New World - a területekért háborút kell vívnunk

  • Írta: gorien
  • 2020. május 4.
  • Hír
Link másolása
Aeternumban barangolva számos esélyed lesz arra, hogy harctudásodat bizonyítsd, a gép irányította lények és más játékosok ellen is. A fejlesztők most meséltek egy kicsit arról, hogy néz ki az erődökért vívott ostrom.

Ugyan májusban már nem próbáljuk ki az Amazon alternatív Újvilágban játszódó MMO-ját, a játékról azért folyamatosan kapjuk az új információkat. A fejlesztők most arról osztottak meg néhány tudnivalót, hogy a területszerző harcok miként is fognak kinézni a New Worldben. A játékban PvE- és PvP-küzdelmek is várnak ránk, előbbiekről már hallottunk korábban.

Amikor a Corrupted szörnyei próbálják elfoglalni az erődödet, azt Invasionnek hívják, amikor más játékosok, azt Warnak. Ahhoz, hogy a War kialakuljon, előbb meg kell gyengíteni a másik területeit, ezt pedig a frakciód küldetésein keresztül tudod megtenni.

A játékban három frakció van, akik egymással küzdenek Aeternum irányításáért. Minden frakció több Companyból áll (ezek a játékosok által alapított csoportok), és ha elkezdődik az ostrom, akkor közülük sorsolódik ki, hogy ki vezeti a támadást vagy a védekezést. A harcot ötven-ötven fő vívja egymással, ha azonban túl kicsi a Company, hogy ezt feltöltse, a harmadik, független frakcióból is fogadhatnak fel zsoldosokat.

A War idejét a védekező fél tűzi ki, megelőzve azt, hogy a támadók akkor rohanják le őket, amikor kevés játékosuk van online. Maga a harc menete tényleg egy várostromra hasonlít: át kell törnöd a falakon és a védműveken, hogy a Companydnak követelhesd az erődöt. A falak azonban nem állhatnak sokáig ellent, ha a hagyományos eszközökön kívül ostromgépeket is viszel magaddal.

Számos különböző masina segítheti mind a támadó, mind a védekező oldalt: ágyúk, tüzes üstök, balliszták. A védők még egy kürtöt is használhatnak, amely védelmi és gyógyulási bónuszt ad, tehát a megfelelő időpontban való megszólaltatása döntő lehet győzelem és vereség között.

A New World jelen állás szerint 2020. augusztus 25-én jelenik meg PC-re.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...