, azalatt kijön másik 6 cím ami érdekel... Mondjuk a a cyberpunkos környezet jóval ínyemre valóbb mint a Witcheré. Úgyhogy nekem nem rohadtul nem hiányoznak CDPR DLC-k, amik még egy 40 órával megtolják a dolgot. :)
3.
Neotechtr
#2: Potenciál az van bőven a világban, de pont a multi tudja ezt kamatoztatni? Meg egy jó multihoz jó sok idő és spéci szakértelem is kell. Aztán, ha meg belekerülne egy item shop meg két bug, már oda is lenne a hírnevük. De amúgy is. Te nem inkább egy fullos expansion pack-re mennél rá egy rakás idővel a megjelenés után, mint a multira?
2.
Kawada
#1: Én is így vagyok. Örülök ha a kampányt befejezem. :) de kiváncsi vagyok mit hoz ki a cdpr a multiból, van potenciál a világban.
1.
Neotechtr
Ezt tőlem akár ki is hagyhatják belőle, vélhetően még kipróbálni sem fogom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...