Két új játékon dolgozik a Stardew Valley alkotója

  • Írta: szlav
  • 2020. február 12.
  • Hír
Link másolása
Korábban is érkeztek hírfoszlányok, miszerint Eric Barone, a Stardew Valley megálmodója új játékon dolgozik. Most a fejlesztő megerősítette: két projekt is készülőben van, melyek közül az egyik a Stardew Valley világában játszódik.

Nem is kétség, hogy minden elképzelést túlszárnyalt a Stardew Valley. Az apró indie projekt, amely 2012-ben még elszántan küzdött azért, hogy kimásszon a Steam Greenlight süllyesztőjéből, mára több mint 10 millió eladott példánnyal büszkélkedhet, és már megtalálhatjuk azt a Teslák fedélzetén is. Nem csoda tehát, hogy gyakran kérdezik Eric Barone-t a következő lépéséről. A független fejlesztő eddig ritkán nyilatkozott egy-egy apró infómorzsánál többet, tegnap azonban megeredt a nyelve egy Twitter-kérdésre válaszolva.

Barone elárulta, hogy nem egy, hanem egyszerre két projekten is dolgozik. Az első fejlesztésről megtudhattuk, hogy a Stardew Valley világában játszódik majd, de ezúttal nem egy farmépítőről lesz szó. Néhány éve egy reddites kérdezz-felelek során Barone megemlítette, hogy a következő játéka (amely nem folytatás vagy expanzió) ugyanazon a bolygón játszódik majd, mint a Stardew Valley, így egészen valószínű, hogy ezúttal is erre a projektre tett utalást. A második játék talán ennél is érdekesebb: ez valószínűleg egy teljesen eltérő univerzumban kap majd helyet, de a fejlesztő szeretné valamilyen módon hozzákötni azt az első nagy sikerjátékához.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...