Bekebelezné a Funcomot a Tencent

  • Írta: fojesz
  • 2020. január 22.
  • Biznisz
Link másolása
A kínai cégóriás így is a legnagyobb részvényese a fejlesztőcsapatnak, most azonban ajánlatot tett a többi tulajdonosnak, és teljes mértékben bekebelezné a brigádot. A Funcom menedzsmentje a felvásárlás oldalán áll.

Se szeri, se száma a Tencent videojátékos befektetéseinek, tavaly ősszel a norvég Funcomba fektetett be a cégóriás, amivel a csapat legnagyobb részvényesévé vált. A kínaiak azonban nem elégednének meg a 29 százalékos részesedésükkel, a hírek szerint teljesen bekebeleznék a fejlesztőket.

A Tencent egészen konkrétan ajánlatot tett a többi tulajdonos érdekeltségére, részvényenként 17 norvég koronát ígért, ami 27,3 százalékos felárat jelent a papírok tegnapi záróértékéhez képest. Ezzel a kínaiak 1,33 milliárd koronára, vagyis 148 millió dollárra értékelték a fejlesztőcéget.

A többi részvényes természetesen visszautasíthatja az ajánlatot, így a felvásárlási kísérlet akár meg is hiúsulhat, a Funcom menedzsmentje és igazgatótanácsa azonban azon a véleményen van, hogy menjenek bele az üzletbe. A norvégok a Conan Exiles üzemeltetése mellett egy Dűne-játékon dolgoznak jelenleg, ehhez pedig további tőkére van szükségük, amit a Tencent befektetése révén megkaphatnának.

Az is a felvásárlás mellett szólhat, hogy a Funcom elmúlt évei nem sikerültek zökkenőmentesen, a pénzügyi problémáikat végül a Conan Exiles sikere oldotta meg.

6.
6.
user101
Majd kilépnek az értelmesebbek és elmennek csinálni saját stúdiót... :)
2.
2.
fojesz
1.
1.
crytek
Más portálokon már úgy hírezik hogy megtörtén a deal Tencenté a funcom ...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...