Dominion címen forog a harmadik Jurassic World

  • Írta: gorien
  • 2020. február 26.
  • Cooltúra
Öt évvel ezelőtt a Jurassic Park dinoszauruszai visszatértek az életbe, hogy a parkot kinőve az egész világot meghódítsák. A Jurassic World-trilógia záródarabja teljesen új földtörténeti korszakot ígér, és már meg is kezdődtek a forgatási munkálatok.

2015-ben a Jurassic Worlddel tért vissza a Jurassic Park dinoszauruszokkal teli világa, 2018-ban pedig a Bukott birodalom alcímű rész bővítgette tovább a franchise-ot. A harmadik rész elkerülhetetlen volt, a rendezői székbe pedig vissza is tért a 2015-ös epizódot dirigáló Colin Trevorrow. Ő a Twitterén jelentette be, hogy elkezdődött az új rész forgatása, és azt is leolvashatjuk a csapóról, hogy milyen címen várhatjuk a mozikban.

A Jurassic World: Dominion idejére a világ teljesen megváltozott, ezt egy kisfilmben mutatta be még tavaly Trevorrow és forgatókönyvíró-társa, Emily Carmichael. Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatér a főszerepben, és néhány régi ismerős is csatlakozik hozzájuk Laura Dern, Sam Neill és Jeff Goldblum személyében.

A Jurassic World-trilógia záródarabja 2021. június 11-én érkezik a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetnek

23.
Oldman
SLi! 21#
Ahogy te is tapasztaltad eddig, sok mindenben nem értünk egyet itt a fórumon, ezzel nincsen gond, emiatt meg sem lepődöm, hogy az adott címet/filmet illetően sem. A Marvel-filmek a látnivalóra alapoznak, ami valljuk be, profin sikerült eddig a készítőknek, a mondanivalójuk viszont sekélyes, emiatt írtam alább amit. Akit sértett a kijelentésem elnézést kérek tőlük ( nem a fiatal felnőttektől, hiszen nekik készülnek ezek a filmek ) viszont meglett férfiak nők esetében fenntartom a véleményemet, amit JohnSpartan is lényegében megfogalmazott ( meg jó páran ahogy olvasom ) csak finomabban. Különbséget szeretek tenni filmek, és látványfilmek között. Amit kicsit nehezen értek meg, az a Jurassic park 1 kritikája. Az nagyjából rendben volt történetileg is, az utána következő részek viszont valóban a száraz akciókról szóltak, nem véletlenül érte ezen részeket jogos kritika. Nézhetőek, szórakoztatóak, de semmi több.
22.
JohnSpartan
Az a baj a mostani filmek nagy részèvel hogy màr nem adnak olyan pluszt amire azt mondanám hogy megéri többszőr megnézni "nagy ritka kivétellel". És tök mind1 hogy szeretem vagy nem, reàlisan ezeknek a filmeknek a 80%-a hulladék. Lehet hogy úgy néz ki hogy leszopod a bokàdat, de ha lényegi tartalom nincs benne akkor màr csak nézed mint egy agyhalott a plafont. Csak meg kell nèzni az imdb top 100-at... olyan címek kerülnek bele hogy fogom a fejem és kérdem én hogy a picsában van egy ilyen közretek benne. Hiába az eggyik kedvenc filmem pl a 1987-es Predator ha reálisan egy erős közepes akciófilm, szeretem és bàrmikor meg tudnám nézni de soha nem tennèm bele a valaha volt legjobb 100-ba. És ezt napestig írhatnám akkor is lesznek olyan emberek akiknek soha nem tudnád elmagyarázni hogy miért is fosok ezek a filmek. És nem a Predire gondoltam itt...
21.
SLi
#19: attól mert nem szeretsz valamit ami népszerű még nem leszel érdekesebb vagy "értelmesebb" ember.
19.
Oldman
18#
A Marvel szuperhős filmek meg gyalázat. Lényegében mese ostoba felnőtteknek. Viszont igény van rájuk.
18.
user101
Hát számomra már az eredeti 1993-as film is szánalmasan ostoba és közel élvezhetetlen volt... ( Igen akkor 1993-ban :) Szóval azóta egyet sem néztem meg. Így lehetne a címe akár 'Jurassic World - Nem tök mindegy?' is :)

