A Platinum szívesen elkészítené a Scaleboundot

  • Írta: szlav
  • 2020. február 4.
  • Érdekesség
Link másolása
A Scalebound 2013 óta készült a PlatinumGames gondozásában, egészen addig, amíg a Microsoft 2017-ben le nem lőtte a projektet. A két vállalat azóta külön vizekre evezett, de a japánok még ma is szívesen elkészítenék a félbehagyott játékot.

A PlatinumGames és a Microsoft közös sárkánylovaglós akció-RPG csodája, a Scalebound a jelenlegi konzolgeneráció egyik legfájóbb elkaszált címe lett. A 2014-ben bejelentett, három évre rá pedig törölt projekt kapcsán még most is szállingóznak a hírek - tavaly például az a pletyka kapott szárnyra, hogy a Platinum talán a Nintendo segítségével, Switch-exkluzívként készítené el a játékot.

Ez azonban elég valószínűtlennek tűnik, hiszen az IP jogain továbbra is a Microsoft ül, így a Platinum sem saját erőből (hiszen immáron kiadóként is funkcionálnak), de még csak külső segítséggel sem tehet az ügy érdekében. A szándék márpedig meglenne rá, legalábbis erre utalnak Atsushi Inaba szavai a portugál Eurogamer interjújában.

Amikor a PlatinumGames producerét a játékról kérdezték, Inaba kihangsúlyozta, hogy a jogok 100 százalékosan a Microsoftot illetik, így ők legfeljebb csak akkor térhetnének vissza a munkálatokhoz, ha azt a redmondiak megbízásából tennék. A japán úriember azonban elárulta azt is, hogy a fejlesztőcsapat már réges-rég beleszeretett a játékba, így ha megnyílna előttük az alkalom, boldogan visszatérnének a munkához.

6.
6.
adamsfamily
#4: Jogilag ez szerintem nem így van,mert a Microsoft nem csak a nevet birtokolja,hanem a játék forráskódját is.A PG valószínűleg csak bérmunkás volt.Ez ugyanaz mintha egy cég megbízna azzal,hogy tervezz nekik egy cuccot,elkészíted a terveket,ők pedig nem használják fel.Jogilag az attól még az övék marad.
4.
4.
user101
Pedig azzal, hogy az ms lelőtte, kvázi lemondott a jogokról. Na ez lenne a helyes jogi eljárás. Amúgy meg úgy is át kell skinnezni, szóval megcsinálják más címen, kicsit másképp és az ms kinyalhatja... :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...