360 ezer dollárt fizettek a Nintendo PlayStationért

  • Írta: fojesz
  • 2020. március 9.
  • Érdekesség
Link másolása
A múlt héten véget ért az egyetlen ismert Nintendo PlayStation-prototípus árverése, a licitálás győztese végül 360 ezer dollárt fizetett ki a ritka kincsért, amit egy saját alapítású múzeumban fog kiállítani.

Gazdára talált a február közepén árverésre bocsátott Nintendo PlayStation-prototípus, a konzolt végül 360 ezer dollárért vásárolta meg Greg McLemore, a Pets.com alapítója, aki egy saját alapítású múzeumban tervezi kiállítani 800 játéktermi gép és számtalan kisebb játék, magazin, illetve művészeti alkotás mellett. 

A prototípus ezzel a legdrágább nyilvánosan árult videojátékos relikviává vált, a licitáláson még Palmer Luckey, az Oculus alapítója is részt vett. Nem csoda, hiszen a konzol valóságos kincs, a Nintendo és a Sony rövid együttműködéséről árulkodó Nintendo PlayStationből mindössze 200 prototípus készült, és jelenlegi ismereteink szerint ez az egyetlen példány, ami túlélte az elmúlt közel harminc évet. A slusszpoén az, hogy még működik is: a prototípus, illetve az együttműködés hátteréről itt írtunk bővebben.

1.
1.
GAMEROD
Csak az a kérdés kinek volt eredetileg ez a birtokában. Mert egykét prototípus gondolom nem sima háztartás sufnijában porosodott.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...