Az Activision kiveszi a játékait a GeForce Now-ból

  • Írta: gorien
  • 2020. február 12.
  • Hír
Link másolása
Egy hét után máris kivonja a játékait az Activision a GeForce Now kínálatából. Ez nemcsak a Call of Dutyt jelenti, hanem az Activisionhöz tartozó Blizzard termékeit is: tehát nem fogunk WoW-ozni vagy overwatchozni ott mostanság.

Még csak egy hete, hogy elindult a GeForce Now, az NVIDIA felhőalapú szolgáltatása, amelynek az egyik legjobb funkciója az, hogy bármely online áruházzal összeköthetjük, és máris élvezhetjük ezen keresztül a már megvásárolt játékainkat. Nos, többé ez már nem igaz minden játékunkra: hiába keresnénk például a Call of Dutyt vagy az Overwatchot. Ahogy az NVIDIA a fórumán közzétett nyilatkozatban mondja: az Activision Blizzard kérte a játékai eltávolítását a szolgáltatásból, egyelőre meg nem nevezett okból. A cég reménykedik az újbóli együttműködésben.

A GeForce Now-t több éven át fejlesztették, a lényege pedig az, hogy az NVIDIA szerverparkjának segítségével szinte bármilyen eszközön hozzáférhetünk a játékainkhoz, legyen az asztali számítógép vagy tablet. A platformon máris rengeteg játékot elérhetünk (ezernél is többet), és a cég szerint folyamatosan kapják a megkereséseket a fejlesztőktől, hogy tegyék elérhetővé az ő termékeiket is.

9.
9.
Csak 2 órát játszottam a Destiny 2-vel / sajnos a Witcher seria GOG-on van, a TR seria pedig nem támogatott.../ .Sima hordozható nettel, wifin, gagyi laptopon.
Néha felvillant a sárga wifi jel, de semmit nem érzékeltem belőle.
Remélem a GOG tervbe van náluk, és a játékok listáját is bővítik.
8.
8.
hedzsooo
#6: Na igen, ők inkább pl. konzol doboz klónokkal próbálkoztak (Steam Machine), meg Steam OS (az mondjuk legalább nem bukott akkorát, mint a Steam Machine), most meg valami VR-es HL címmel cseszegtetik el az idejüket, meg pénzüket, helyette tényleg valami igazán értelmes dolgot is fejleszthetnének abból a temérdek pénzből, amit a játékosok millióitól, játékkészítőktől bezsebeltek.. Pl. pakolhatnának valami extrát a Steam alá, pl. ezt a cloud-gaming szolgáltatást.
7.
7.
zozo76hun
#6: "Mindenki más elmehet a p!csába... :)"

:D
6.
6.
user101
Én csak azt sajnálom, hogy a Valve ilyen kib@szott lusta. Elsők között kellett volna megjelenniük a saját Stream platformjukkal és betarolták volna a piacot. Ott vannak a játékaim, játszom offline vagy stream, ahogy jól esik. Mindenki más elmehet a p!csába... :)
4.
4.
Miután jött a hír, hogy ez van már és ki lehet próbálni, egy-két nappal rányomtam. Kiírta, hogy várjak meg 500 embert, volt vagy 20 perc. Amit megvártam és utána megszakadt az egész gyenge internet indokkal (kábé 30-40 mbites kb 60 pinges wifi). Utána ismét neki, 80 mbit wifi, végig vártam az 500 embert és utána nem történt semmi. Egyszerűen meghalt. Egy fél nappal később utoljára rányomtam, de viszont valamiért várnom sem kellett akkor, simán beengedett, lehetett nézni.

Nekem eltartott egy darabig, míg leesett, hogy mi a helyzet. Belépsz benne Steam-re, odavisz a választott játékhoz és rá kell nyomni, hogy letöltés és telepítés. Ez végigmegy 5 másodperc alatt és utána indul a játék. Egy 1366x768-as kijelzőjű, pehelysúlyú laptop meg minden adott volt.

Elsőre egy körökre osztott RPG-t néztem meg, azt vártam, hogy egy ilyen játszható lesz. Nagy csodák nem voltak, a felhő mentéseim ott voltak, klikk, iszonyat beteg gyors töltési idő és minden ment totál rendesen. Másodszorra egy FPS-t nyomtam be és ott már kijött valami. Terminator Resistance volt az, ami nem egy Quake klón és a lassú tempóhoz még teljesen jó volt a stream. De nekiálltam ott rohangálni meg ugrálni és azért látszott, hogy COD stílusra pl nem a legjobb lenne ez a megoldás.

De iszonyat erős gépek vannak mögötte és az garantált, hogy minden játék beton jól megy full grafikán. Ha van egy olyan kis laptop, ami egy 1080p60 fps videót lejátszik és normális net van, akkor úgy tűnik, hogy meglehetősen jól lehet gémelni szinte bármivel, ami nem milliszekundum és pixel pontos lövéseket igényel. De mielőtt kihirdetném, hogy ez milyen jó, még én is akarom tovább tesztelni.

Jövő héten lesz egy pár napos külföldi köröm és nem fogom magammal vinni az asztali gépet, csak a lapost, ami 10-15 évnél fiatalabb játékra alkalmatlan. Ott csak ez a lehetőségem lesz bármivel játszani, úgyhogy viszem az xbox controllert, hdmi kábelt 1080p TV-hez meg mindent és nekiugrok pár dolognak. Utána pontosabban tudok dönteni, hogy mennyire jó a GeForce Now.

Egyébként már most úgy néz ki, hogy jól használható a dolog, de ha komolyabban akarjuk nyomni, akkor előfizetés kell. De a 90 napos ingyenes próbát bárkinek megérheti és akkor meglátja maga is.
3.
3.
delphijos
#1: Inkább a mobil..., ahogy Kawada írja. Egy platform nem lesz kész egy hét alatt.... addig meg ez is mehetne... ( ha egyáltalán készül bármi )
1.
1.
hedzsooo
Az okok egyszerűek: saját cloud-gaminget akar az ActivisionBlizzard, hogy még jobban megtudják szedni magukat..
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...