Csak novemberben jön a Black Widow

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 4.
  • Cooltúra
Link másolása
A koronavírus-járvány miatt a Disney több filmjét is kénytelen volt elhalasztani, mostanra pedig az is kiderült, hogyan ütemezi át a cég a megjelenéseit. A Marvel-filmek menetrendje például dominószerűen borul majd.

A koronavírus-járvány miatt a Disney kénytelen volt több filmjét is elhalasztani, és csak most tette közzé a cég a frissített menetrendjét. A Marvel-filmek például komolyan érintettek, mert az eredetileg április végére/május elejére belőtt Black Widow csúszása dominószerűen borította a többi MCU-premiert is.

A Fekete Özvegy így 2020. november 6-án kerül mozikba, emiatt a The Eternals csak jövőre, 2021. február 12-én érkezik. A Shang Chi and the Legend of the Ten Rings így átkerül május 7-re (ami nem is baj, hiszen a film forgatása is áll éppen), a Doctor Strange and the Multiverse of Madness november 5-re, a Thor: Love And Thunder pedig 2022. február 28-ra.

A Black Panther folytatása a korábbi terveknek megfelelően 2022. május 6-án érkezik, míg a Captain Marvel napjainkban játszódó második része július 8-án kerül mozikba. Az biztos, hogy október 7-én is kapunk egy Marvel-mozit, de az még nem világos, hogy melyiket: a korábbi hírek alapján az Ant-Man harmadik része esélyes még a 2022-es debütre, aminek a forgatókönyvét a legutóbbi pletykák alapján a Rick & Morty írója, Jeff Loveness jegyzi majd.

De nem csak a Marvel körül forog a világ, nézzük, milyen változások történtek még a Disney menetrendjében! A korábban szintén elhalasztott Mulan 2020. július 24-én érkezik, így pedig a Dwayne Johnson-féle Jungle Cruise egy teljes évet csúszik, csak 2021. július 30-án jelenik meg. Az Indiana Jones ötödik részére is egy újabb évet kell várnunk: a Harrison Forddal érkező folytatás 2022. július 29-én landolhat a mozikban.

A Ryan Reynolds-Taika Waititi-féle videojátékos film, a Free Guy idén decemberre csúszik, és csak december 11-én kerül mozikba. Steven Spielberg West Side Storyja és Ridley Scott The Last Duel változatlanul december 18-án, illetve december 25-én érkezik. A The French Dispatch július helyett csak október 16-án jön Wes Andersontól.

Érdekesség, hogy a Disney egyelőre több filmjéhez sem tűzött ki új premierdátumot, így a hányatott sorsú The New Mutants, a The Personal History of David Copperfield, az Antlers és a Woman in the Window is erre a sorsra jutott.

Találgatás, de ezek esetében az sincs kizárva, hogy a Disney mégsem küldi moziba őket, ehelyett kapásból a Disney+-on várható a premierjük: erre a sorsra jutott a régóta várt, nagy csinnadrattával beharangozott Artemis Fowl is, amely közvetlenül a cég streamingszolgáltatásán látja meg a napvilágot. A legutóbbi tervek május 29-re lőtték be a premierjét, azt viszont még nem tudni, hogy a Disney+-megjelenés mikorra várható.

A Disney egyébként több filmjét is a tervezettnél hamarabb tette elérhetővé a szolgáltatás kínálatában - már a legutóbbi Pixar-film is megtekinthető az előfizetők számára.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...