Xbox Series X - a jövő héten már a játékokon a sor

  • Írta: fojesz
  • 2020. április 30.
  • Teaser
Link másolása
A Microsoft bejelentette, hogy egy hét múlva kerül adásba az új Inside Xbox-epizód, amely igazi különlegesség lesz, itt láthatjuk majd először mozgásban ugyanis az Xbox Series X játékait.

Sokat pletykáltak az elmúlt hetekben arról, hogy a május az új konzolokról fog szólni, és úgy tűnik, nem alaptalanul: a Microsoft kezében már eldördült a rajtpisztoly, a redmondiak ugyanis bejelentették, hogy május 7-én, magyar idő szerint 17 órakor új epizóddal jelentkezik az Inside Xbox, amelyben először láthatjuk mozgás közben az Xbox Series X játékait.

Mielőtt nagyon beleélnétek magatokat: eléggé valószínűnek tűnik, hogy az új Halo még nem mutatja meg magát, a Microsoft ugyanis következetesen azt kommunikálja, hogy a műsorban a külsős partnerei villantják majd meg a következő generációs alkotásaikat. A Ubisoft már például megerősítette, hogy itt vetítik le a frissen bemutatkozott Assassin's Creed: Valhalla első gameplay előzetesét.

Aggodalomra semmi ok, az Eurogamer úgy tudja, a jövő heti adás csak egy a sok közül, amivel a Microsoft az Xbox Series X rajtjára hangol, később pedig az Xbox-csapat első számú marketingese, Aaron Greenberg is arról tweetelt, hogy a belsős stúdióiknak nagy terveik vannak a nyárra. Izgalmas időszak lesz ez!

39.
39.
delphijos
#36: Amíg mondjuk saját stúdió csinálja, még azt mondom nem is lesz kompromisszum. De azért én még mindig nem vagyok benne biztos hogy egy 3rd party stúdió mindent megtesz majd azért hogy SX-en a lehető legjobb legyen ilyen feltételek mellett. Magasabb felbontás, jobb textura pakk, mint az X-nél aztán jólvan. Amihez több meló kéne ( SX-en, X-en legyen, az alatt ne ) , azt inkább kiveszik. Én csak emiatt aggódom. Szerintem X-en is már most szebbek lennének a cuccok ha CSAK VELE kéne foglalkozniuk. Azt hiszem a CP-nél volt egy cikk hogy mit összeszopnak azzal hogy sima box-on menjen valahogy. Nem magával az ötlettel van nekem bajom, félreértés ne essék. Írtam is.
36.
36.
ADMlN
#35: Többe kerül a fejlesztés, cserébe több emberhez jut el, ami nagyobb bevételt generál. Hol itt a gond?
35.
35.
delphijos
#34: “Simán megoldják ,lásd ótvar HW-es nintendo portok”

Ja, többnyire évekkel később.... nem kevés kompromisszummal. Egy új cimnél nem biztos hogy ez jót tennen a fejlesztésnek. Pont erről beszélek. Nem arról hogy nem lehet megcsinálni. Hanem hogy ára van.
34.
34.
crytek
#31: Simán megoldják ,lásd ótvar HW-es nintendo portok..
A MS gamer barát nagyon eéső 1.5 évben még minden jön one-ra is aztán a 2. évtől szerintem elkezdik elengedni végleg...
31.
31.
delphijos
#28: A fő baj az hogy PC-n lehet minimum konfigot megadni. Itt a sima box adott. Képzeld el ( kicsit eltúlozva ) hogy úgy kéne megírni a game-et hogy egy 486-on is elmenjen azért....
30.
30.
Stranger
#28: A GPU terhelést tudod jól skálázni, nem a CPU-t... vagy csak nagyon minimálisan. Én még nem láttam olyan játékot ami 8 erős szálat kíván és futtathatóvá válik 4 szálon miután levetted a grafikát és a felbontást 640x480-ra.
28.
28.
crytek
#27: Ahogy pc-n is tudod skálázni low medium hight ultra stb ugy konzolra is ezt meg tudják csinálni.