Olyan ez, mint a hollywood-i Godzilla filmek... sírok... az eredeti japánon viszont jókat röhögök... Azokban van valami 'modjo' vagy mit tudom én... De szerethetőek. :)
17.
Oldman
Az első részt nem kimondottan a film története miatt szerették az emberek, hanem az első alkalommal digitálisan, profin elkészített dínószaurszok megjelenítése miatt. A látvány ami ütött, de az nagyon, a hangokat meg sem említem, az ember hátán állt a szőr egy-egy bömbölés okán. :) A lábak/testek dübörgése a mozik hatalmas hangfalain meg velőtrázó volt! A második rész még vonzotta a nézőket emiatt, aztán idővel kisebb érdektelenség vette kezdetét, meg ugye egyre több látványos mozifilm is teret kapott.
16.
Oldman
Marcus88! 8#
Az ötlet nem rossz, viszont életszerűtlen volna ez az élethelyzet a bolygón, hiszen nagy hírtelen nem szaporodhatna el egy nagytestű faj, mely át tudná venni az embertől az életteret. Ha mégis valahogyan, akkor a termetes jószágokkal hamar lehetne végezni a mai korszerű fegyverekkel. Egy vírus más, az megfoghatatlan, láthatatlan, érzékelhetetlen...ki is használják a filmesek ezt a káoszt okozó teóriát.
15.
Papus
#7: Nálam is kb ez a kategória,plusz mert egy kicsit más lenni mint a többi jurassic film...
14.
Thor Vath
#13: Áh. Lehet benne valami. Anno a dinók miatt érdekelt, meg tetszett is (meg gondolom, a legtöbb embert az vonzotta be), de akkor ez már csak simán fantasy. Kár érte.
13.
manderel
#11: A második résznél is nagyobb bukás lenne, ha behoznák a tollas raptorokat, meg a többi hasonlót. Akár reális akár nem, ez már a szériához tartozik, ahogy zuzmo is írja.
12.
Zuzmo
#11: A dinók design-ja hozzá tartozik a franchise-hoz.
Ha meglátod a T-Rexet vagy a raptort, akkor tudod hogy ez a jurassic parkos dinó, és hogy erről az univerzumról van szó.
11.
Thor Vath
Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy végre updatelték-e már a dinoszaurusz-dizájnokat, vagy még mindig az elavult 1993-as elképzelésnél tartanak. Elvégre mégiscsak a dinoszauruszokról szól az egész, vagy mi. Ideje lenne kicsit felzárkózni.
10.
Nagyerecsakide
Dominion-ról a Founders, Vorta és a Jem'Hadar jut eszembe.
8.
Marcus88
Én jobban megnéznék egy olyan JW filmet amiben teljesen átvették az uralmat a dinók a földön.Romos házak,környezet által benőtt városok stbb.. és az emberiség a túlélésért küzd.
7.
manderel
#6: Ha tényleg annyira casual vagy, nem kizárt hogy a második is nézhető lesz egyszer. Számomra is már már átcsapott a bűnös élvezet kategóriába.. :)
Persze ehhez kell az is, hogy fogékony legyen az ember a témára.
6.
Neotechtr
#5: Lehet, amúgy is hihetetlen casual filmnéző vagyok. De utána meg már rossz látni, hogy zuhan a mélybe a színvonal.
5.
manderel
#4: Pedig az első egész jó volt, azt érdemes.
4.
Neotechtr
Az ilyen kommenteket olvasgatva jövök rá többször, hogy nem nagy baj, ha nem néztem meg egyik részt sem.
3.
Aang
#2: Nekem mondod. Az a film egyszerűen szánalmas.
2.
kryszisz
#1: Pedig az első kb. 20-30 perc egy tök jó filmet vetített előre, de ami azután következett, jesszus-.-
1.
Nothing
Az első tűrhető volt, a Bukott Birodalom meg kínosan rossz lett - lejtmenetből jó irányba állni nem lesz egyszerű.
De persze a remény hal meg (hal ki) utoljára...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...