Meglepő módon idén is kapunk Call of Dutyt

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 7.
  • Biznisz
Az Activision Blizzard is közzétette a legfrissebb pénzügyi helyzetjelentését, egyúttal pedig szót ejtett arról, hogy milyen játékokra számíthatunk tőle az idei évben. Meglepő módon egy új Call of Duty is lesz közöttük.

Az Activision Blizzard tavaly figyelmeztette a befektetőit, hogy a 2019-es esztendő egy "átmeneti" év lesz, és nem is hazudott: mind a bevétele, mind pedig a nyeresége visszaesett az előző év azonos időszakához mérten.

Ami az elmúlt negyedévet illeti (ez októbertől december végéig tartott), a bevétele 17 százalékkal, 1,99 milliárd dollárra csökkent, míg a nyeresége 23 százalékkal, 525 millió dollárra esett vissza. A teljes évre 6,49 milliárd dolláros forgalom és 1,5 milliárd dolláros profit jutott, ami rendre 13, illetve 19 százalékos visszaesést jelent. A játékostáborára viszont nem panaszkodhat a cég, a havi 409 millió aktív játékos minden dimenzióban javulást jelent.

Ez valószínűleg nagyban köszönhető a Call of Duty: Mobile-nak is, a mobiljáték ugyanis mára több mint 150 millió letöltésnél jár. A Call of Dutynak hála az Activision Blizzard Activision Publishing divíziója relatíve jól teljesített, igaz, a teljes évet tekintve itt is megfigyelhető volt egy 10 százalékos kiesés a bevételben, ami valószínűleg a Destiny 2 búcsúzásával magyarázható. A Blizzardnál látványosabb a csökkenés, a cég 25 százalékos mínusszal zárta az évet. A vállalat harmadik lába, a King 3 százalékos visszaesést könyvelhetett el.

Habár az Activision Blizzard hagyományosan konzervatív az előrejelzéseit tekintve, érdemes kiemelni, hogy a cég menedzsmentje még rosszabb évre számít az idei év végén: a bevétele "csupán" 6,45 milliárd dollár lesz várhatóan, míg a profit részvényenként 1 dollár 85 cent lesz a tavalyi 1 dollár 95 cent után.

Milyen játékokkal készül az Activision az idei évre?

Az Activision Blizzard megerősítette, hogy az idei évben is kapunk Call of Duty-játékot, igaz, arról már nem ejtett szót, hogy melyik csapat fejleszti az új részt. Ez talán nem véletlen: a legutóbbi pletykák szerint a Sledgehammer és a Raven közös projektjeként készült 2020-as epizód fejlesztése nem haladt zökkenőmentesen, ezért a kiadó belenyúlt az ütemtervbe, és a Black Ops ötödik részét fogja kiadni idén.

Az év utolsó negyedében boltokba kerülő játékot alapvetően a Treyarch készíti, de állítólag a Sledgehammer és a Raven munkáját is beledolgozzák majd kampányként. Akárhogy is, az Activision már most elhintette, hogy az új rész nem szerepel majd olyan jól a kasszáknál, mint a tavalyi Modern Warfare.

A kiadó emellett elárulta, hogy több remasterelt és újragondolt játéka is fejlesztés alatt áll, ezeket hamarosan be is jelentik. Blizzard-fronton szó esett a Diablo Immortalról (a mobilos játék alfatesztelése az év közepén veheti kezdetét), és a World of Warcraft Classicról, amelyhez az ígéretek szerint folyamatosan érkeznek majd a frissítések. Nem csoda: az MMO újrázása jó húzás volt a cég részéről, a játékostábor megduplázódott a rajt óta.

7.
Kawada
#6: Annyi maradt le, hogy viszont a fegyverekkel elég gyorsan lehet fejlődni, és meccs közben is lehet az unlockolt dolgokat pakolni, ami azért hasznos sokszor. És a gunsmith rendszer, a különféle blueprintekkel is nagyon tetszik. Úgyhogy összességében nem tart annyira hosszan a kezdeti szopás, mint mondjuk egy Battlefield 3 vagy 4 esetében.
6.
Kawada
Tegnap este én is beneveztem. A kampányt egy 1-1,5 órát játszottam eddig és egy 2,5 órát multiztam is. A kampány egyelőre szórakoztató, bár nem egy kimagasló dolog. De olyan rég volt hasonlóban részem, hogy jól esik egy lineáris, agyonszkriptelt , buta játék, egy aránylag jó köntösben. A multi nagyon frusztráló tud lenni, teli van bugokkal (textúra hibák, amiknek köszönhetően bizonyos szöhben átlátni a falon, stb.), de alapvetően jól szórakozom. Egy pörgős R6:Siege, CS, COD és BF egyveleg. Külön tetszik, hogy custom gém keretén belül van lehetőség botokat rakni, ami jól jön nekem mert kb. a COD 4 óta nem játszottam multiban (ha a szégyenletes Blackout-ot nem számítom). És akkor se sokat mert a CS és a BF-ek közelebb álltak hozzám azért.
A gunplay b*szott jó, a fegyverrendszer nekem tetszik, bár elég frusztráló kezdőként. Egyrészt a szar fegyverek miatt, másrészt mert -számomra legalábbis- eléggé kaotikus volt a menürendszer elsőre.
5.
Falcon
Én csak team death mach et nyomom és free for all játékmod ot ps3 korszakbann14 -15 pálya volt most 5 van nagyon rosz irányba tart a sorozat
4.
PaprikaJancsi
#2: Ezzel én egyáltalán nem értek egyet, szerintem a Call of Duty széria jó ideje egy kaptafa. Van amelyik kicsit kiemelkedik (Cod 4, Black Ops, WWII) és van amelyik kicsit gyengébb az átlaghoz képest (Black Ops 4, Infinite Warfare, Ghost), de ez a felsorolás is emberenként változik.
3.
wolfwarrior
Hát persze hogy, ezek nem ezek sose fáradnak bele...
2.
Neo1989
Magának a sorozatnak voltak nagyon jó, és kegytelen rossz részei is. Várjuk meg a megjelenést.
1.
markoci555
A cím ironikus? Remélem, mert ez pont azok közé a címek közé tartozik, amikből évente jön új, de 0 újítással, csak hogy pénz jöjjön belőle.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...