gyengébb gépeket 1080p 60 esetleg x-en 4k 30 fps aztán series x-en meg a csúcs 4k 60 fps vagy akár 1080p 120 fps stb..simán megoldható
27.
27.
delphijos
#23: Arra még mindig kiváncsi vagyok ( bár az “elv” amúgy tetszik ) hogy az SX játékok minőségére nem lesz-e hatással az hogy a sima “szaros” boxra is meg kell csinálni “ugyanazt”. Akárhogy is PC alapúak, azért nem csak annyi hogy XS-en engedélyezik a magasabb felbontást.... az hogy elfusson a régin, azért jár kompromisszummal.
26.
26.
tsulok
#24: Az Obsidien-nél a Grouded-en csak egy kis csapat dolgozik. Ezen kívül a stúdió nagy része máson dolgozik. Az a pletyka, hogy még az Outer Worlds megjelenése előtt elkezdtek egy másik RPG-n is dolgozni, meg valszeg lesz majd Outer Worlds 2 is.
25.
25.
ollie92
Ezt benézted picit. Obsidian egy új IP-n dolgozik, ami ilyen kicsinyített emberekkel a kertben a túlélésért.
Még idén megjelenik. Horizon nem jön, csak Motorsport.
24.
24.
ollie92
#2: Ezt benézted picit. Obsidian egy új IP-n dolgozik, ami ilyen kicsinyített emberekkel a kertben a túlélésért.
Még idén megjelenik. Horizon nem jön, csak Motorsport.
23.
23.
#22: Mondjuk egyelore jobban allnak nalam ;-) Az MS most szerintem tokosen all az egeszhez, nem cicoznak, itt a gep, jonnek jatekok, cross platform, stb. A codban is el tudom kepzelni hogy huzta a szajat a Sony hogy bele kell eroltetni lol.
20.
20.
delphijos
#16: Az MS-nek lesz ilyen “smart delivery” feature-je, ami ténylegesen az ha megveszed ONE-ra, akkor a SX verziót is le tudod már tölteni ( nem a One verzióval tudsz SX-en játszani ) de ez nem kötelező , a játék fejlesztője döntheti el hogy ilyen lesz-e a game. A Sony-tól nem jött semmi hasonló....
19.
19.
crytek
#15: Ha a MS ficsörként hozza le magát fényezve ezzel mekkora királyok akkor gondolod hogy konstans alap lesz a dolog? Hát nagyon nem.... :)
18.
18.
Yanez
#17: Pont arra gondoltam én is, hogy már megint megy a jósolgatás, mivel én sem olvastam ilyesmit. Az tévesztett meg, hogy olyan biztosan állította, mint egy mindenki által ismert tényt. :)
17.
17.
Marcus88
#16: Én nem olvastam még ilyet,hogy a sony nyilatkozta volna.
Nem mondom,hogy nincs benne a pakliban,de ez ilyen találgatás tőle 50%-50% vagy bejön vagy nem.Ha bejön nagy király ha nem akkor lapít.
Vannak itt az oldalon egy páran akik a bizonytalant is tényként állítják.
Ennyi erővel mondhatnám,hogy 3 hét múlva pontban délben pesten elered az eső!
16.
16.
Yanez
#14: Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de ezt hivatalosan is leközölték?
15.
15.
Marcus88
#14: Hivatalos info van erről?
14.
14.
crytek
#13: Ilyet sehol nem állítottam.
Amit te írsz azt már közölte a sony hogy megprobálnak minden ps4 játékot átvinni ps5-re sőt a legjobb 100-at ég fel is javítják hogy kihasználja a ps5 erejét.Ezt tiszta sor. Ahogy az összes xbox oneon jelenleg is futó game fog menni series x-en is.

