A Destiny 2 is búcsút int a fizetős loot boxoknak

  • Írta: fojesz
  • 2020. február 27.
  • Hír
Link másolása
A Bungie bejelentette, hogy a Destiny 2 következő szezonjával búcsút int a fizetős loot boxoknak. Pénzt persze továbbra is költhetünk a játékon belül, de a loot box, mint mechanika, már csak ingyenes formában marad benne a programban.

A Destiny 2 direktora, Luke Smith egy blogposztban jelentette be, hogy a játék tizedik szezonjával búcsút intenek a fizetős loot boxoknak, vagyis a Bright Engramoknak. Smith szerint szeretnék, ha a játékosok a vásárlás előtt pontosan tudnák, hogy mibe kerül valami a játékon belül, ez a mechanika pedig nem felel meg ennek az elvárásnak.

Két dolgot fontos tisztázni. Az egyik, hogy az Eververse Store-ban ennek ellenére továbbra is vásárolhatunk majd valódi pénzzel, így itt fizethetünk be a Destiny 2-ben Season Passnek nevezett battle pass fizetős variánsára is. A másik, hogy a Bright Engramok maradnak a játékban, ezentúl azonban csak a Season Pass ingyenes változatában nyithatjuk meg őket.

A Bungie esete újabb példa arra, hogy a fizetős loot boxoknak leáldozóban van. Míg a kezdeti botrányok után az iparági szereplők azon dolgoztak, hogy valahogy keretek közé tereljék a sokak által szerencsejátéknak tartott mechanikát, mára egyre több kiadó és fejlesztő dönt úgy, hogy inkább nemes egyszerűséggel megválik tőlük. Hasonlót láttunk a Rocket League esetében is.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...