Amiről szó van azok az új játékok amit majd csak később jönnek... Mivel azokat már 2 genre fejlesztik. Az egyik gyengébb lesz (csak mondok valamit 1080p 60 fps/4k 30 ami alíg 30 a ps5/series x-es meg mondjuk 4k 60 fps gyorsabb töltésekkel stb...nos külön kell majd megvenned...ha akarod élvezni a jobb verzió előnyet.
13.
13.
Yanez
#12: Te akkor most azt állítod, hogy ha PS5-n is akarok játszani mondjuk az UC4-el vagy a The Shadow of the Tomb Raiderrel, akkor hiába van meg nekem ps accon, mégegyszer megkellesz vásárolnom a játékot?
12.
12.
crytek
#4: A MS nem véletlen haknizik a smart deliveryvel. Xbox One és Series X-es game nem ugyanaz ahogy a ps4 és a ps5-re megjelenő game se lesz ugyanaz....De amíg a Sonynál meg kell venned ps5-re ha élvezni akarod a ps5 adta előnyeit a játéknak addig a MS sok game esetében akik beállnak a smart delivery táborába ingyen adja szebb verziót a jobb gépre is ha megvetted a gyengébb gépre.
MSnál se lesz minden game ilyen (a sajátok tuti) a third partyknál meg majd attól függ mennyit csenget a MS nekik ezért és megéri-e nekik így a jobb verziót ingyen adni
8.
8.
Duken
Érdemes lesz nézni annak is aki ps5-öt fog venni mert a játékok háromnegyede amit az ms bemutat a jövő héten xbox series x-re ( de hosszú leírni) jönni fog a ps5-re is.
Egy Fable 4 ms ex viszont durva lenne! :)
4.
4.
Marcus88
#3: Tudtommal semmilyen hivatalos információ nem volt még arról,hogy egy mindkét gépre megjelenő játéknál a 4-et nem viszi majd az 5.
3.
3.
crytek
Azért az a nem semmi konzol fronton mert azért mert ezek az újak már SSD alapúak már nem lehet őket "visszafelé komp.ként" kezelni. Ami számomra nevetséges.

A MS csinálja ezt a smart deliveryt ami jó dolog de szerintem kevés cég támogatja majd. Pl az új AC Valhalla is ilyen lesz tehát One-ra megveszed kapod a Series X-es verziót is miközben ps4-re megveszed akkor ps5-re is meg kell venned hogy tolhasd ps5-ön... szánalom...
2.
2.
Kíváncsi vagyok, hogy a külsős fejlesztők új játékai úgy fognak-e festeni, hogy egyből látni lehet rajta, hogy egy erős gépen fut, vagy pedig ilyen: Pac-Man Remaster, Pong Remaster és Wallball Brick Destroy Simulator 2022 trailerek lesznek.

Ha a játék nem is érint, az AC videót is várom már, mert az volt a tippem, hogy újra nagy hajókázós részt akarnak, mint a 4 és ezért kellettek a vikingek, akik *nagyon* passzolnak az AC-be. Mi több, ennek a videónak lenne esélye lenyűgözni minket grafikában, de szerintem ez a rész jön a mostani konzolokra is, ami azt jelenti, hogy nem next gen játék.

Külön next-gen exkluzív játékot is fejleszthet külsős csapat, de remélem nem ilyenek lesznek csak, hogy Chess 3D Series. Ami viszont érdekelne, hogy a MS belsős fejlesztői miket csinálnak. Az Obsidian legfőbbként érdekel és ők vélhetően a The Outer Worlds 2-n dolgoznak. Valami Forza rész is biztos készülőben van, mert elvileg ősszel Horizon 5 és télen meg Motorsport 8 akar érkezni - legalábbis az eredeti tervek szerint. A Halo-val is fel akarnak találni valami online spanyolviaszt megint, de azon sem lepődnék meg, ha open world lenne a single player is benne. Na ja, de ezekről pont garantált, hogy semmit nem fogunk megtudni jövő héten.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...